27 November 2018

ANTARA KEHEBATAN PIL HERBA MAHARANI










Antara keberkesanan herba maharani (untuk mereka yang mengamalkan pengambilan secara teratur & berterusan)


1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur

2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan & kekuningan

3. Anti bakteria ( sekitar faraj )

4. Melegakan sakit pinggang, sendi & lutut

5. Melegakan migrain & angin dalam badan

6. Menguatkan hati & buah pinggang

7. Melegakan asma

8. Baik untuk pesakit diabetes ( kencing manis )

9. Menghilangkan bau mulut ( terutama waktu bangun pagi )

10. Menyelesaikan masalah buasir kecil

11. Merangsang hormone estrogen, progesterone & androgen 

    (hormon seks )

12. Memberi kebahagiaan kepada pasangan

13. Kesuburan & awet muda

14. Mencantik, menegang & melicinkan kulit

15. Menaikkan seri muka

16. Menegangkan payudara

17. Menghilangkan kelesuan & muka pucat

18. Melambatkan proses monopouse

19. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam

20. Menguatkan antibodi / imunisasi

21. Melancarkan peredaran darah

22. Amalan semasa pantang ( bersalin )

23. Menambah darah selepas bersalin

24. Menguatkan otot-otot rahim & peranakan

25. Membanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin

26. Menghilangkan urat timbul

27. Mengimbangi tekanan darah

28. Meningkatkan kecerdasan minda 

29. Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.

30. Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid. 

31. Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita. 

32. Menguatkan tenaga dan stamina.





23 November 2018

DEMI ILMU DAN AURA. JAUH PUN KAMI SANGGUP!



InsyaAllah hari ni Yong akan ke Kuala Lumpur bersama my partners. Besar hajatnya kali ini tau. Last minute plan sampai menjadi jugaplan nak ke KL hari ini. 

Tak sabar nak jumpa mentor kami CDM IJA. Banyak ilmu nak korek dari beliau. InsyaAllah lepas ni boleh dikongsikan pula kepada team di Utara. 

So far our project semua berjalan lancar. Semua planning menjadi. Aktiviti dan ahli team semua terbaik. Beri sokongan tak berbelah bagi untuk jayakan aktiviti kami. Demi ilmu dan aura nak jadi yang terbaik, jauh pun kami sanggup redah.  

Stay tune for next update. Will share more story later. Doakan perjalanan kami selamat sampai dan kembali ke utara. 

Agaknya esok berapa sachet Min Kaffe Yong akan minum untuk kekal cergas ekk? 😂

21 November 2018

PREMIUM BEAUTIFUL TOP AGENT MALAYSIA

Alhamdulillah! Rasa happy sangat bila ada team di seluruh Malaysia. 

Kerja makin mudah. Customer nak order barang pun senang. Mesti nak order dengan orang yang dekat-dekat dengan kiter je kan? Kalau boleh nak hantar ke depan pintu rumah terus kan?

Okayy hari ni Yong nak kenalkan my team di sekitar tempat anda. Boleh la if nak tanya about Korset Premium Beautiful atau tentang Set kombo Kurus yang tengah VIRAL sekarang. Selain dari contact Yong, u all boleh contact mereka juga ya. 

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


Ramizah Rahman
Port Dickson, Negeri Sembilan

Shakila Amran
Pendang, Kedah

Nurhazwani Ameen
Bayan Baru, Penang

Shakeylah Ahmad
Bayan Baru, Penang.

Suriani Muhammad
Sungai Petani ,kedah

Siti norhasimah mohd noor
Tasek gelugor penang

Salhani Sham
Alor Setar Kedah

Aimie 
Kepong, Kuala Lumpur

Nurul syuhaida Saidi
Rawang

Noormizan Zulkifli
Shah Alam

Noor Fadziliana Omar
Bayan Baru, Penang

Mashithah Hashim
Sepang

Fatimah Nik Mat
Serdang,kedah

Asma Noor
Bukit Mertajam peneng

Farah Eliana Mahazir
Batu kurau,Perak

Sarinah Bain
Nilai, Negeri Sembilan/KLIA

Norhafizah Mahazir
Kulim, Kedah

Hana Radzi
Keramat, KL

Siti Norizam Ishak
Kulim, Kedah

Nurul Syafini Nafiah
Tasek Gelugor / Bertam, Pulau Pinang 

Shamsiyah Abdul Malik 
Temerloh / Pelabuhan Klang 

Siti Nadiah Ahmad 
Kulim, Kedah

Suriati Md Fauzi
Gelang Patah, Johor Bahru

Nooratikah Ibrahim
Penang/ Kulim, Kedah

Zue Anuar
01137478829
Janda Baik/Raub, Pahang

ROAD TOUR ALOR SETAR | 17 NOV 2018

Assalamualaikum. 

Pada Sabtu lepas 17 November 2018, Yong bersama rakan-rakan kongsi Yong ke Alor Setar untuk our first Road Tour Skuad PB Expert. Alhamdulillah dapat berkumpul di sana berjumpa beberapa orang agent di Alor Setar.



Kali ni bukan je dapat jumpa orang Alor Setar. Malah ada juga Kak Mun dari Baling, Kak Siti dari Kulim dan Imah dari Serdang.

Seronok bila dapat bekerjasama begini. Buat apa pun jadi lebih mudah. 



4 orang agent dari Alor Setar. Kami ini kami berkongsi ilmu baru khas buat mereka. Bila belajar face to face begini. Lebih faham jadinya kan? Belajar teori dan praktikal. Habis belajar terus aplikasi jer. 



Thank you DSM Kak Siti Norizam bantu Yong untuk berkongsi ilmu kali ni. Baru team pun rasa excited juga. Ini pun proses pembelajaran menjadi leader yang baik.




Thanks Kak Hanifa, Imah, Fatihah, Kak Siti Norizam, Kak Munirah, Nurul, Kak Suriani dan Kak Zai kerana sudi hadir ke sesi kali ini. Doakan kejayaan kita. Lepas ni gandakan lagi kehadiran team kita okay. All the best ya~

Jumpa di Road Tour seterusnya di Sungai Petani.


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com




09 November 2018

FIRST TIME AISYAH CHECK-UP JANTUNG DI PENANG


Assalamualaikum, entri kali ini sempena Aisyah pertama kali check-up jantung di Penang. Buat yang belum tahu, Aisyah merupakan seorang pesakit thalasemia. Jadi ini adalah salah satu check up tahunan yang perlu Aisyah jalani. Alhamdulillah so far so good. Takda apa yang membimbangkan mengenai jantung Aisyah cuma Aisyah perlu datang ke hospital setiap bulan macam biasa untuk check HB beliau.


4 November 2018. First time datang ke Hospital Penang bersama Abg Halim. Nervous pun ada risau takda parking dan sebagainya. haha


Risau je lebih padahal semua okay jee. Biasalah parking susah tu kan. Dah nama pun hospital. Cuma yang bagusnya hopsital Penang dah ada parking bertingkat. Mudahlah nak parking walaupun yang kosong tu ada kat tingkat atas je hehe


Ramai juga pesakit yang bakal terima rawatan. Kami sampai sana pukul 10. Pukul 12 baru nama dipanggil. Ya Allah lama betul menunggu. Mujur result okay. Sejuk hati ni.





Dah habis urusan di hospital, my partner kak Wani Ameen datang ambil kami tiga beranak ronda Penang. JALAN-JALAN CARI MAKAN! Weehuuu!




Our first pit-stop, McDonald Drive Thru sebelah Times Square Penang. Abg Halim teringin nak makan burger Spicy McDeluxe and me ofcourse mengidam Ice Chocolate yang sedap bonar nih. Akhirnya dapat juga minum. Inilah kali pertama sis minum Ice-Chocolate McCafe. haha kesian sungguh!



Time lunch dah kan, memang la lapar benor jadinya. Tapi terpaksa la tunggu dulu beratur untuk dapatkan Mee Goreng sotong yang super sedap nih. Pekena pula dengan coconut shake special ni serius terangkat. Kedai ni buka time weekday je tau. Korang datang time weekend memang tak buka. Tengok kedai jela kalau datang hehe



Ni mee goreng sotong special. Mee lebih sotong pun lebih. Puas hati makan. Kenyang sampai malam. Tip Top. Dah lama teringin nak makan kat sini. Akhirnya dapat juga rasa. Alhamdulillah. You guys kalau nak datang sini boleh waze alamat di bawah okay.

Hameed Pata Mee Sotong
 Esplande Food Court,
19, Lebuh Pantai, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang




Next we are going to Fruitmade.Kedai aiskrim yang tengah viral masa kini. Aiskrim dari buah-buahan. Bukan je aiskrim yang dijual di sini. Jus buah-buahan pun ada. Fresh sangat!




Bulan ni bertemakan pisang. Jadi dapatlah kami aiskrim pisang dan cokelat. Makan tengah panas cepat benor ais ni mencair tau. Stress juga sis. But not to bad to try. Korang datang Penang mai la try aiskrim nih ya. Alamt di bawah ni.


 Fruitmade
6, Lebuh Cannon, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang



Last pit-stop at the day. Lepas makan aiskrim buah terus ke kedai aiskrim ni pula. Kak Wani dah gian dengan aiskrim perisa seasalt kat kedai ni. Ya Allah heaven betul dok makan je seharian. Tambah pula makan aiskrim back to back. Layan je tekak nih.




Ini pilihan Yong. Flavour Manggo + Milo Tarik. Nice. Wafer yang Yong pegang tu pun sedap. Perisa Dark Chocolate. Kedai ni lokasinya di 

Urban Artisan Cafe Penang Georgetown
122-C, Jalan Burma, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang



Ini pula pilihan kak wani, Ocean Seasalt + Lime. Flavour ni memang layan betul korang. Sedap! 

Sebenarnya banyak lagi tempat makanan sedap di Penang. Cuma masa mencemburui. Terpaksa la stop dan bersambung di lain hari. Korang yang mana plan nak datang utara ni untuk jalan-jalan cari makan. Boleh la cuba makan kat tempat Yong pergi ni okay.

Tata.



Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com




A GOOD START FOR NOVEMBER

Assalamualaikum. A good start for November. Dua tiga minggu kebelakangan ni Yong dapat rasakan sesuatu yang best sedang berlaku dalam team Yong. Sejak kami berkumpul pada akhir bulan lepas. Nampak sangat semangat ahli kumpulan makin meningkat.


So far kami ada banyak aktiviti baru yang akan dijalankan sebelum masuk tahun 2019. InsyaAllah untuk tahun 2019 kami dah ready untuk meroket lebih tinggi. 


Stay tune for next project. Tak sabar nak umumkan pada semua satu persatu. Doakan apa yang dirancang ini berjalan lancar ya.


So seperti biasa pada awal bulan menjadi kewajipan kami sebagai usahawan untuk jumpa mentor or partners for review and setting strategy untuk bulan baru. Bertuah sungguh kali ini mentor kami berada di Sungai Petani. Dapat la sertai kami untuk sesi diskusi petang itu.




Terima kasih rakan kongsi yang hadir iaitu Fatimah, Farah Eliana dan Suriani. Tak lupa mentor kami yang cantik CDM Shaliza Aziz.




Petang tu Yong datang untuk berkongsi ilmu baru pada team, tapi bila ada mentor sekali ni menjadi-jadi pula idea keluar. InsyaAllah apa yang kami usahakan ni membantu untuk lancarkan lagi progress rakan kongsi sedia ada dan bakal rakan kongsi yang akan datang.




Teamwork make a dreamwork. Tanpa kumpulan yang saling percaya mempercayai, mana jadi progress kerja yang awesome kan?




Bila dah masuk kedai baru, mestilah nak try their food kan? tambah pula time lunch perut tengah berkeroncong, so I decided untuk order this Nasi Goreng Paprik. Sedap tau. Puas hati makan. Tak tahu nak komplen part mana sebab masakannya sedap segala segi. Masuk je mulut memang cukup rasa. gituuu :)


You guys kalau nak try coffee or saja nak lepak ke kan boleh la try this cafe. Cool gak.

Blackwood Coffee and Chocolate
No 35, Tingkat Bawah, Lengkok Cempaka 2, Bandar Amanjaya, 08000 Sungai Petani, Kedah




Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)

ainzulkarnaind@gmail.com

18 October 2018

PANTANG LARANG BILA PAKAI KORSET PB

PANTANG LARANG BILA PAKAI KORSET PB

Okay pantang larang ni khas buat pemakai korset Premium Beautiful je tau. Korset lain sis tak pasti. cuma since korset ni bermula dengan nama PREMIUM, opcos la kualiti premium, penjagaan pun kena premium. 

Siapa yang pakai korset PB ni pastikan anda TIDAK MELANGGAR PANTANG LARANG ini. 

Jom check-it-out! 

PERTAMA sekali, pastikan anda memakai SATU SET korset Premium Beautiful. Jangan ngelat nak pakai satu pieces ajeee. Nak pakai bra ajee lah, nak pakai bengkung ajee atau niat nak pakai seluar girdle jerkk! 

LUPAKAN niat buruk tu sebelum anda menanggung derita pembentukan badan tak sekata. 

Ini kes serius ya. Sebelum anda kemurungan melihat paha melebar atau perut persis ibu hamil 3 bulan. Baik ubah niat dan tindakan anda. Pakai ajee satu set. 

Umpama kalau sakit, doktor kasi 3 ubat. Tapi kita degil makan 1 ubat je. Jangan komplen awat ubat nih tak baguihh. Sebenaq nya diri tu ketegaq. Betoi dak? 

Yang kedua pula ialah, TIDAK KONSISTEN pakai korset Premium Beautiful. Pantang betul nih sis. Take note yeee.

Istiqamah adalah salah satu tips untuk nak berjaya kan? Tak kira apa pun bidang kita buat. Mesti kena konsisten. 

Sama juga diri kita ni. Pakai korset PB ni sebab nak turunkan berat, nak lancarkan perjalanan darah, nak bentuk badan cantik bagi suami terliur, pakai pb untuk bantu hamil, nak kurangkan sakit period pain atau elakkan sakit pinggang yang berlarutan. 

Cuma kalau ada sikap MALAS tu, tak jadi la. Nak masuk 2019 dah nih. Come on guys. Boleh tak cuba untuk konsisten dalam tindakan? Pakai PB kena setiap hari tau. Min 8 jam sehari. 

Bayangkan awak tu jenis berat naik turun naik turun macam roller coaster. Berat pulak yang terkini dah cecah lebih 55kg. Ada yang start dengan angka 6, ada angka 7. Ada juga angka 8. Kena jaga-jaga tu sis.

Pakai korset PB ni atleast awak boleh dapat “signal”. 

Ehhh awat ketat pula korset aku hari ni. Ni mesti kes terlebih makan nih. Maka lepas tu faham-faham laa. Jangan asyik makannn aje ekk. Kawal sikit. 

Jangan pula terfikir nak pakai bila rasa PERLU je. Setiap hari perlu pakai yeee sis. Orang pompuan ni berat naik pun tak sedar tau. 

Selalunya tersedar bila dah naik 5-10 kg. Time tu panik. Baru nak pakai semula korset PB, nak start senaman ringan, nak kawal makan tapi tak menjadi pastu stressss! Ini dah teruk. Bila stress, berat lagi susah nak turun tau. 

Fuhh, emosi betul bila bercerita bab pantang larang ni. Berat naik 3kg pun dah lain rupa kita ni tau. Paha melebor, pipi iras ada pau dalam mulut. Seram! 

Sis cerita dua pantang larang ni dulu yaa. Nanti sis sambung lagi pengalaman ngeri nih. 

Cuba check sekarang. Pakai korset satu set ke idok? Jadikan korset PB anda satu pengalaman manis dalam hidup. Bukan cerita ngeri yeee 😂




Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



06 October 2018

7 SEBAB KENAPA BAKAL PENGANTIN WAJIB MEMILIKI PREMIUM BEAUTIFUL


Assalamualaikum

Since now dah masuk bulan November kan? Tak lama lagi banyaklah majlis-majlis perkahwinan dan pertunangan yang bakal berlangsung. Excited kan? Dapat tumpang gembira bila lihat sahabat dan keluarga mendirikan rumah tangga. Kita pun seronok nak hadiri majlis mereka.

Cuma bila kenduri banyak ni, kita pun kena get ready juga baju kita. Juga berat badan. Jangan la jadikan dua bulan cuti sekolah ni sebagai alasan untuk tak jaga berat badan.

Yong sendiri terima ramai client kebelakangan ni. Semuanya bakal pengantin atau paling tidak pun pengantin sebulan hehe. Terus cari Premium Beautiful sebagai perisai untuk jangka masa panjang. Kan?

Kepada yang belum lagi tahu atau mengenali tentang Premium Beautiful korset ni, Hari ni Yong share sikit 7 sebab kenapa u all yang berdarah manis ni wajib memiliki Premium Beautiful korset.











Nak sarung korset biarlah yang selesa dan berkualiti. Premium Beautiful ni bukan selesa je tau malah SUPER SELESA. Yong sendiri dah pakai lebih dari 7 tahun. Tahan lama dan memang pakai setiap hari dengan selesanya. 

Korang nak try tak?

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)

ainzulkarnaind@gmail.com

ROAD TOUR TO PERAK





Alhamdulillah, 
Syukur sangat perjalanan Yong ke Taiping-Kuala Kangsar-Ipoh semalam berjalan lancar.

Murah rezeki sungguh. Bangun pagi je terus customer nak order hot product. Rakan kongsi pula pm nak order set kombo bertingkat-tingkat. Ya Allah. Happy sangat! 

Moga esok lebih meriah, lebih ceria, lebih bahagia. 

Thank you Fatin, Kak Fatimah Bee, Ida & Sofea sudi jumpa Yong. Yong doakan bulan ni korang MEROKET lebih tinggi dan dipermudahkan urusan. Do your best yaaa. 



Agent di Taiping, Perak. Fatin namanya. Manis je kan? Persis arab gitu




Team di Ipoh. Ieda dan adik beliau Sofea.




Wakil dari Kuala Kangsar. Kak Fatimah Bee. Kalau ke Kuala nak order barang boleh je ke Kedai Kak Bee. 

Orang Perak berminat nak jadi agent di tempat anda? Contact Yong sekarang ya

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

24 September 2018

SM/SSM AWARD SEPTEMBER 2018

Bahagianya tengok rakan kongsi naik pentas. 

Alhamdulillah pada sabtu lepas Yong dan rakan-rakan G8Unity datang raikan our team yang naik pentas menerima anugerah Sales Manager dan Senior Sales Manager. Majlis ini bertempat di IDCC SHAH ALAM. 

Tahniah diucapkan buat anak-anak didik Yong dan rakan seperjuangan atas pencapaian dan usaha anda. 

Seperti biasa. Selepaas terima award, mereka turun jee Yong dah tunggu bawah pentas. Gitulah bila team terima award. Sebagai mak bisnes dorang gitulah rutin Yong selama beberapa tahun ni. 

Kalau yong sendiri pun, yong nak macam tu. Orang pertama yang kita nampak bila turun pentas ialah orang yang kita sayang dan paling dekat dihati. 

Aduhh, Apa lagi kompom air mata laju menitis. Sebak rasa di hati. Teringat apa pengorbanan yang dibuat sepanjang perjalanan bisnes. Ternampak satu-satu ketika itu. Teringat apa jasa baik mentor juga terhadap kita. 

Yong doakan agar kita buat yang terbaik lagi lepas ni okay guys.  Aim for the next level. 2018 kita habiskan penuh gemilang. Kita fight ke Kun Ming free trip ramai-ramai. 

Alang-alang berniaga di Malaysia, bercuti biar di luar negara kan? SHOM the best. 

Jom layan gambar pula. 














Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


Archive

About Me