20 March 2017

20 SEBAB KENAPA WANITA CEPAT NAIK BADAN & KULIT TAK BERSERI

Masa kini ramai di antara wanita yang mengalami masalah badan kan? Nak turunkan berat bukan main susah lagi tapi nak naik tu sekejap sangat. Stress jadinya.

Jom periksa apa yang menyebabkan

1. Tidak bersenam
2. Kurang minum air kosong
3. Naik badan selepas bersalin
4. Gemar makan lewat malam
5. Kerap makan di luar
6. Stress tempat kerja dan dirumah
7. Gaya hidup yg tidak sihat.
8. Suka mencuba resepi masakan baru.
9. Amalan makanan bergoreng & berminyak
10.Tidak cukup tidur dan rehat.
11.Sibuk dgn urusan menjaga anak.
12.Kurang makanan berserat.
13.Ambil mudah tentang diet yg betul.
14.Suka makan dan minum hidangan manis
15.Teman keluarga & kawan makan.
16.Tidak menyediakan makanan berkhasiat.
17.Makan banyak junk food.
18.Suka habiskan makanan anak yang tak habis.
19.Suka tidur lewat.
20.Skipped breakfast

Haha..ni macam senaraikan tentang diri sendiri je. Korang sama tak macam dalam senarai ni😆?

Nasib dah ada Premium Beautiful  & belajar ilmu pengurusan diet sihat yang betul beserta exercise.

Jom sis ajarkan caranya. Meh wasap kaihh

📲whatsapp/PM 016-6933614


19 March 2017

TIPS BAWA ANAK KE KENDURI

Mencabar betul pergi kenduri berdua saja dengan Aisyah tadi.

Memang tahu akan jadi sedikit rumit tapi tetap nak juga bawa sebab nak belajar handle situasi di kenduri hehe

So lepas ni mama tahu dah

1) mama kena pakai baju paling selesa tak ketat tak longgar just sedang-sedang untuk senang nak berjalan dan dukung baby. Tapi baju mama semua dah tak selesa and old fashion. So lets shopping new baju kurung sama color with Aisyah. 

2) mama kena bawa handbag senang nak buka & tutup. Senang nak capai sapu tangan ke botol susu ke, biskut ke atau nak letak topi aisyah. Kejap dia nak pakai kejap dia lempaq tepi.. huhu 😝

3) masa untuk makan! Lipstick wajib pakai yang jenis tak lekat di cawan. Maklumlah karang nak kiss aisyah. Pastu nak suap makan lagi pastu nak lap bibir.. Iskk. Tadi mama hairan kenapa jari mama merah ang ang. Air kenduri color hijau, mana datang color merah ni. Padahal lupa lipstick lekat di nari masa dok makan tadi.

Mekap pula sila tengok cuaca juga. Time musim panas gini mekap light ajer sudah. Kang cair mekap. Eyeline pakai waterproof tau. Tadi tak pakai pun. Heh

4) kalau boleh makan guna sudu. Senang tak kacau nak p basuh tangan la, nak pegang aisyah time makan la. Dah la makan sambal, pastu nak suap nasi kat aisyah.. sian baby pedas. Sorry Aisyah. Makanan sedap sangat kat kenduri. Aisyah dok reyau pun mama terus menerus tambah nasi haha 😄

5) sebelum bertolak dari rumah tu baca doa sesiap. Doakan tempat parking dekat je dengan rumah kenduri dan urusan kita kat situ dipermudahkan. 

Alhamdulillah semua berjalan lancar. Punya la risau nak bawa Aisyah sekali p kenduri sampaikan mama dah siap fikir strategy dari semalam. Apa pun fikir yang baik-baik. InsyaAllah yang datang pun baik-baik ajer. 

Sekian nota untuk diri sendiri.

Pengalaman mama Aisyah bawa p kenduri. Lepas ni siapa jemput moh kita p lagi 😁

And tak pula nak ucapkan tahniah buat my friend DDM Fiza Mahazir di atas perkahwinan pada hari ini. Cantik betul Jat!



14 February 2017

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT TOUR | KULIM AND SIK, KEDAH

Dalam masa ekonomi yang tidak menentu ini, peluang memulakan bisnes online antara perkara yang tidak patut dilepaskan bukan?

Alhamdulillah, makin ramai hubungi my team & tak sabar nak start bisnes dengan TDC. Maka esok Yong akan ke Kulim dan lusa akan ke Sik, Kedah.

Yong akan kongsi teknik rahsia yang telah digunapakai oleh ramai usahawan sehingga boleh buat sales sehingga beribu ringgit sebulan.

Kami boleh bantu anda dengan teknik ini untuk memastikan anda boleh berjaya seperti ahli TDC yang lain.

Kaut untung puluhan ribu ringgit dengan teknik dan strategy bisnes TDC. Jom orang kulim dan sik! Rebut peluang ini.

CONTACT SAYA SEKARANG!
WHATSAPP 016-6933614


02 February 2017

GOLD COAST AUSTRALIA 2017 | VIDEO


Ya Allah best nya! 

Tak sabar nak ke Gold Coast lagi.

Tahun 2014 dah ke sana. Sememangnya percutian yang sangat best! Dah baca entry tentang trip sebelum ni? boleh klik sini okay. ---> GOLD COAST 2014

Selamat membaca.

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...