23 May 2017

HOW TO BUY AND START PB BUSINESS?

Assalamualaikum


Hai semua. Alhamdulillah makin busy nampaknya kawan-kawan kita sekarang ya. Yong pun  bersyukur masih sibuk menjalankan business Premium Beautiful (PB) ni. Makin ramai yang bertanya, so jom Yong kongsikan sikit tentang bisnes PB ni dengan anda.



Ramai yang nak pakai Premium Beautiful Korset, tapi masih blur lagi yelah.  apa first step nak kena buat? haa paling penting mestilah hubungi agent PB yang sah ye. Contoh terdekat ialah Yong sendiri. Yong merupakan salah seorang Premium Beautiful Expert since 2011. Jadi nak pakai PB mestilah contact saya okay. Klik je sini untuk Whatsapp saya







Buat yang pertama kali yang kenal korset PB ni mesti anda mesti nak tahu tentang harga kan? haaa itu dah semestinya. Buat pengetahuan kawan-kawan, harga Premium Beautiful ni sangat special. Anda perlulah beri ukuran badan anda terlebih dahulu okay.


Cara ukur nya di sini. Follow gambar di bawah atau klik je link sini ---> Cara Ukur Premium Beautiful Korset



Ukuran mestilah dalam sentimeter




Ok bila dah ukur, anda apa yang anda perlu tahu ialah tentang kelebihan dan kebaikan setiap pieces Premium Beautiful korset ni. Korset PB ni ada 3 keping tau iaitu Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle.





Korset PB ni mempunyai life warranty, berbaloi sangat tau jika nak pakai untuk tempoh yang lama. Jika ada kerosakan anda boleh menikmati servis baiki secara percuma sahaja.



Korset Premium Beautiful merupakan korset yang sangat selesa. membentuk ikut bentuk badan wanita, sangat berkesan untuk kesihatan dan kecantikan juga mudah untuk di pakai.



Anda boleh pilih korset PB pilihan hati anda kerana korset PB ini didatangi dengan dua series iaitu Premium Beautiful Classic dan juga Premium Beautiful Elegance. Kedua-duanya mempunyai kesan yang sama cuma ada sedikit perbezaan dari segi material dan harga.



Haa, jika nak tengok atau free fitting boleh la contact Yong okay. Selain dari untuk slim, cantik dan berkeyakinan, korset PB ni sangat membantu untuk u all rasa sihat, energetic and feel young :) tambah pula ada extra cash (RM5000++) untuk yang start business dengan TDC. best kan?



so jomlah kita beramai-ramai beli corset Premium Beautiful dan join the PB Business dengan Yong. 



By the way, hari ni Yong nak kenalkan juga beberapa rakan kongsi Yong dari beberapa negeri. Jika dekat dengan tempat anda. Awak boleh je hubungi mereka juga okay. InsyaAllah mereka akan beri servis terbaik untuk anda.

Let's check it out.




Aimie 
+6011-2102 0139  
Kepong, Kuala Lumpur




Azza Amri
+60102262734 
Cheras, Kuala Lumpur




Latifah 
 +6012-4445521
 Sg Petani Kedah




Ramizah Rahman
011-37897488
     Port Dickson       



Nazizah Azimi 
 +6018-3536067
Bkt Mertajam, Penang




Nurhazwani Ameen 
 01127414732 
Bayan Baru, Penang



PREMIUM BEAUTIFUL CORSET is the BEST SOLUTION FOR YOU… All you need to do is to Contact Me and Book your appointment now!!

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

22 May 2017

MIN KAFFE KESEGARAN SEPANJANG RAMADHAN


KHASIAT MIN KAFFEE

  • Membantu menyingkirkan toksin dari tubuh badan
  • Mengekalkan tahap kecergasan jasmani
  • Membantu menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan daripada jangkitan penyakit
  • Menggalakkan pertumbuhan dan pemulihan tisu tubuh
  • Membantu mengawal paras gula di dalam darah
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Membantu melancarkan peredaran darah
  • Melancarkan proses penghadaman
  • Menstabilkan tahap pH di dalam tubuh badan
  • Mengurangkan kesakitan yang dialami
  • Mengatasi masalah kelesuan, alahan, radang, ketegangan otot
  • Kaya dengan antioksidan yang bertindak mencegah kerosakan sel dan proses penuaan


KANDUNGAN MIN KAFFEE
Krimer Bukan Tenusu: Pengganti susu atau krimer ini terhasil daripada lemak sayuran dan mengandungi sirap glukos yang memberikan sedikit rasa manis kepada minuman anda. Ia bebas laktosa dan sesuai untuk mereka yang alah terhadap bahan tenusu. Krimer bukan tenusu mempunyai jangka hayat yang lebih lama di samping mampu menstabilkan rasa dan haba minuman.
Sirap Glukos: Sirap glukos terhasil daripada kanji menggunakan proses hidrolisis iaitu dengan cara menambahkan air ke dalam ramuan tersebut. Ia boleh terhasil menggunakan kanji dari sumber jagung, gandum, barli mahupun kentang. Selain bertindak sebagai pemanis semulajadi, ia juga berperanan sebagai bahan penebal bagi membentuk produk makanan.
Lemak Sayuran: Lemak sayuran mengandungi vitamin E dan co-enzim Q10 yang berperanan mengurangkan tahap kolestrol dalam badan di samping mencegah kanser. Lemak sayuran ini juga mampu melindungi arteri, membantu meremajakan kulit serta bertindak sebagai agen antioksidan bagi mencegah kerosakan sel.
Protein Susu: Protein susu mengandungi asid amino yang bertindak sebagai agen antioksidan di samping berupaya menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan daripada jangkitan penyakit serta menggalakkan pertumbuhan dan pemulihan tisu tubuh. Malah, protein juga bertindak membina otot di dalam tubuh badan, menstabilkan struktur sel darah merah serta membantu mengawal paras gula di dalam darah.
Fosfat: Fosfat merupakan sejenis nutrien yang terhasil daripada asid fosforik. Ia bertindak sebagai penstabil pH di dalam produk ini.
Bahan Pengemulsi: Bahan pengemulsi yang diperoleh dari sumber yang suci dan selamat ini bertindak melarutkan kandungan di dalam produk ini bagi menggalakkan keberkesanannya.
Bahan Anti Gumpal: Bahan ini bertindak untuk mencegah penggumpalan isi kandungan produk ini.
Bahan Pewarna: Bahan pewarna yang dibenarkan digunakan bagi menyerlahkan warna isi kandungan produk.
Kopi: Kopi tinggi kandungan antioksidan, vitamin B-kompleks, potassium, mangan, magnesium serta niacin yang berupaya menyingkirkan toksin dari tubuh badan, meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan tubuh badan di samping membantu menggalakkan fungsi otak seterusnya meningkatkan daya tumpuan dan memori. Kopi juga mampu meredakan tekanan, meningkatkan tahap metabolisme di samping membantu mengurangkan risiko serangan diabetes, strok dan kanser.
Maltodextrin: Sebatian yang dihasilkan daripada kanji ini terdiri daripada molekul glukosa yang berupaya membantu membekalkan karbohidrat dan tenaga kepada tubuh bahan dan mengawal paras gula dalam darah sekaligus membantu mengurangkan risiko penyakit diabetes.
Garam Buluh: Garam buluh merupakan inovasi dari Korea dan dihasilkan dengan dengan memasukkan garam ke dalam bekas buluh seterusnya dibakar berulang-ulang kali untuk tempoh yang lama. Kaedah pembakaran berulang ini akan meningkatkan penyerapan garam mineral dari buluh dan tanah liat yang menjadi penutup bekas buluh ke dalam garam laut yang dibakar. Di samping bertindak memelihara sistem saraf, garam buluh kaya dengan kandungan magnesium ini juga mampu melancarkan peredaran darah, menyingkirkan toksin, menstabilkan tekanan darah, memelihara jantung, mengawal kadar gula di dalam darah serta menstabilkan tahap pH di dalam tubuh badan anda. Malah, ia juga berupaya mengatasi masalah kelesuan, radang, ketegangan otot serta membantu mengurangkan kesakitan yang dialami.
Koko: Koko kaya dengan khasiat dari sumber kalsium, Vitamin A dan karbohidrat serta tinggi kandungan antioksidan yang berperanan meneutralkan kesan radikal bebas, membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, menggalakkan pertumbuhan semula sel, memelihara kesihatan kulit, rambut, tulang, gigi dan penglihatan di samping membekalkan tenaga kepada tubuh badan, sistem saraf dan bahagian otak seterusnya menjana kecergasan dan kecerdasan minda.
Aspartame: Aspartame merupakan pemanis tiruan yang rendah kandungan kalori serta bertindak sebagai pengganti gula.


CARA PENGGUNAAN MIN KAFFEE

  • Tuangkan 1 sachet Min Kaffee ke dalam secawan (150 ml) air panas.
  • Kacau sehingga larut dan hidangkan.
  • Boleh dinikmati pada bila-bila masa.


Khasiat di dalam Min Kaffe membantu anda menjalani puasa dengan penuh kecergasan. Tak lapar pun tau. Rasa bertenaga je. Tambah pula ada promo sekarang kan? Beli 3 kotak boleh dapat FREE pos. Jika order 5 kotak Min Kaffe pula dapat FREE kurma dan FREE pos. 


Best tak? haaa mesti la nak grab sekarang kan. Kena order banyak sikit sebab nak minum satu family ye dak?

Kopi kesihatan satu keluarga ni





Kepada yang nak jadi agent pun digalakkan. Boleh la contact saya ye. Yuran keahlian cuma Rm50 sahaja. Penerangan lanjut saya akan berikan kemudian. Jom contact saya sekarang!


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


17 May 2017

RESEPI MUDAH KEK OREN TRADISIONAL.

Kek oren dan Yong dah sinonim hehe. Ini kek kesukaan Tok yong. since Yong mahir buat kek ini maka setiap kali tok teringin mesti suruh Yong buatkan. Kek lain kurang suka, kek yang satu ni suka sangat jadinya. Simple, plain, ringan, gebu. Haa apa la nak describe tentang kek oren Yong ni.


Maybe lain orang lain citarasanya. Some people suka kek yang ada ising, ada cheese or ada cream. Some people suka yang plain ajer macam tok dan abang Halim. So inilah dia kek oren ku. 


Baru-baru Yong buat kek ni untuk kawan-kawan di class TDC Utara. dapatlah mereka rasa kek oren Yong. takdalah sedap sangat tapi boleh lah untuk jadikan mereka ingat kat Yong hehe


Yong buat dengan penuh kasih sayang tau. So alang-alang tu, here the recipe. Maybe ada yang nak try di rumah. Resepi khas yang confirm menjadi kalau follow this recipe tau. Cubalah.


Resepi kek oren Yong

195g marjerin
3/4 cawan gula kastor
3 telur gred A-asingkan kuning telur dan putih telur
1 1/2 cawan tepung naik sendiri
3 sudu sunquick
1 sudu kecil perasa oren


Cara-cara

1.Pukul telur putih hingga kembang.Asingkan.
2. Pukul marjerin dan gula kastor
3.Tambah kuning telur dan perasa oren..Pukul lagi.
4. Tambah tepung sedikit demi sedikit bersama oren sunquick
5. Masukkan putih telur kembali.Pukul sebentar.
6. Panaskan Ovenkan..

7. Bakar pada180 C untuk 40 hingga 45minit


Dah cuba jangan lupa share your feedback ye. Menjadi ke idok hehe Nanti boleh la buat untuk makan selepas solat Terawikh atau jadikan salah satu juadah masa raya nanti.

Selamat mencuba. Jom makan kek Oren.

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL RAMADHAN 2017

Assalamualaikum..


Tinggal lagi 9 hari je lagi nak puasa kan, Haa dah ganti puasa ke belum tu u all?


Mesti la dah ganti kan? Dah nak Ramdhan ni. Jom jaga badan, nanti by the time raya u all mesti dah slim dan meletops gitu.



WAJIB berpuasa di bulan Ramadhan tau, jangan ponteng-ponteng.. Time ni la kita nak tingkatkan amalan ibadah kita..


Bonus untuk kelihatan cun melecun di hari raya, u all belajar la mekap sikit. Lama-lama mesti mahir. Yong sendiri masih lagi belajar tau. Setakat nak mekap diri sendiri tu lepas lah hehe. Paling penting, bila baju raya dah cantik meletop u all wajib sarung Premium Beautiful Korset. InsyaAllah makan pun tak terlajak sangat, masih under control. Takdalah nanti time bulan Ramadhan turun 3kg. Bulan Syawal naik 5kg pulak. aduh! Jangan okay macam tu!


So today Yong ada sediakan promosi terbaru khas untuk u all yang order Premium Beautiful Korset sepanjang Ramadhan. Promosi ni bermula hari ini 17 Mei 2017 sehingga 24 June 2017.


Untuk pembelian dalam tempoh promosi ni Yong akan beri diskaun sebanyak Rm300 dan free gift bernilai Rm200++. MasyaAllah, best betul promo untuk Ramadhan kali ni. U all yang nak pakai PB mesti grab sekarang tau! Yong akan bantu u all dari segi ukuran size sampai la pakai dengan seleza. servis terbaik dari Yong.


Okay jom tengok sedikit testimoni dari Premium Beautiful User. Makin lama pakai makin cun jadinya kan? Rasa tak sabar nak pakai ye tak? Time bulan Ramadhan ni kalau pakai Korset Premium Beautiful lagi senang nak slim and shaping. Gojes u all.




Tengok akak ni. Terpaksa muda dengan Premium Beautiful korset. Now nampak lebih mudah, suami pun jadi muda u all. wehu!



Ustazah dari kelantan. Masa kenal dulu memang berbadan XXL. aduhh tak sangka betul now dah jadi size M. pakai jubah pun nampak dah kurus Ustazah. Happy me!



Ada orang kata size L tak gemok pun. Betul la tu, tapi kalau dapat pakai baju size S lagi best ye tak? Suami nak peluk pinggang pun suka amat! hehe Makin gojes bila dah ber size S.



Part ni kebanyakan wanita punyai masalah yang sama. Punggung dan paha melebar ajer. Tambah yang kerja di office kan? Asyik duduk je berjam-jam dan paha pun melebar.  Alhamdulillah sis ni konsisten pakai PB dan berjaya turunkan berat dari 71kg ke 63kg.

Raut wajah pun makin berseri dan nampak awet muda gitu.



Haaa kali ni nak tengok pula testimoni sis Wani yang dahulunya berat 56kg (tak berat pun kan) but now dah turun sampai 49kg? Oh my! Sekarang lagi meletops kan? lagi cun dari sebelum ni. Berbaloi konsisten pakai PB dan amalkan cara hidup sihat..


Anda berkeinginan seperti mereka? Nak pakai juga korset Premium Beautiful kegilaan ramai ni? Apa lagi jom hubungi saya sekarang. Special price & free gift menanti. InsyaAllah berbaloi-baloi pelaburan anda.

Contact Ain sekarang okay!




Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...