22 November 2017

TANDA-TANDA BANYAK ANGIN DALAM BADAN

November 22, 2017 0 Comments
Tahap "kuat angin" dalam badan juga bergantung pada tubuh badan seseorang. Angin menyebabkan tubuh badan seseorang terjejas tanpa mengira usia.


Apabila tubuh badan sesorang itu lemah. Ia mudah untuk dapat penyakit. Tanda-tanda banyak angin dalam badan adalah seperti berikut.



Amacam? ada tak tanda-tanda sebegini dalam diri anda? Jika YA. Apa yang anda perlu buat untuk tangani masalah begini? 


Yong nak sarankan anda mengambil Garlic Tablet 4 biji sehari. Seperti yang kita tahu, Bawang putih mempunyai pelbagai khasiat untuk tubuh badan kita. Bukan sahaja untuk digunakan dalam masakan tau. Nak makan begitu je pun boleh. EH! tapi sanggup ke u all?? :)


Kalau tak sanggup nak telan bawang puih mentah. Anda mungkin boleh cuba Garlic Tablet ni. Sebotol ada 80 Biji. Harganya cuba Rm44 sahaja. Murah dan bagus untuk kesihatan kita. 


 Disini Yong selitkan juga KEBAIKAN GARLIC TABLET ni. 


Banyak khasiat bukan? Juga sesuai untuk golongan remaja dan wanita dalam pantang. Macam Yong sendiri amalkan Garlic Tablet ni setiap pagi. Untuk buang angin dan banyakkan susu. Alhamdulillah, baby Aisyah kini berumur 1 tahun 6 bulan masih lagi breastfeeding. Walaupun bersulamkan susu formula tapi Yong rasa happy sangat sebab dapat susukan Aisyah sampai sekarang.



Jadi kepada anda yang ingin dapatkan Garlic Tablet ini bolehlah segera contact Yong ya.


Garlic Tablet
Rm44 sebotol. 
80 Biji


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


RANGKAIAN MARINE ESSENCE HOME SPA

November 22, 2017 0 Comments
Alhamdulillah. Kini Marine Essence Series dah keluarkan dua produk terbaru iaitu Hair Conditioner dan Body Scrub. Kedua-duanya mempunyai kandungan Garam Buluh yang sememangnya kita tahu akan kebaikannya.


So today Yong nak share sikit info mengenai Body Scrub Marine Essence ni. U all suka tak lulur badan? Berapa kali dalam seminggu u all lulur / sental badan anda? hehe Susah nak jawab ye? Ikut kerajinan? atau tak pernah pun scrub badan tu sebab tak biasa.






Sebenarnya banyak kebaikan yang kita boleh perolehi bila selalu menjaga kesihatan dan kecantikan kulit badan kita. Salah satunya ialah dengan aktiviti melulur badan. Jom kita baca apa tujuan scrub badan ni.


TUJUAN  SCRUB BADAN


1. Untuk mengangkat sel kulit mati serta kotoran yang menyumbat pori kulit sekaligus membuka untuk kulit bernafas dan menyerap nutrisi.


2. Memberi kesan kulit sentiasa halus dalam jangka masa panjang.


3. Kembalikan kulit asal kita yang dah kusam akibat gaya hidup dan persekitaran terdedah oleh sinaran matahari dan habuk.


4. Mandi/guna sabun boleh membersihkan badan daripada kotoran tapi sel kulit mati tidak dibuang dengan sempurna yang akan mengakibatkan sel-sel kulit mati bertambah tebal & menghalang sel kulit yang baru untuk menyerlah.







Banyak kesan baik yang kita boleh dapat kan? Bila selalu lulur, kulit kita akan lebih sihat dan awet muda. Bertambah cerah, lembut dan halus pula tu.


Kini di pasaran pula terdapat banyak produk lulur yang bagus. Cuma yang mana satu pilihan kita? Haa bagi Yong, alang-alang nak menjaga kesihatan dan kecantikan kulit sendiri elok sangat la gunakan produk yang berkualiti tinggi dan sesuai untuk masalah kulit dan alergi macam Yong ni. 


Yong sarankan anda gunakan Marine Essence Body Scrub. Paling best sebab ada kandungan Garam Buluh di dalam nya. Mari kita baca pula sedikit info tentang Marine Essence Body Scrub ini.

6 Khasiat  ME Body Scrub


1. Dirumus khas dengan GARAM BULUH dan PHENO-SFE untuk menyihatkan, melindungi dan meremajakan kulit


2. Mengandungi 100% pengelupas semulajadi yang mesra alam - SERBUK ISIRONG BADAM & SERBUK KULIT WALNUT untuk menanggalkan secara lembut kekotoran & lapisan kulit mati untuk menghasilkan kukit baharu yang lebih sihat


3. Diperkaya dengan MENTEGA SHEA & MINYAK JOJOBA sebagai pelembut semula jadi untuk memulih & melembapkan kulit yang kering dan mengelupas.


4. Mengandungi EKSTRAK MADU& VITAMIN E untuk membekalkan kelembapan & khasiat yang terbaik untuk kulit


5. EKSTRAK LICORICE & EKSTRAK MULBERI sebagai agen pencerahan kulit semulajadi


6. Gabungan wangian pati yang membangkitan semangat - MINYAK LAVENDER, MINYAK KAYU PUTIH & MINYAK FRANKINCENSE



Disini Yong tampilkan beberapa testimoni pengguna Body Scrub Marine Essence yang telah gunakan scrub ini untuk beberapa minit. Baru beberapa minit guna pun dah jelas nampak perbezaan. Jika amalkan seminggu 2 atau 3 kali lagi best kan?









Marine Essence Body Scrub ini didatangkan dengan kandungan 200ml. Boleh tahan beberapa bulan mengikut tahap penggunaan anda.


Sebotol hanya Rm47. Harga sangat berpatutan dan kesan terbaik anda akan dapat setaraf produk antarabangsa. Cubalah. Nak order boleh call Yong atau klik je whatsapp yong di sini ---> http://TopAgentTDC.wasap.my

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


20 November 2017

TDC EXPANSION TO SARAWAK | KUCHING

November 20, 2017 0 Comments



12 SEBAB kenapa anda di Sarawak PERLU sertai Yong  bersama The Diamond Circle.



  1. Bisnes plan yang mudah, adil dan telus.
  2. Produk jualan yang VIRAL, berkualiti dan mudah di jual.
  3. Boleh membina rangkaian perniagaan bukan sahaja di Malaysia malah di luar negara. 
  4. Business yang ada payslip yang sah & laku di Bank
  5. Kita mempunyai lambakan real testimoni from our team.
  6. Teamwork yang kuat & bimbingan percuma (online & offline)
  7. Insentif yang sangat menarik seperti Elaun Kereta & Trip Melancong ke Luar Negara 2x setahun
  8. Awards system yang menarik dan mengujakan.
  9. Pelbagai aktiviti yang fun
  10. Melahirkan ramai Premium Beautiful Expert
  11. Peluang jana unlimited income
  12. Platform terbaik buat anda  untuk bina keyakinan & penampilan diri 


Jadi jangan tunggu lagi, boleh contact Yong di 016-6933614Kita jumpa di Kuching pada 4 Dec 2017.


19 November 2017

KEK 2 BAHAN | KEK COKELAT VIRAL

November 19, 2017 0 Comments
Masa asyik dok scroll Instagram. Yong ada nampak kawan Yong buatkak kek cokelat untuk anaknya. Saja la Yong tanya resepi. Eh tak sangka pula kek ni mudah sangat. Dua bahan je diperlukan iaitu Susu Choc dan Biskut Oreo / Cream O





Apa lagi, terus la bergegas ke kedai untuk beli bahan ni. Dah la senang nak buat. Bahan pun sikit. Maka sesuai la untuk orang yang malas. Malas nak buat tapi rajin je nak makan ye dak? Jangan gitu okay. Kena rajin sikit. Dah makan kek kena la rajin exercise. Tak gitu?


Okay jom kita start buat. Sebelum tu baca resepi dulu ya.



KEK COKELAT VIRAL

Bahan-Bahan :
2 paket oreo / biskut cream O

200ml susu dutch lady choc 


Topping choc ni tambahan je tau. 
Yong cairkan choc chips bersama mentega. taknak letak pun boleh. 
Kek saja pun dah sedap sangat.


Cara- cara :
Kisar oreo sampai hancur (Guna pengisar kering. Yong guna blender biasa saja).
Masukkan susu dutch lady, 
kacau sebati lepas tu kukus 20-25minit (ikut acuan masing-masing)







Hiasan tu suka hati u all la ye. Yong saja beli choc tu nak bagi Aisyah menarik nak makan hehe. Selamat mencuba. Kek choc ni lembut & moist gitu. Sedap.


FAZURA SEBAGAI DUTA SHOM

November 19, 2017 0 Comments
SELAMAT DATANG KE DALAM KELUARGA SAHAJIDAH HAI-O MARKETING FAZURA!

Wah! pertama kali dapat tahu tentang perkabaran baik ini, terus Yong rasa excited sangat. Alhamdulillah pada 2 November yang lepas, Yong dapat jemputan untuk ke majlis Exclusive Meet & Greet with Fazura. 




Memang Yong tak lepaskan peluang ini sebab memang Yong minat sangat dengan Fazura. Tak sabar nak jumpa Fazura secara berdepan. 




Maka pada 2 Nov lepas bertempat di One World Hotel, Damansara awal pagi lagi Yong dah sampai. Ramai juga Crown Diamond Manager yang turut hadir pada hari tersebut. Paling best sebab dapat jadi orang terawal yang dapat menikmati Teh Tarik Garam Buluh iaitu produk terbaru dari SHOM. 




Selain dari memperkenalkan Fazura sebagai Duta SHOM. Pada hari tersebut juga ialah Hari perlancaran album sulung Fazura. Kepada yang berminat nak dapatkan album Fazura boleh la inform Yong ya.






Fazura kelihatan tidak dapat menahan air mata daripada mengalir apabila dimaklumkan album terbarunya, FAZURA telah terjual sebanyak 5,000 unit sejak berada di pasaran pada 23 Oktober lalu. Mestilah beliau rasa terharu dan gembira kan?




Partner of the day. hehe Yong bersama CDM Shaliza. Sebenarnya apa pun majlis syarikat mesti akan nampak muka kami berdua. Tahap wajib dah hadirkan diri ke majlis syarikat tau. Tak datang rasa rugi sangat :)






Dapat peluang bergambar dan selfie bersama Fazura. Alahai, so sweet Fazura. Dah la cantik, sopan & bijak pula tu. 







Antara menu yang dihidangkan. Semuanya sedap tahap 5 bintang! yums.. Ada juga menu yang Yong tak sempat snap iaitu menu udang harimau. Ya Ampun. sedap sangat tau. teringat sampai saat ini. 




Terima Kasih SHOM kerana berikan peluang untuk hadir ke majlis kali ni. Saya rasa berbangga menjadi sebahagian dari keluarga SHOM and

 "Welcome on board to SHOM family" dear Fazura :) 



02 November 2017

DIET DENGAN TELUR REBUS. [ MENU DIET ]

November 02, 2017 0 Comments



Yong dalam proses nak turunkan berat badan. Selain dari pakai Premium Beautiful korset untuk kemaskan bentuk badan. Yong juga makan makanan yang berkhasiat. Wajib sangat jaga menu makanan untuk turunkan berat badan. So far makanan Yong simple je. Banyak makan telur dan salad hehe. Pemalas nak masak ni nampak gayanya ni kan? Sebeb tu rebus telur ajer.


So Yong ada google menu diet ni. So far serupa macam menu yang Yong makan. So ini cadangan menu sepanjang tempoh 2 minggu. Jom try. 
Isnin
  • Sarapan: 2 biji telur rebus dan 1 biji buah sitrus (oren / grapefruit)
  • Tengah hari: 2 potong sweet potato dan 2 biji epal
  • Malam: 1 pinggan salad dan ayam panggang
Selasa
  • Sarapan: 2 biji telur rebus dan 1 biji buah sitrus (oren / grapefruit)
  • Tengah hari: sayuran hijau dan salad ayam
  • Malam: sepinggan salad, sebiji oren dan 2 biji telur rebus
Rabu
  • Sarapan: 2 biji telur rebus dan 1 biji buah sitrus (oren / grapefruit)
  • Tengah hari: 2 keping keju rendah lemak, 1 tomato dan 1 sweet potato
  • Malam: Salad dan ayam panggang
Khamis
  • Sarapan: 2 biji telur rebus dan 1 biji buah sitrus (oren / anggur)
  • Tengah hari: Semangkuk buah-buahan potong (pisang, tembikai, kiwi, oren)
  • Malam: Salad dan ayam stim
Jumaat
  • Sarapan: 2 biji telur rebus dan 1 biji buah sitrus (oren / grapefruit)
  • Tengah hari: Sayur rebus dan 2 biji telur rebus
  • Malam: Salad dan ikan panggang
Sabtu
  • Sarapan: 2 biji telur rebus dan 1 biji buah sitrus (oren / grapefruit)
  • Tengah hari: Buah-buahan
  • Malam: Sayur dan ayam stim
Ahad
  • Sarapan: 2 biji telur rebus dan 1 biji buah sitrus (oren / grapefruit)
  • Tengah hari: Salad tomato, sayur stim dan ayam panggang
  • Malam: Sayur stim
Do and Don’ts
Diet tu diet juga ye. Jangan lupa pula bab di bawah ni
  • Minum air kosong 8 hingga 10 gelas setiap hari.
  • Lakukan senaman ringan setengah jam setiap pagi.
  • Tidak makan makanan segera.
  • Kurangkan pengambilan garam dan gula.

Selamat mencuba. Premium Beautiful Korset jangan lupa pakai ye.


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


01 November 2017

INTENSIF MAGNET KEKAYAAN DAN KEJAYAAN | IMKK OCT 2017

November 01, 2017 0 Comments
Sebelum ni Yong tak pernah terfikir pun nak join seminar Dr.Azizan. Entah kenapa. Walaupun rasa ilmu dalam diri ni dah tepu. Tapi stilll buat derk ajer. haha Tak baik sikap macam ni kan? kena UBAH!


Cuma sampai satu satu masa tu, my mentor ajak join seminar INTENSIF MAGNET KEKAYAAN DAN KEJAYAAN pada 27-29 October 2017 di IDCC Shah Alam. 


Fuh! Tak boleh tidur beberapa hari sebelum tu sebab rasa berdebar sangat. Tak pasti kenapa berdebar tu tapi rasa teruja sangat nak attend seminat Dr Azizan. 


 

Keluar rumah awal pagi sebab nak pergi seminar. Muka hari pertama. Berseri-seri nak upgrade ilmu. 




Sebelum masuk ke dewan. Wah! Time ni kejutan budaya kejap. Korang jangan main-main dengan semangat usahawan ni tau. Nak masuk dewan pun perlukan semangat dan hati yang kental sebab semua MEREMPUH masuk ke dewan. Berpusu-pusu nak duduk bahagian depan.



Ni sahabat-sahabat seperjuangan Yong. Kami datang ke sini memang betul-betul nak ubah kehidupan kami. Ya Allah bantulah kami. 


Ilmu-ilmu yang kami dapat dalam seminar ni InsyaAllah akan dikongsi bersama team TDC. 
"Sebaik-baik manusia adalah yang bermanfaat bagi orang lain". Tak sabar nak share ilmu. Adalah menjadi kebanggaan kami bila tengok rakan kongsi pun berjaya dalam bisnes ni.



Disebabkan class bermula awal pagi dan berakhir pada lewat malam. So we decided untuk stay di hotel area Shah Alam je. We choose Concorde Hotel Shah Alam sebagai tempat kami bermalam. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. 






Seminar kali ni selama 3 hari. Sungguh banyak input yang kami dapat. Rasa terlebih-lebih ilmu yang kami perolehi semasa di sana. Best tak terkata. Rasa diri seperti orang baru. Puas hati kena "brain wash" dan di "clorox" oleh Dr Azizan. Hati rasa lebih tenang dan dekat dengan-Nya.






Energy memang LUAS BIASA sangat! Panas betul tengok usahawan-usahawan yang dapat hasil BERJUTA dari seminar-seminar yang mereka hadir ni. Kami pun nak macam tu jugak! 



InsyaAllah December nanti kami akan join next class yang lebih MANTOP! Doakan kami sukses. Kami nak membantu umat Islam dan orang yang disekeliling kami meningkatkan taraf kehidupan yang lebih baik.



Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

MIN CHA BAMBOO SALT MILK TEA

November 01, 2017 0 Comments
Secawan teh yang lazat menyegarkan  hari anda,  terutama kepada golongan yang sangat gemarkan teh. 


Min Cha dirumuskan dengan daun teh hitam berkualiti premium dan Garam Buluh untuk memberikan rasa unik yang tersendiri, berbeza dengan teh tarik biasa yang anda pernah nikmati.


Minuman yang beraroma, bertekstur halus dan berkrim menambat citarasa semua dan memberi pengalaman indah ketika menikmatinya. 





Min Cha Bamboo Salt Milk Tea 

☑ Formulated with premium quality black tea leaves 
☑ Contains bamboo salt from Korea 
☑ Aromatic, smooth &delicious
☑ No artificial flavoring & colouring
☑ No sugar added 

Drink like a Celebri-Tea 


Rm42 / box Only!
Order now

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

MARINE ESSENCE BAMBOO SALT NOURISHING BODY SCRUB

November 01, 2017 0 Comments
Sebagai Ex-beautician, aktiviti spa badan ni memang tak asing lagi bagi Yong. Dulu kerja Yong dok scrub badan customer la hehe. Macam-macam scrub tau yang kami guna. Semua best belaka. Gosok-gosok je terus tulus mulus kulit jadinya. 


Yong pun suka sangat memanjakan diri. Scrub salah satu treatment yang kita boleh buat. Bukan di spa saja malah kita boleh lakukannya di rumah sahaja. 


So today Yong nak share apa Tujuan Scrub Badan.
  • Fungsi utama scrub badan ni adalah mengangkat sel kulit mati, mengangkat kotoran yang menyumbat pori kulit, sekaligus membukanya, agar kulit boleh bernafas dan menyerap nutrisi dari produk kecantikan.
  • Scrubbing memberi kesan kulit senantiasa halus dalam jangka masa panjang
  • Mengangkat sel-sel kulit mati yang selama ini membuat kulitmu jadi tampak lebih kusam dan gelap
  • Mengembalikan kulit asal kita yang dah kusam akibat gaya hidup & persekitan yang terdedah oleh sinaran matahari @ habuk
  • Mandi menggunakan sabun @ mandian biasa boleh membersihkan badan daripada kotoran tapi sel kulit mati tidak dibuang dengan sempurna yang akan mengakibatkan sel2 kulit mati bertambah tebal dan akan menghalang sel kulit yang baru untuk menyerlah



Jadi dengan itu, bagus sangat kan spa badan kita? Bukan sekadar guna sabun je. 

Kat rumah u all ada scrub tak? Kalau sebelum ni belum pernah guna scrub Yong nak mencadangkan u all gunakan scrub badan berkhasiat Garam Buluh Marine Essence. Ini produk terbaru dari SHOM. Banyak khasiat darinya. 




Antara khasiat MARINE ESSENCE BAMBOO SALT NOURISHING BODY SCRUB ialah :

  1. Dirumus khas dengan Garam Buluh dan Pheno-SFE untuk menyihatkan, melindungi dan meremajakan kulit.
  2. Mengandungi 100% pengelupasan semulajadi mesra alam - Almond Kernel Powder & Walnut Shell Powder untuk menanggalkan secara lembut kekotoran dari lapisan kulit mati untuk menghasilkan kulit baharu yang lebih sihat. Kami sayang alam semulajadi, jadi kami menggunakan manik mikroplastik yang sangat memudaratkan ekosistem laut.
  3. Diperkaya dengan Shea Butter and Jojoba Oil sebagai pelembab semulajadi untuk memutih dan melembakan kulit yang kering dan mengelupas.
  4. Mengandungi Estrak Madu dan Vitamin E untuk membekalkan kelembapan dan khasiat untuk kulit
  5. Gabungan Ekstrak Licorice dan Ekstrak Mulberi sebagai agen pencerah kulit yang semulajadi untuk membantu memulihkan keserian kulit.
  6. Dengan wangian minyak pati yang membangkitkan semangat, Minyak Lavender, Minyak Kayu Putih dan Minyak Frankincense yang melembabkan dan menyegarkan kulit dengan haruman yang menawan.



Harga pula sangat berbaloi hanya Rm47 untuk 200 ml. Nak order boleh contact Yong sekarang ya. No contact di bawah.



Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


23 October 2017

NAMOO GREY | SEREMBAN

October 23, 2017 0 Comments
Hari tu, balik je dari Gold Coast terus set time jumpa partner. Best juga meeting di Seremban. Ada banyak cafe & restaurat yang best haha.. ingat makan je kan? 


Jika di Seremban, Yong suka je ke Namoo Grey Korea Cafe. Maklumlah Yong memang suka makan makanan Korea ni. Layan betul.


Entah dah berapa kali Yong datang makan di sini. Macam-macam makanan dah Yong try. Kali ni try makanan ni pula iaitu Gimbab Tuna. Sedap gak. Terus rasa lapar.


Kali ni Yong datang makan dengan Ramizah. Alang-alang nak jumpa untuk bagi ole-ole dari Australia kan. Datang makan petang sama-sama. Miza order Nasi dan Ayam. Kimchi ofcourse ada juga. Saya suka! Nyum nyum


And this is my feveret. Soo yummy! kalau datang sini mesti order ais ni tau. Selalu order Perisa Mango. Penuh dengan Mangga manis but this time kita order buah lain pula. Sedap juga tau.Aduhhh.. menaip sambil terliur dah ni hahaha Next month ke Seremban lagi nak pergi la makan ni.






'

Geng mak-mak kalau tak amik gambar dengan anak tak lengkap jadinya. Gitu hehe. 
Next time nak try tempat lain pula. U all yang berminat nak try Korean Food bolehlah datang ke sini. 


NAMOO GREY KOREAN FRESH FOOD
No. 3-L1, Level 1, Gerbang Gateway), Jln Sg Ujong, 70200 Seremban, Neg Sembilan. Seremban (City), 70200 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia


Klik FB mereka di sini : Namoo Grey

Archive

About Me