28 November 2019

CARA UKUR PREMIUM BEAUTIFUL THERA PANTS

Assalamualaikum, hari ni Yong nak kongsikan pula cara untuk mengetahui size THERAPANTS anda.

Ok mula-mula sekali anda sediakan tali tape dan tengok di bahagian cm.. Ingat ye sentimeter. Bukan ukuran dalam inci.

Anda hanya perlu ukur dua bahagian iaitu ukur di bahagian pinggang dan puncak punggung.

Dan boleh terus whatsapp saya untuk check size terkini anda.




Setakat ni client yang pakai Thera Pant bukan hanya nak turunkan berat badan semata-mata. Ramai yang sarung seluar magik slim ni untuk bantu hilangkan sakit badan, sakit kaki, selain dari bantu kempiskan perut dan kecilkan peha.

























InsyaAllah, kita ikhtiar dengan Thera Pant. Moga segala sakit-sakit yang kita alami makin berkurang dengan izin Allah. Dah rasa kebaikan TheraPant? Jangan lupa kongsikan dengan orang sekeliling ya.


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (Sms/Whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


TAHNIAH QUALIFIER LOKET EMAS BULAN OKTOBER!



Seronoknya bila dapat hadiah EMAS!

Tahniah diucapkan kepada semua qualifier cabaran loket emas untuk bulan Oktober. Kalian menjadi inspirasi buat sahabat-sahabat yang lain.

Bukan main berseri lagi wajah mereka bersama pemimpin. InsyaAllah setiap bulan makin bertambah qualifier dalam kumpulan.



Tak lengkap rasanya bila hadir ke class tanpa dengar kata-kata motivasi daripada mentor. Terus rasa berasap telinga. Panas bontot nih ui! Haha





Tahun 2020 kita siapkan result lebih cemerlang bersama kumpulan. Pasti boleh! 💪🏼💪🏼💪🏼


27 November 2019

TIPS GAYA HIDUP SIHAT

Makan makanan yang sihat, bersenam secara konsisten dan tidak merokok adalah amalan gaya hidup yang sihat.

Ya, memang benar tiga elemen tersebut mempengaruhi faktor hidup yang sihat dan kesihatan kita. 😊

Pagi ini yong kongsikan tip yang boleh membantu tingkatkan gaya sihat seperti ;

✔️ Selalu aktif. Jangan duduk terlalu lama depan komputer atau televisyen. Sekala sekala bangun bergerak dan kekal aktif ya.
✔️ Sinar matahari pagi baik untuk kesihatan untuk mengeluarkan vitamin D. Vitamin D berfungsi untuk mengelak penyakit jantung dan mencegah osteoporosis. Time ni sesuai nak berkebun dan morning walk di taman kan?
✔️ Banyak makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk membekalkan nutrien yang baik untuk kesihatan.
✔️Amalan bersenam. Rutin bersenam 30 minit setiap hari sekurang-kurang bantu mengekalkan kecergasan tubuh.
✔️ Berhenti merokok. NO! NO! NO! Katakan tidak kepada merokok.
Tahukah anda kandungan nikotin itu bahaya untuk tubuh. Sayangi diri anda. 😵

Sama-sama kita ingat mengingati sesama kita. Have a nice day.



Ain Zulkarnaind
- Kita kan saling memerlukan 😍

26 November 2019

SIAPA TAK SUKA KULIT CANTIK DAN BADAN YANG SIHAT KAN?


Eat clean sememangnya membantu menjadikan kulit kita jadi cantik berseri juga membantu dalam proses penurunan berat badan.

Dalam satu kajian mengatakan, orang yang melebihkan pengambilan buah san sayur kira-kira tiga kali size hidangan selama enam minggu akan mempunyai kulit dan penampilan yang lebih cantik berbanding mereka yang kurang mengambilnya.

Pendek kata, you are really what you eat. 😘

Jom kita sama-sama pilih makanan sihat supaya kita cantik luar dan cantik dalam.

Psttt, nak kulit cantik korang amalkan makan pisang, betik, oren, lemon dan mangga okay 👌🏻

Cubalah.


Ain Zulkarnaind
- sentiasa nak cantik

25 November 2019

THERA PANTS SESUAI UNTUK BERSUKAN

Serius tau! Thera Pants ni sangat sesuai untuk bersukan. Baru-baru my friends ada join fun run. Dorang berlari sambil sarung Thera Pants ni. Alhamdulillah. Takda masalah sengal-sengal kaki. Yang pakai waktu hiking pun ada tau. Best katanya. 


Fabrik Thera Pants ni sangat unik. Sebab tu kita boleh rasa selesa bila sarung Thera Pants sepanjang hari. Nak bergerak pun takda masalah sebab Thera Pants sangat elastik dan fleksibel.

Jom kita tengok feedback customer di bawah ini. Mereka sangat berpuas hati.

















Makin hari makin banyak feedback yang kami terima. Jika anda juga ada masalah perut buncit, kaki lebar dan ingin selesaikan masalah itu segera. Boleh terus hubungi Yong secepat mungkin. Dapatkan Thera Pants anda sekarang.


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (Sms/Whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

SURI BISNES JUGA ADA WAKTU BERSAMA TEMAN

Sekali sekali mommies nak melaram.
Bila lagi kan?





One thing bila bersama team. Kita rasa makin bersemangat. Dapat hadir event sama-sama, datang class sama-sama. Dapat travel sama-sama. Juga dapat spendtime bersama.

Waktu lain kami bersama keluarga. Ada masa kami dapat berkumpul bersama. Best sangat! Dapat bertenang sambil rilekskan minda amik mood untuk teruskan hari-hari ke depan.


 Farah Eliana dari Taiping, Perak.


Ramizah Rahman dari Port Dickson.


Suriani Muhammad dari Sg Petani, Kedah.


Zue Anuar dari Janda Baik, Pahang.


Wan Nurkamilah dari Johor Bahru.


Wani Ameen dari Penang.


Tak lupa Aimi dari Kuala Lumpur.


Thank you ladies, always with me. Next time kita travel and melaram lagi. 😘




Ain Zulkarnaind
- Indahnya bisnes berjemaah.


24 November 2019

FRIES WITH CHEESE SAUCE

Hai semua! Selamat berhujung minggu. Nak makan apa ye hari ni untuk kudap-kudapan.

Apa kata kita goreng fries nak? Selalu makan dengan sos aje. Jom makan fries dengan cheese pula okay tak?

Aisyah anak yong ni suka sangat makan fries. Kadang duduk saja-saja dia main order je “mama, nak fries”. Maka sebagai mama penyayang mama buatkan jelah untuk anak mama nih.




So kali ni since baru beli fries. Mama belikan juga serbuk cheese. Beli peket kecil je sebab pertama kali nak cuba. Yong beli di kedai bakeri je nih. Ada macam-macam jenis rupanya serbuk cheese ni tau. Yong pilih cheese for wedges.


Mudah je nak bancuh. Bancuh serbuk cheese tu dengan air panas. Nak bancuh cair atau pekat ikut suka korang. Mana-mana pun boleh.



So dah goreng fries ni boleh la letak sos dan cheese atas dia. Terbaik weh. Sedappp.

Lepas ni boleh cuba makan dengan wedges dan hotdog pula. Macam makan di kedai gitu. Best aww. 😋

Cubalah nanti k.

"PAKAI THERA PANTS TIME PERIOD TAK RASA LESU" - THERA PANTS

Banyak sungguh feedback yang Yong dapat untuk Thera Pants minggu ni. Happy kami tau!

Ada yang pakai TheraPants ni rasa segar, time period tak rasa lesu pun! 
Ni ada sorang kawan ni pula lagi best. Walaupun berbadan kecil, namun bila berat menurun tetap rasa happy sangat kan? Berat hilang 3kg dalam sebulan. Wewitss! Syoknya. Tahniah dear 👏🏼👏🏼👏🏼

Sememangnya TheraPant ni sangat selesa dipakai. Grip di bahagian perut. Rasa kempis perut ni tau. Kaki pula makin runcing. Sangat bantu untuk slim sebab rasa tak lapar. Kawal mood nak makan tu hehe












Ditambah pula dengan adanya teknologi Far Infrared (FIR). Bila sarung je TheraPant, titik-titik FIR perlahan-lahan berkurangan dan secara berterusan menyebarkan manfaat FIR yang membantu mengaktifkan sel-sel badan dan membaiki peredaran darah.

Bayangkan bila pakai TheraPant ni rasa bertungku. Suam aje pakai tu. Sedap dipakai sentiasa.


Nak tengok, nak try TheraPant ni boleh contact Yong ya. Klik aje link di bawah.


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (Sms/Whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

23 November 2019

PERUT KEMPIS, KAKI RUNCING DENGAN THERA PANTS

Assalamualaikum. Hari ni Yong nak kongsikan pengalaman Yong sendiri memakai Thera Pants. Sebelum ni dengar feedback orang lain je kan? haa sekarang diri sendiri pun dah merasai pengalaman sarung "legging slim magik' nih.

Korang nak tahu tak? Pertama kali Yong sarung Thera Pants ni kan Yong rasa WOW sangat. Iyelah, "legging slim" ni jauh beza dengan girdle Premium Beautiful yang Yong selalu pakai tu. Kedua-dua punyai ciri-ciri dan keistimewaan masing-masing, cuma this time Yong nak kongsi feel dia dengan ampa.

Thera Pants ni best sebab bila sarung aje terus dapat rasa efek perut kempis tu. AUTOMATIK KEMPIS tau perut ni sebab Thera Pant cover terus perut kita sampai ke buku lali. Panjang kan?





Hari pertama Yong sarung Thera Pant ni Yong dapat rasa kaki Yong suam-suam aje. Rasa macam tengah bertungku gitu. Selesa sangat.

Dah la seluar ni panjang. Yong nak pakai seluar putih pun tak rasa risau dah. Boleh dah Yong pakai seluar yang sebelum ni Yong tak dapat nak pakai.

Paling best bila Yong pakai baju-baju lama Yong sebelum ni. Sebelum ni Yong sengaja simpan baju lama sebab "sangkut" kat perut haha Entah cemana rasa nak try. Eh! boleh pula pakai. Apa lagi terus pakai la untuk keluar kerja. Alhamdulillah. Rasa happy sangat.




Salah satu sebab Yong rasa nak pakai Thera Pant ni ialah part ni. Thera Pants mempunyai 13 kristal magnetik yang terletak di titik-titik akupuntur. Fungsinya ialah untuk membantu meningkatkan peredaran darah, oksigen dan nutrien yang seterusnya menggalakkan  pemulihan sel serta membantu melegakan sakit otot.


Sebelum ni Yong ada rasa sengal di lutut ni. Berdenyut-denyut. Risau pun ada. Now Yong cuba ikhtiar dengan Thera Pants ni. InsyaAllah membantu.












Thera Pants ni bukan sahaja membantu wanita untuk turunkan berat sahaja. Bukan je orang-orang muda yang pakai malah ibu-ibu kita yang umur 50-60 an juga sangat suka dengan Thera Pants ni. 


Iyelah, ibu-ibu kan suka ke majlis-majlis ilmu. Kadang tu terpaksa duduk di bawah. Kalau ada yang sakit lutut tu rasa perit juga kan. Nak berjalan jauh pun ada yang tak boleh sebab ada masalah lutut dan kebas kaki.

Apa kata kita hadiahkan Thera Pants ini kepada ibu-ibu kita di rumah. Bukan kita je merasai pengalaman terbaik dengan Thera Pant malah ibu kita juga dapat merasai manfaat darinya.


Boleh hubungi Yong untuk maklumat lanjut. Kita ukur dulu dan beri special price untuk awak okay.


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (Sms/Whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



Archive

About Me