06 July 2017

TIP PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL LEBIH BERKESAN

Assalamualaikum


Premium Beautiful ni bukang sebarangan corset. Premium Beautiful tak sama dengan corset lain di pasaran.


So, ada beberapa perkara yang perlu anda ingat dan ikut masa memakai Premium Beautiful. Terutama kalau anda first time user lah kan. 

Bra

  • Jangan pakai bra lain masa pakai Premium Beautiful. Sebab Premium Beautiful ini akan bertindak sebagai pengganti  bra kita yang kita biasa pakai hari-hari tu.
  • Pakai hanya Premium Beautiful untuk mendapat lebih kebaikan FIR (direct contact of FIR fabric dalam Premium Beautiful dengan kulit).

Pakai Minimum 8 Jam Sehari

  • Pakai Premium Beautiful minimum 8 jam sehari. Tapi kalau lebih dari 8 jam pun sangat digalakkan. Kalau nak cepatkan proses pengecilan/penurunan saiz badan, boleh pakai hingga 20 jam. Tidak ada kesan buruk kalau pakai lebih 8 jam, malah adalah lebih baik.

Masa Haid/Period

  • Kalau masa haid/period, boleh pakai seluar dalam/panty untuk senang pakai pad. So, masa period pun mesti pakai Premium Beautiful ni okey.

Minum Air Yang Cukup

  • Minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari semasa pakai Premium Beautiful. FIR dalam Premium Beautiful memerlukan air yang cukup dalam badan kita untuk bertindak.
  • Kalau tiba-tiba terasa kepeningan semasa pakai Premium Beatiful, cepat-cepat minum air.

Krisis Penyembuhan

  • Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah normal dan sementara. Ini menandakan badan sedang mengeluarkan toksid. Sakit kepala, pening, gatal dan sakit belakang adalah perkara biasa bagi pengguna Premium Beautiful kali pertama. Bersabar dan teruskan memakai PB.

Masa Basuh

  • Basuh mestilah menggunakan Natural Wash PB @ PB Wash. Bagus pencuci ni menjaga kualiti kain dan bau PB kita sangat fresh! 1 botol tahan 7-8 bulan tau.

Cara Basuh

  • Basuh Premium Beautiful dengan cucian tangan sahaja. Elakkan memerah/memintal dengan kuat.
  • Masukkan separuh air bersih dalam baldi dan campur sedikit Premium Beautiful Wash (PB wash). Kemudian celup dan basuh PB dengan dengan tangan.
  • Bilas Premium Beautiful hingga bersih dan sangkut pada penyidai dalam bilik air supaya air basuhan PB menitik dan kering. Boleh juga keringkan PB dengan tuala bersih.
  • Bila air tidak menitik lagi, boleh sidai Premium Beautiful dalam bilik bawah kipas.
  • Premium Beautiful akan kering dalam masa 4-6 jam so masa terbaik untuk basuh ialah masa balik dari kerja. Esoknya boleh pakai lagi.
  • AWASS!!! jangan terlalu menyental PB.

Pantang Larang

  • Jangan basuh Premium Beautiful dengan mesin basuh atau memerah dengan kuat.
  • Jangan iron atau dry clean.
  • Jangan jemur bawah direct sunlight (cahaya matahari).
  • Jangan basuh dengan sabun serbuk.

Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com




SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN


Assalamualaikum. 

Alhamdulillah hari ni hari ke 12 Syawal. Dah 12 hari kita semua meraikan hari raya Aidilfitri kan? Masih mood raya ke u all? Yong masih ada mood raya ni. Okay lagi if nak ajak makan lemang dan ketupat hehe. 


Bagaimana raya anda tahun ini. Raikan raya aidilfitri bersama yang tersayang di negeri mana? Macam Yong tahun ni Raya pertama Yong raya di negeri Kedah. My hometown la kan di Sungai Petani ni then raya kedua hingga raya kelima Yong raya di kampung suami di Pasir Mas Kelantan.


Tahun ni tahun kedua Yong raikan raya bersama baby tersayang Aisyah Amani. This year boleh dah sarung baju kurung. Genap umur Aisyah 1 tahun pada 12 June yang lalu. Comel sangat bila pakai baju tradisional tau. Next year boleh la beli banyak lagi baju cantik untuk Aisyah.




Apa pun Yong ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat kawan-kawan atau sesiapa sahaja yang mengenali diri Yong. Ampun maaf dipinta jika ada terkasar bahasa atau tersilap bicara. Harap dimaafkan ya.



Salam Sayang dari keluarga kecil kami.

Love ya!


14 June 2017

TDC TRAINING JUNE 2017 - CLASS RAMADHAN

Bulan Ramadhan bukan bermakna tak boleh nak buat kerja kan? Bagi Yong sama je bulan Ramadhan atau bulan biasa. Maksud Yong, bila berpuasa bukan bermakna Yong hanya perlu rehat je. Kerja tetap kerja la kan? Income mesti nak kena dapat walaupun kita sibuk beramal ibadat sepanjang Ramadhan.



So untuk bulan ini Yong tetap ambil peluang untuk belajar dan ambil ilmu baru di TDC Training. Class TDC diadakan setiap bulan. Percuma pula tu tau. Sayang la jika Yong tak ambil peluang.



Untuk class kali ni, kami di TDC belajar ilmu dan tips untuk berniaga di ketika musim raya juga ilmu baru tentang perkiraan bonus. Wow! bab ni penting tau. Seronok sangat bila dah faham cara kira bonus. Lebih kurang faham cara kira gaji la u all hehe



Yong terus rasa lebih bersemangat sebab dah tahu tips nak gemokkan income sedia ada. Moga perancangan akan datang akan berjalan lancar. Amin.





Pada kelas kali ini, TDC bertemakan Hari Raya. Maka kami semua hadir dengan berbaju raya gitu. Yong pakai baju raya 4 tahun lepas. masa tu beli tapi tak muat pula nak sarung. tak sangka lepas bersalin boleh pula muat baju ni. kan dah dapat pakai. Alhamdulillah.best sangat! Thanks Premium Beautiful!





Emcee pada kelas hari ini ialah SM Ainul Aqma. Si cantik manis. Sopan dan tersusun je ayat yang keluar dari mulut beliau. Muda lagi tapi betul-betul bersemangat nak sukses dengan bisnes TDC ni.




First speaker iaitu DSM Eida Idris berkongsi tentang tips berniaga time raya. best betul! raya tetap raya tapi biar sales pun masyuk ye tak?



DSM Eida ni khas datang dari Penang untuk berkongsi ilmu ni tau.Rugi kalau tak sama-sama belajar.





Last speaker iaitu CDM Shaliza Aziz.  Tajuk penting ni. Dengar biar sampai jelas. Balik rumah pun dok tengok lagi nota. Tak sabar nak gerak gempur! nak bonus besar!



Antara rakan kongsi yang turut sama hadir. Thanks all :)



Barisan emcee & speakers.




Meriah betul bila semua berbaju raya. Tak sabar nak jumpa lepas raya pula nanti kan? Moga ilmu yang kita belajar ni dapat dipraktikkan oleh semua.


Alang-alang buat business biar sampai jadi jutawan okay!





Tak lupa kepada yang nak order Premium Beautiful yang berada di sekitar Kedah dan Seremban boleh la hubungi saya. Your Premium Beautiful Expert since 2011.


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


12 June 2017

SELAMATKAN HARI RAYAMU.LEBIH YAKIN DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL




Dah tonton video di atas? Amacam? Best kan kalau pakai fullset Premium Beautiful Korset di pagi raya nanti. Takdalah masalah perut berlipat, bongkok atau perut buncit ketika raya nanti. Paling pasti bentuk badan mesti terletak cantik dan lebih berkeyakinan di hari raya.


Nak makan pun tak boleh nak makan banyak tau. Kita boleh control makanan yang nak dimakan. Takkan nak waktu Ramadhan turun berat 3kilo, lepas Syawal naik 5 kilo. Kelakar seram namanya tu tau hihi




Anda dah beli ke baju raya? Tema apa tahun ni? Yong memang dah plan this year nak shopping raya di KL je. Last year, beraya dalam pantang. Maka takda baju raya. This year mesti nak melaram sikit kan? hehe

So untuk raya kali ni Yong shopping di Prima Valet Bangi. Banyak juga baju cantik-cantik tau. Rambang mata nak pilih. Ramai betul orang di sana. Maka sebelum nak beli tu dah kena tahu dah size apa yang awak nak pakai. Pilih dan cepat-cepat pergi try.

Cara paling selamat time nak shopping baju raya especially baju RTW, u all pakailah korset Premium Beautiful. InsyaAllah mudah je nak sarung baju tu tau. Badan cantik je terletak dan takda masalah tersangkut di mana-mana bahagian badan hehe



Saya agent Premium Beautiful yang sah dari 2011. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan lanjut mengenai Korset Premium Beautiful. Sekarang ni ada promo tau. klik sini untuk lihat Promo Ramadhan. ---> Promosi Premium Beautiful Ramadhan


Selain dari saya, di sini saya sertakan no contact agent-agent PB Expert yang berdekatan dengan anda. Boleh hubungi mereka juga untuk pembelian korset atau kepada yang berminat untuk sertai TDC. 

  • Mashithah Hashim - 019-3160220 - Sepang, Selangor
  • Hana Radzi - 0134210012- Keramat, KL
  • shamsiyah - 019-9743133 - Pelabuhan Klang/temerloh
  • Siti Fatimah Zainal - 016-5903857 - Juru Auto City 
  • Nor Asma Noor - 0139865061 - Kulim/Bukit Mertajam/Kota Bharu 
  • Nurul Syafini - 017-4338563 - Tasek Gelugor/Bertam/Lunas
  • Nor Hafizah - 012-4219244 - Sungai Petani/Kulim, Kedah



Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...