09 September 2017

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT TRAINING CLASS

Assalamualaikum. 

Syukur kepada Allah. Setiap bulan kami di TDC Utara dapat buat class training untuk usahawan-usahawan TDC yang tinggal di kawasan utara. Setelah beberapa tahun berpindah tempat sana sini untuk buat class. Now kami dah ada satu tempat tetap untuk dijadikan tempat belajar. Syukur Ya Allah.


Class ini percuma sahaja. Khas buat usahawan baru dan lama berkumpul untuk menuntut ilmu. Kami di TDC amat mementingkan ilmu. Dengan ilmu yang ada membuatkan bisnes kami menjadi lebih lancar.



Jadi untuk class pada bulan Ogos, kami menyediakan topik "Bagaiman untuk menjadi seorang Premium Beautiful Expert". Banyak ilmu baru yang diberi. 


Emcee untuk training kali ini ialah Ssm Wani Ameen dari Penang. Makin improve cara beliau mengendalikan kelas. Jauh berbeza dari sebelum ni. Ini nama proses pembelajaran. Belajar jadi berani. Tahniah Kak Wani.




Speaker kali ini ialah Dsm Siti Norizam Ishak dan Yong sendiri. Tahniah buat Kak Siti Norizam kerana berjaya menyampaikan ilmu PB korset dengan baik sekali. Proud of you!






Ada soalan kuiz untuk mereka yang berjaya jawab soalan berkaitan Premium Beautiful.
Dapat hadiah dari Australia tau :)



Ain Zulkarnaind in action. Yong berkongsi tips tentang business Premium Beautiful. Syok tau bisnes PB korset ni. Makin lama makin jatuh hati gituuu


















Tahniah kepada semua yang hadir. Dari Yong seorang yang memulakan bisnes ni. Now dah ada team di utara. Kami tekad nak kembangkan team kami di Utara dan Seluruh Malaysia. Next class jemput la datang ramai-ramai okay.


Yang hadir pula dari pelbagai latar belakang. Semuanya mempunyai satu matlamat iaitu berjaya dalam bisnes yang kami jalankan sekarang. Yong doakan kalian terus sukses, berjaya dan setia bersama our team, The Diamond Circle. Teruskan perjuangan kita!




Habis class terus bersama team Wani Ameen for o-group. Mereka semua ni dari Penang tau. Orang penang mai hehe. All the best kak Wani & team. Progress makin laju. Partners pun makin bersemangat. Bisnes makin laju bila team semua seronok jalan bisnes. betul tak?


Bila ada ilmu, insyaAllah banyak perkara kita boleh buat. Rajin-rajinkan diri ya. Salam meroket sampai ke bulan. Salam 50k! 


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


06 September 2017

GOLD COAST TRIP 2017 | KLIA-CHANGI AIRPORT

Assalamualaikum. Entri kali ini Yong ingin berkongsi pengalaman Yong ketika melancong ke Gold Coast Australia. Alhamdulillah ini pakej melancong yang ke-11 Yong bersama Sahajidah Hai-O Marketing. Of course masih rasa teruja dan tak sabar nak sampai ke Gold Coast.


Last time Yong ke Gold Coast pada tahun 2014 dan sudah tentu banyak perubahan pada tahun ini bukan?


So macam biasa, bila semua kelengkapan dah ready. Perkara yang Yong tak boleh ambil ringan iala bab internet connection. Penting sangat tau! Bukan je sebab nak contact client atau nak share info untuk kawan-kawan di Malaysia, tapi nak memudahkan Yong untuk contact family dan anak. Ye la kan. Ini kali kedua Yong berjauhan dengan Aisyah Amani untuk ke luar negara. Dulu kali pertama semasa Yong travel ke Beijing.


Untuk kali ini, Yong masih menggunakan khidmat telco Digi untuk kegunaan Yong di Australia. Tambah pula ada promosi untuk roaming. Rm25 sahaja charge untuk kegunaan 2GB internet dan juga 30 minit telefon selama 3 hari. After 3 hari yong tambah sahaja lagi kuota. So total Rm50 sahaja untuk kegunaan Internet dan panggilan telefon Yong di Australia>



Di Australia, Yong pilih network Telstra. 




Yong pilih pakej Rm25 untuk 2GB. 




Alhamdulillah, tiada cas tersembunyi. Line okay dan internet sangat laju. Memang puas hati sangat. Selalunya sebelum travel memang Yong akan check dulu info untuk kegunaan internet di luar negara. Untung kali ni sebab ada pakej pula. So dapatlah berjimat kan?


Cara nak ON kan pakej tu ialah
- Sampai je Australia. Tunggu dulu line Telstra muncul. 
- Sebelum tu, Off dulu mobile data dan roaming.
- Tekan *800# dan pilih yang yang bersesuaian.
- Setelah terima SMS. boleh On data dan roaming. Selamat menggunakan internet.

 Jom sambung baca cerita Yong.

 I
Ini sebahagian dari ahli bus kami nanti. Sama-sama naik flight as a group. Otai-otai hebat ni tau. Pakar dalam bisnes dan sangat berpengalaman. Untung Yong dapat berjumpa mereka. Dapat belajar banyak perkara baru.


Masa ni malu-malu kucing lagi sebab tak kenal mereka lagi. Lepas dah sampai Australia. Terus okay ajer hehe



Pose di tempat wajib setiap kali nak travel luar negara haha



Kali ini, Yong berpeluang sekali lagi untuk naik Singapore Airlines. Best tau. Sangat selesa dan paling penting. Makanan sangat sedap :p





Boarding time! apa pun ambil gambar dulu. Time ni muka berseri lagi. Maklumlah baru nak gerak kan? Kami akan transit di Changi Airport dulu sebelum meneruskan 7 jam perjalanan ke Brisbane.



Trip kali ini Yong bersama CDM Shaliza dan Ddm Olyn. Cdm Ain tak dapat follow bersama kerana masih dalam pantang. Rindu pulak kan :)




My travel buddy since 2012. Mana je mak pergi I tetap follow okay.



KLIA ke Changi Airport hanya ambil masa lebih kurang 50 minit. Sekejap sangat. Tak sempat apa pun dah sampai hehe. So sampai je airport kami ambil masa lebih kurang 2 jam untuk transit. Dapat 1 kupon untuk kegunaan dalam airport yang bernilai 20 SGD. Banyak la tu kan?


Time ni kami tak guna lagi kupon ni sebab bergegas ke next terminal. Besar juga terminal kat sini. sampai confius kami. hehe So we decided untuk guna this coupon time balik ke sini semula.


Walaupun lapar, tahan jela sebab tahu masuk je flight karang akan dapat makan & I love makanan dalam flight soo much :p



Time to boarding. "May I check your passport madam"

:)



Tara! Banyak sangat makanan kan? Sesuai sangat hidangan ni untuk orang yang kelaparan macam kami ni. Makan sampai tak larat nak habiskan. Lepas tu belum sempat nak hadam makan, diberinya pula aiskrim magnum. Fuh! terpaksa la tolak sebab terlalu kenyang.


Yong suka betul la nasi goreng udang ni. Perfect! My taste gitu. yums!


Mula la rindu nak travel lagi hehehe



Okay cukup untuk entri kali ini. Jangan lupa nantikan entri Hari Kedua pula okay. Stay tune


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


05 September 2017

SENARAI TOP AGENT PREMIUM BEAUTIFUL MALAYSIA

Ramainyaa nak order Premium Beautiful Korset sekarang ni. Yahooo! Demand semakin menggunung. Agent pun makin bertambah.


So hari ni Yong nak listkan beberapa senarai Premium Beautiful Expert yang berdekatan dengan tempat kalian. Memudahkan anda nak jumpa Pakar Premium Beautiful anda kan?


Untuk sesi fitting, Pakar Premium Beautiful kami akan:


-Beri penerangan lengkap tentang Korset Premium Beautiful
-Ukur size badan anda
-Beri ukuran size Premium Beautiful anda.
-Rundingan harga dan promosi


Nak order korset Premium Beautiful terus contact senarai di bawah ye 



Agent Premium Beautiful Kedah

Nurul Ain Binti Zulkarnaind
016-6933614
Sungai Petani, Kedah

Latifah Mustapa
012-4445521
Sg Petani,Kedah

Shakila Amran
019-4294393
Pendang, Kedah

Suriani Muhammad
011-56786607
Sungai Petani,kedah

Salhani Sham
011 3722 7417
Alor Setar, Kedah

Fatimah Nik Mat
017-4204781
Serdang, Kedah

Julieyana Manan
019-2237401
Sungai Petani, Kedah

Norhafizah Mahazir
012-4219244
Kulim, Kedah

Siti Nadiah Ahmad 
019-5235560
Kulim, Kedah

Siti Norizam Ishak
010-5668059

Kulim, Kedah



Agent Premium Beautiful Pulau Pinang

Nurhazwani Ameen
01127414732
0147424304 (whatsapp)
Bayan Baru, Penang

Shakeylah Ahmad
018-3664786
Bayan Baru, Penang.

Siti Norhasimah Mohd Noor
012-5878709
Tasek gelugor, Penang

Noormizan Zulkifli
018-5711521
Kepala Batas, Penang

Noor Fadziliana Omar
018-2199464
Bayan Baru, Penang

Asma Noor
0139865061
Bukit Mertajam, Penang

Siti Fatimah Zainal
016-5903857
Juru, Auto City Penang

Agee rosli
012-4872779
Bukit mertajam, Penang

Nurul Syafini Nafiah
017-4338563
Tasek Gelugor / Bertam, Pulau Pinang 




Agent Premium Beautiful Perak

Farah Eliana Mahazir
017-4962315
Batu Kurau, Perak



Agent Premium Beautiful Negeri Sembilan

Ramizah Rahman
011-37897488
Port Dickson, Negeri Sembilan

Sarinah Bain
019-2177635
Nilai, Negeri Sembilan/KLIA



Agent Premium Beautiful Johor

Noraishah Musa
0173494973
Batu pahat



Agent Premium Beautiful Kuala Lumpur

Aimie 
011-2102 0139
Kepong, Kuala Lumpur

Hana Radzi
013-4210012
Keramat, KL



Agent Premium Beautiful Selangor

Nurul Syuhaida Saidi
0174415486
Subang/Shah alam

Mashithah Hashim
019-3160220
Sepang



Agent Premium Beautiful Pahang

Shamsiyah Abdul Malik 
019-9743133
Temerloh / Pelabuhan Klang 



Agent Premium Beautiful Sarawak

Nurul Athirah binti Mohamad
0138114483
Kuching, Sarawak





31 August 2017

6 SOAL JAWAB TENTANG PREMIUM BEAUTIFUL

Ramai cakap nak slim. Ramai wanita cakap nak pasang badan. Nak cantik untuk suami katanya. Nak jadi isteri mithali gitu.. Jadi ramailah bercita-cita nak pakai korset No1 Malaysia ni dengan harapan dapatlah apa yang diimpikan tu. haha


Tapi bila kita explain detail from A to Z mulalah macam-macam pula soal jawabnya. Dah nama pun cita-cita nak pakai korset kan? Cita-cita haruslah banyak cabaran dan rintangan gituuu  betul tak?


So sebelum korang nak pakai tu, sebelum nak jadi slim cantik melentik meh baca sini dulu boleh?Yong sediakan 6 soal jawab tentang Premium Beautiful. Bila dah habis baca, korang nak tambah soal jawab boleh la whatsapp yong terus okay. Yong ready je nak jawab :)














Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...