13 February 2018

PHOTOSHOOT CDM'S UNITY

February 13, 2018 0 Comments

Assalamualaikum,

Hari ni nak update tentang photoshoot last month. Hurm, rasa macam dah lama tak photoshoot tau. 10 Januari 2018 yang lepas Yong berpeluang untuk join photoshoot bersama CDM_CDM G8Unity.


Tema photoshoot kali ni warna putih. Fuh! Berdebar tau. I jarang sangat pakai baju all white macam ni. Dari atas sampai bawah semua putih. Tapi bila dah SIAP! wow cantik juga ek :)


Make-up untuk photoshoot kali ditata rias olah my friend iaitu Mawar.  Thanks Mawar. Suka make-up kali ni sebab rasa sweet-sweet gitu. Selalu make-up warna terang. Nampak garang. But this time nude color je. Cun tak? haha



Sebelum photoshoot. WAJIB la selfie dulu kan? 


Tip untuk nampak mata menyerlah time photoshoot ialah pakai LENS WARNA GREY. 
Yong dah try banyak kali. Memang WOW tau. Nampak elegance gitu.


CDM Norain daei JB. Manis je mekap kali ni. Sweet je. Pakai pula all white. Lain benar impact nya kan? 





Sebelum balik, sempat snap gambar di laptop. Excited sangat nak tengok result. Semua cun sangat tau. Photoshoot kali ni FUN betul. Sempat juga kami buat rakaman video. Lain dari yang lain tau.



Dari kiri : Me (CDM YONG), CDM SHALIZA, CDM HANIS HAIZI & CDM NORAIN.



Ini salah satu gambar yang terhasil dari photoshoot hari tu. Gambar ni yang Yong pilih untuk buat banner. Next entri you all boleh tengok ya.



InsyaAllah dalam masa terdekat, my team pula akan buat photoshoot. Tak sabar nak tengok mereka pula beraksi depan kamera. 


Ada yang first time nak make-up, ada yang first time nak photoshoot. Hehe Pengalaman baru bagi mereka. Sama la macam Yong dulu. Teringat tahun 2012 dulu tau. Pertama kali nak bergaya depan kamera. Memang berdebar sangat and ofcourse kaku je. Mujurlah photographer tu friendly and ajar cemana nak posing. So menjadi la juga my pictures.


Kenangan betul. Gitulah pengalaman sejak berbisnes as PB Expert ni. Macam-macam ilmu Yong belajar. Bukan je belajar untuk cari duit sahaja. Ilmu EXTRA  yong dapat. Dulu comot-comot je, now dah pandai la make-up sikit, pandai dah berfashion. Tambah pula pakai Premium Beautiful kan. Amboi! Sis confident 100% okay. Betul-betul transform!


Awak pun teringin nak TRANSFORM macam Yong? Boleh je Yong kongsikan pengalaman selama 7 tahun ni. Roger Yong tau. Number phone kat bawah ni.


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


TARIKH GAJI PENJAWAT AWAM MALAYSIA 2018

February 13, 2018 0 Comments


Mula-mula macam ferrari. 

Nak masuk March, alamak lagak siput pula gayanya. 42 hari tuuu jenuh menunggu. Sabar yeee kawan-kawan. Bawa bertenang. 

Lepas tu kan, nak masuk bulan April. 35 hari pula nak tunggu dapat gaji. MasyaAllah. Betul-betul tabah ni. 

Tahun ni agak tough kan kewangan kita semua kawan-kawan. 

Tapi..

Ramai juga yang bijak. Start Januari dah mula niaga gaya #G8Unity. 10 Feb 2018 dah dapat bonus Rm6000. Banyak boleh simpan ni. Takdalah rasa ter”cekik” sangat tengah bulan kan?


Tahniah tau kepada yang ambil peluang ni. Anda bijak. Follow je back up plan paling bijak ini. 



Jika berminat nak tahu tentang lebih lanjut boleh segera hubungi Yong ya.

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

18 January 2018

MILLIONAIRE MARKETING MASTERY 2017

January 18, 2018 0 Comments
YES! Akhirnya aku disini juga!

Haaa gitulah perasaan Yong masa sampai di IDCC Shah Alam. Sebelum ni Yong dah hadiri Seminar IMKK - entri di sini. Then ke seminar MMM (MILLIONAIRE MARKETING MASTERY) pula pada 1-3 December 2017. Macam tak percaya pun ada tau. Yelah kalau tengok yuran pun rasa nak fitam dah. Masa join IMKK dulu takde plan pun nak datang seminar seterusnya. Tapi aturan Allah tu cantik. Sampai juga Yong ke sini dengan ada sebab dan tujuan yang sangat besar.


Perjalanan kali ini agak special kerana amik masa lebih kurang 6 hari.. 4 hari Yong attend seminar manakala lagi 2 hari perjalanan pergi dan balik Yong ke Sarawak dan Kedah. Phew! Panjang kalau nak cerita ni tau. Nak tahu tak?


Okay sambung baca lagi....


Hari pertama Yong travel dari Kedah ke Shah Alam dengan menaiki bus. Dah lama tak naik bus tau.Teringat zaman mula-mula start bisnes 6 tahun lepas. Bus la pengakutan utama Yong untuk ke KL. Kali ni sebab travel berhari-hari. So Yong gunakan public transport sahaja untuk memudahkan perjalanan Yong. 


6 hari dari Sungai Petani - Shah Alam- KLIA 2- Kuching - Sungai Petani. 

Amacam? 






Seminar kali ini kami berlima (seorang lagi DSM Ezam, suami kepada CDM Ain pun turut serta). Perasaan? Wah! Excited sangat. Lain macam aura nya tau. Bergegar jantung ni!




Penginapan kami 3 hari 2 malam di Acapella Hotel which is hotel favourite team TDC sekarang ni sebab hotel best, makanan sedap dan swimming pool best. Elok benar kalau bawak anak sekali hehe






Seminar kali ini amat berbeza dengan Seminar IMKK yang kami hadiri October lepas. IMKK lebih kepada kerohanian. Bersihkan kolam hati. Sucikan Jiwa ni dulu. Manakala seminar MMM ni lebih kepada belajar marketing.


Fuh! Power sangat ilmu yang kami dapat. Rentung hati ni bila dengar result usahawan-usahawan yang hadir. Lepas setahun confirm sales berjuta! SAYA PUN NAK JUGA MACAM TU!
InsyaAllah kami pun menuju ke arah itu.


Terima kasih Doc Azizan kerana berikan ilmu emas kepada kami semua. Doakan kami berjaya capai apa yang kami idamkan. Amin.


Selesai je seminar pada 3 Dec tu, Yong terus KLIA 2 dan stay di Capsule Hotel untuk teruskan perjalanan ke Kuching Sarawak pula pada 4 Dec 2017. Nak jumpa siapa ye di sana?


Haaa jom bersambung ke next entri.

APA ITU G8 UNITY? KENAPA UNITY TERBAIK?

January 18, 2018 0 Comments
Alhamdulillah. Sejak bersama G8 Unity, progress business saya bersama kumpulan makin memberansangkan. Rakan kongsi makin berani berniaga, kurang rasa malu dan makin mahir kembangkan business mereka.

Saya bersyukur dengan platform bersama Unity membuatkan kami rasa lebih bersemangat. Tak sabar nak hasilkan result cemerlang pada tahun 2018 ini. InsyaAllah kami akan lebih sukses. Bonus besar menanti! Amin.


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

KELEBIHAN BV ALFALFA

January 18, 2018 0 Comments

KELEBIHAN BV ALFALFA
 Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan.
 Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.
 Mengalkalikan badan
Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.
 Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan.
Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.
 Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.

Sebotol Rm84 sahaja. Nak order terus hubungi saya ye

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

07 January 2018

SELAMAT TAHUN BARU 2018

January 07, 2018 1 Comments
Assalamualaikum. 

Tak terlambat rasanya untuk Yong mengucapkan Selamat Tahun Baru 2018 kepada semua pembaca dan followers blog ini. 

Yong doakan apa sahaja azam kita pada tahun ini akan tercapai dengan cemerlang. Minta anda juga doakan agar impian Yong akan terlaksana pada tahun ini ya. Banyak perancangan serius Yong buat agar dapat tingkatkan kehidupan Yong sekeluarga.

Moga kita semua terus sukses. Amin.


27 December 2017

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT KUCHING & CAPSULE HOTEL

December 27, 2017 1 Comments
Syukur Ya Allah. 

Apa yang Yong rancang semuanya berjalan lancar. Pada 4 December 2017 akhirnya sampai juga Yong ke Kuching Sarawak untuk berjumpa my partner Tyaa Mohd. Yong ke Kuching lepas sehari Yong hadiri Seminar MMM (entri di sini) di IDCC Shah Alam. 



Sampai je terus selfie. haha.. Dasar perempuan kan? Untung Tyaa, sebab Yong baru je habis seminar. Terus dapat ilmu panas-panas gituu. Wajib praktikkan tau Tyaa. Kalau tak buat memang rugi sangat! 


Ini kali pertama Yong ke Sarawak. Yong percaya dengan langkah pertama ini. InsyaAllah Yong akan kembangkan team PB Expert di Sarawak pula. Yong yakin sangat! Di sini Yong ceritakan sikit kenapa anda di Sarawak perlu sertai Yong bersama TDC.


2 SEBAB kenapa anda di Sarawak PERLU sertai Yong  bersama The Diamond Circle.


  1. Bisnes plan yang mudah, adil dan telus.
  2. Produk jualan yang VIRAL, berkualiti dan mudah di jual.
  3. Boleh membina rangkaian perniagaan bukan sahaja di Malaysia malah di luar negara. 
  4. Business yang ada payslip yang sah & laku di Bank
  5. Kita mempunyai lambakan real testimoni from our team.
  6. Teamwork yang kuat & bimbingan percuma (online & offline)
  7. Insentif yang sangat menarik seperti Elaun Kereta & Trip Melancong ke Luar Negara 2x setahun
  8. Awards system yang menarik dan mengujakan.
  9. Pelbagai aktiviti yang fun
  10. Melahirkan ramai Premium Beautiful Expert
  11. Peluang jana unlimited income
  12. Platform terbaik buat anda  untuk bina keyakinan & penampilan diri 



Terima kasih buat Tyaa kerana sudi bawakan laksa Sarawak Original pada pagi tu, siap bawa kek lapis yang sedap-sedap belaka tu untuk akak. terharu tau. Dan ini pula bekalan untuk Yong bawa pulang ke Kedah. eh, memang sedap sangat ye Laksa Sarawak ni sampai jadi ketagih pula Yong makan setiap hari hehe


Yong pergi ke Sarawak hanya setengah hari sahaja. Petang Yong dah pulang ke Kedah. Dari Kuching ke KLIA 2, seterusnya Yong naik train ke Terminat Bersepadu Selatan dan naik bus malam tu balik ke Kedah. Sampai Sungai Petani pukul 4.20 pagi. 


Puas hati travel begitu. Semua tempat dapat jelajah. Dapat kenal kawan baru. Dapat kembangkan pasaran business. Best sangat! Orang Sarawak, khususnya warga Kuching yang berminat nak join business bersama TDC, nak cari side income, nak buat business online atau nak pakai Korset Premium Beautiful sila contact Tyaa Mohd di number +60138114483 atau boleh terus contact Yong sendiri ya. InsyaAllah kami akan berikan service yang terbaik buat anda.




Dan part ni Yong nak cerita juga buat pembaca blog ini. Di entri yang lepas Yong ada ceritakan yang Yong stay di Capsule Hotel kan?


Haa ini nak cerita sedikit review untuk u all. Bagi Yong hotel Capsule ni sangat sesuai untuk u all yang transit di KLIA 2 atau yang akan memulakan perjalanan awal pagi. Macam Yong hari tu, tiket flight pukul 7 pagi. Maka elok benar la Yong stay di Capsule Hotel kerana hotel ini memang terletak dalam KLIA 2.


Dari hotel nak ke Gate 13 ambil masa 20 minit juga. Yong keluar hotel pukul 6 pagi. Dengan jalan lenggang kangkung elok je last call nak boarding dah masa tu. Fuh! patut kena keluar awal lagi. Yang jadi makan masa sebab kena beratur panjang time nak masuk check di imegresen. 


Ini "bilik" Yong. Elok je muat untuk Yong. Mereka sediakan juga berus gigi, ubat gigi dan tuala. Bilik air juga berdekatan dengan bilik Yong tu juga. Tilam juga selesa dan empuk. Cuma Yong je tak dapat tidur lena sebab risau tak terjaga pula. Kang kalau terlepas flight kang naya jeee haha


Bilik-bilik yang disediakan pula terbahagi kepada beberapa bahagian. Ada kawasan lelaki, perempuan dan campur. Tapi jangan risau. Staf di situ akan beri tempat yang bersesuaian dengan anda. Macam Yong, mereka berikan tempat untuk wanita semua. 


Maybe ada yang berminat nak stay di hotel ni. Boleh book awal. Cara nak booking hotel ni, Yong klik di website mereka terus di sini : Capsule Hotel


No Contact : 03-76102020
info@capsulecontainer.com
  • Address : Level 1 (CP1), Lot 1, 2, 3, 4, & 5, gateway@klia2, 64000 KLIA, Sepang, Selangor, Malaysia

UNITY | WHERE THERE IS UNITY, THERE IS ALWAYS VICTORY

December 27, 2017 0 Comments
WHERE THERE IS UNITY, THERE IS ALWAYS VICTORY 

Unity merupakan SATU komuniti bisnes. 8 CDM bergabung menjadi 1 komuniti memberikan satu impak yang LUAR BIASA. Alhamdulillah perlancaran Unity pada ahad lepas membawa satu makna yang besar buat kami semua. 


Ramai rakan kongsi yang hadir dari seluruh Malaysia. Ada yang datang dari utara, dari selatan, dari pantai timur dan ada juga dari Sabah. Terima kasih semua. Together we as Glampreneurs stand as one.


Paling Yong rasa teruja apabila dapat tahu yang Unity kini dibawah bimbingan CDM-CDM otai Malaysia iaitu 3 mentor legend SHOM. Rasa panas betul perasaan ini. Tak sabar nak meletop beri result yang terbaik buat diri sendiri dan team. Semoga misi G8 Unity untuk melahirkan 50 CDM (Crown Diamond Manager) dengan minimum sales 1 juta tercapai. Mesti nak capai secepat mungkin!




Sebelum majlis bermula.



Bersama team The Diamond Circle yang bersatu hati. Follow dan bulat hati dengan mentor.







Aktiviti beramah mesra bersama ahli Unity. Semangat nak kenal antara satu sama lain.











Bersama Ain Zulkarnaind protege dan mentor kami CDM Shaliza dan pasangan.


Tak lupa buat suami tercinta, Abg Halim. Terima kasih kerana izinkan saya buat business sampai sekarang ni. Terima kasih kerana hadir support event kali ini. Tak sabar rasanya nak mulakan program baru Unity iaitu program khas buat suami atau golongan lelaki yang nak jalankan business ini. Tentu lebih menyeronokkan dan paling seronok bila poket pun tebal. :)


Wah! 2018 pasti lebih cemerlang. Doakan kami ya kawan-kawan. Kepada yang berminat nak sertai kami, boleh terus contact Yong. InsyaAllah Yong akan update dari masa ke semasa tentang program akan datang. Stay tune. Follow blog Yong untuk tahu perkembangan selanjutnya ya. See ya


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


24 December 2017

KEMPEN TUKAR BRA BIASA KE SHORT BRA

December 24, 2017 0 Comments



Di kalangan wanita ada yang belum mahir dalam memilih bra.
.
Bra adalah sangat penting untuk wanita bagi mengelakkan masalah :
.
1. Payudara kendur
.
2. Lemak bawah lengan
.
Jadi pemilihan bra adalah sangat penting bagi memastikan bra menyokong dan mengemaskan payudara.
.
Kami Premium Beautiful Expert bukan sahaja memberi khidmat mengukur #premiumbeautifulcorset malah kini kami menggalakkan anda wanita mendapatkan Short Brassiere dari #premiumbeautiful . 
.
Dengan harga yang berpatutan dan lifetime warranty.
.
Hubungi kami Premium Beautiful Expert anda.




Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


20 December 2017

TIADA MASALAH KETIKA BERSUKAN DENGAN PB KORSET

December 20, 2017 0 Comments
Ada orang ingat, pakai korset Premium Beautiful ni hanya untuk kuruskan badan je.So orang yang kurus tak perlu pakai.


Ada juga orang ingat, pakai korset Premium Beautiful ni bila pergi majlis sahaja atau time keluar pergi jalan-jalan.


Eh awak ni. salah tu tau. Premium Beautiful ni special tau. 70% direka khas untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan. Jadi kita pakai untuk untuk cantik dan kurus je tapi meningkatkan lagi tahap kesihatan kita.


Malah Premium Beautiful ni sangat sesuai untuk dipakai semasa bersukan. Contohnya seperti Kak Sarinah dalam gambar testimoni di bawah. Seorang yang sangat aktif dalam bersukan, sekali sekala beliau suka panjat bukit.





WOW! Kuat semangat betul kan Kak Sarinah.  Katanya, beliau selesa semasa memanjat bukit dan dengan pakai premium Beautiful Korset tidak menghalang pergerakan beliau semasa memanjat.


Menakjubkan bukan? Paling best, badan kita pun kurang sakit selepas lakukan aktiviti lasak. 


Satu lagi testimoni dari Kak Sarinah. Tengok tu, di usia beliau sekarang ni. Mudah ajer kita tengok lari marathon sampai 25km. Dasyat tak? Selalu pula tu. Kak Sarinah beritahu bila berlari pakai Premium Beautiful, perut beliau tak "cramp" dan dapat elak dari sakit pinggang ketika berlari.


See? siapa cakap pakai PB korset untuk kurus ajeee. Magik kan?


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

Archive

About Me