14 June 2017

TDC TRAINING JUNE 2017 - CLASS RAMADHAN

Bulan Ramadhan bukan bermakna tak boleh nak buat kerja kan? Bagi Yong sama je bulan Ramadhan atau bulan biasa. Maksud Yong, bila berpuasa bukan bermakna Yong hanya perlu rehat je. Kerja tetap kerja la kan? Income mesti nak kena dapat walaupun kita sibuk beramal ibadat sepanjang Ramadhan.



So untuk bulan ini Yong tetap ambil peluang untuk belajar dan ambil ilmu baru di TDC Training. Class TDC diadakan setiap bulan. Percuma pula tu tau. Sayang la jika Yong tak ambil peluang.



Untuk class kali ni, kami di TDC belajar ilmu dan tips untuk berniaga di ketika musim raya juga ilmu baru tentang perkiraan bonus. Wow! bab ni penting tau. Seronok sangat bila dah faham cara kira bonus. Lebih kurang faham cara kira gaji la u all hehe



Yong terus rasa lebih bersemangat sebab dah tahu tips nak gemokkan income sedia ada. Moga perancangan akan datang akan berjalan lancar. Amin.





Pada kelas kali ini, TDC bertemakan Hari Raya. Maka kami semua hadir dengan berbaju raya gitu. Yong pakai baju raya 4 tahun lepas. masa tu beli tapi tak muat pula nak sarung. tak sangka lepas bersalin boleh pula muat baju ni. kan dah dapat pakai. Alhamdulillah.best sangat! Thanks Premium Beautiful!





Emcee pada kelas hari ini ialah SM Ainul Aqma. Si cantik manis. Sopan dan tersusun je ayat yang keluar dari mulut beliau. Muda lagi tapi betul-betul bersemangat nak sukses dengan bisnes TDC ni.




First speaker iaitu DSM Eida Idris berkongsi tentang tips berniaga time raya. best betul! raya tetap raya tapi biar sales pun masyuk ye tak?



DSM Eida ni khas datang dari Penang untuk berkongsi ilmu ni tau.Rugi kalau tak sama-sama belajar.





Last speaker iaitu CDM Shaliza Aziz.  Tajuk penting ni. Dengar biar sampai jelas. Balik rumah pun dok tengok lagi nota. Tak sabar nak gerak gempur! nak bonus besar!



Antara rakan kongsi yang turut sama hadir. Thanks all :)



Barisan emcee & speakers.




Meriah betul bila semua berbaju raya. Tak sabar nak jumpa lepas raya pula nanti kan? Moga ilmu yang kita belajar ni dapat dipraktikkan oleh semua.


Alang-alang buat business biar sampai jadi jutawan okay!





Tak lupa kepada yang nak order Premium Beautiful yang berada di sekitar Kedah dan Seremban boleh la hubungi saya. Your Premium Beautiful Expert since 2011.


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


12 June 2017

SELAMATKAN HARI RAYAMU.LEBIH YAKIN DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL




Dah tonton video di atas? Amacam? Best kan kalau pakai fullset Premium Beautiful Korset di pagi raya nanti. Takdalah masalah perut berlipat, bongkok atau perut buncit ketika raya nanti. Paling pasti bentuk badan mesti terletak cantik dan lebih berkeyakinan di hari raya.


Nak makan pun tak boleh nak makan banyak tau. Kita boleh control makanan yang nak dimakan. Takkan nak waktu Ramadhan turun berat 3kilo, lepas Syawal naik 5 kilo. Kelakar seram namanya tu tau hihi




Anda dah beli ke baju raya? Tema apa tahun ni? Yong memang dah plan this year nak shopping raya di KL je. Last year, beraya dalam pantang. Maka takda baju raya. This year mesti nak melaram sikit kan? hehe

So untuk raya kali ni Yong shopping di Prima Valet Bangi. Banyak juga baju cantik-cantik tau. Rambang mata nak pilih. Ramai betul orang di sana. Maka sebelum nak beli tu dah kena tahu dah size apa yang awak nak pakai. Pilih dan cepat-cepat pergi try.

Cara paling selamat time nak shopping baju raya especially baju RTW, u all pakailah korset Premium Beautiful. InsyaAllah mudah je nak sarung baju tu tau. Badan cantik je terletak dan takda masalah tersangkut di mana-mana bahagian badan hehe



Saya agent Premium Beautiful yang sah dari 2011. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan lanjut mengenai Korset Premium Beautiful. Sekarang ni ada promo tau. klik sini untuk lihat Promo Ramadhan. ---> Promosi Premium Beautiful Ramadhan


Selain dari saya, di sini saya sertakan no contact agent-agent PB Expert yang berdekatan dengan anda. Boleh hubungi mereka juga untuk pembelian korset atau kepada yang berminat untuk sertai TDC. 

  • Mashithah Hashim - 019-3160220 - Sepang, Selangor
  • Hana Radzi - 0134210012- Keramat, KL
  • shamsiyah - 019-9743133 - Pelabuhan Klang/temerloh
  • Siti Fatimah Zainal - 016-5903857 - Juru Auto City 
  • Nor Asma Noor - 0139865061 - Kulim/Bukit Mertajam/Kota Bharu 
  • Nurul Syafini - 017-4338563 - Tasek Gelugor/Bertam/Lunas
  • Nor Hafizah - 012-4219244 - Sungai Petani/Kulim, Kedah



Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


07 June 2017

HIJAB INFINENCE X RIZMAN RUZAINI

Baju raya u all dah beli ke? Yong belum lagi shopping raya maybe next week nak shopping raya di Shah Alam. Dah tak sabar nak shopping ni tau. hehe


Bila dah settle beli baju, masa untuk matching kan baju dengan shawl pula kan? haa cemana tu? Now dah takda masalah sebab SHOM dah keluarkan produk terbaru iaitu Hijab Infinence X Rizman Ruzaini. Wah meletops lah raya kali ni sebab pakai Hijab Designer. feel tu lain la sikit kan?


Jom kita tengok 3 series Hijab Infinence iaitu Essential, Essential+ dan Stellina. Paling best sekali kita akan dapat brooch exclusive Hijab Rizman Ruzaini dengan setiap pembelian Hijab Infinence dan dibungkus kemas di dalam kotak hitam esklusif. cun!









Jom kita zoom sikit. Ada yang memikat kalbu tak? hehe



























Ni dua beranak interframe dengan Hijab Designer esklusif ni. Best kan? Jika ada yang berminat. Boleh la whatsapp untuk order. Harga pula seperti di bawah


Essential : Rm 179
Essential+ : Rm 179
Stellina : Rm 359








Boleh contact nombor dibawah untuk order. Terima kasih semua.

Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



D'CHEF PASTE | MELENGKAPKAN MASAKAN ANDA

Assalamualaikum. 


Hai apa khabar sahabat semua. Bagaimana dengan puasa kita setakat ini? Moga baik-baik aja ye. Dah hampir separuh bulan kita berpuasa. Sudah tentu dah banyak masakan kita masak kan untuk menu berbuka. Sampai satu tahap tak tahu nak mapa apa pun ada. hehe.. Ada juga yang malas nak masak terus saja beli di bazar Ramadhan.


Haa lepas ni pasti anda akan lebih rajin nak masuk ke dapur untuk masak sendiri bila ada produk baru kami D'Chef paste ni. Kita ada 4 paste iaitu 


  • Briyani Paste
  • Asam Pedas Paste
  • Beef Rendang Paste 
  • Tumeric with Garlic paste


Menarik bukan? Nak masak pun lebih cepat dan berkhasiat gitu. Memudahkan kerja kakak-kakak didapur. betul tak?




  • Tanpa aditif makanan yang berbahaya, pengawet, pewarna dan perisa tiruan.
  • Menjadikan penyediaan makanan lebih mudah dan cepat.
  • Resepi yang lazat dan asli.
  • Diperbuat daripada ramuan yang bermutu tinggi dan asli.
  • Dirumus dengan 100% herbs dan rempah-ratus.
  • Mengandungi serbuk Teh Hijau yang merupakan sumber antioksidan yang hebat.

Mesti anda nak tahu berapa harga sebotol paste ni bukan? Jom tengok senarai harga dibawah. 

  • Briyani Paste : Rm18.90
  • Asam Pedas Paste : Rm18.90
  • Beef Rendang Paste : Rm18.90
  • Tumeric with Garlic paste : Rm18.90

Jika berminat nak order, boleh la hubungi Yong terus ya. Menu raya nanti mesti u all nak masak briyani kan? lauk pula rendang daging. dah agak dah! nyumsss


Anda juga boleh order D'Chef Paste ini dengan agent-agent di sekitar anda.. no contact ada dibawah ya.


  • Julieyana Manan - 019-2237401 - Sg. Petani,Kedah
  • Nadiah Ahmad - 019-5235560 - Kulim,kedah 
  • Farah Eliana - 017-4962315 - Batu Kurau,Taiping
  • Siti Norizam Ishak - 010-5668059 - Kulim, Kedah
  • Fatimah Nik Mat - 017-4204781 - Serdang, Bandar Bahru


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...