03 January 2019

5 SEBAB PREMIUM BEAUTIFUL MEMBANTU MENINGKATKAN KEYAKINAN DIRI.



Kenapa dikatakan pakai Premium Beautiful korset membantu untuk tingkatkan keyakinan diri?

1. Pemakaian Premium Beautiful dapat membentuk badan serta-merta agar tampil langsing berpotongan kerana kesan ‘instant shaping’ selepas menyarung PB. Seterusnya menjadikan pemakainya menjadi lebih yakin dengan bentuk badan & tiada lagi benjolan lemak yang kelihatan.

2. Pemakaian Premium Beautiful membantu melegakan masalah sakit belakang akibat duduk terlalu lama, banyak berjalan juga boleh menyebabkan sakit belakang. Selain itu mereka yang mempunyai masalah tulang belakang juga digalakkan memakai Waist Nipper untuk mengurangkan masalah sakit belakang. 

3. Kebiasaannya orang yang berbadan kurus mengalami masalah badan bongkok. Pemakaian Premium Beautiful dapat membantu mereka menjaga postur badan agar tidak bongkok yang menyebabkan sakit belakang.

4. Wanita selalunya kerap mengalami masalah seperti keputihan, senggugut & hormon tidak stabil. Masalah ini juga menyebabkan kurang keyakinan diri kepada wanita. Pemakaian PB secara konsisten membantu mengurangkan & menyelesaikan masalah tersebut seterusnya meningkatkan keyakinan diri mereka.

5. Masalah perut buncit, peha melimpah, lengan ‘love handle’, lemak berketul kelihatan di keliling pinggang dapat diselesaikan. Bergaya dengan fesyen apa pun lebih yakin tau. Sebab semua elok terletak. Tak segan dah nak berjumpa orang atau pun nak bergambar.

Banyak betul cerita tentang Premium Beautiful ni. Satu hari tak habis cerita punyalah selesa dan puas hati sangat. Alhamdulillah dah 3 set dalam simpanan. Saya dah cuba, anda bila pula? 

#PremiumBeautifulQueen

ASALKAN BOLEH DAPAT UNTUNG, MESTI BOLEH JADI BISNES

Throwback Zaman 2010-2011 dulu.

Sebelum Yong bergelar usahawan korset Premium Beautiful, yong hanya seorang peniaga online. 

Jual macam-macam. Asalkan boleh dapat untung. Mesti boleh jadi bisnes 👍
















Maybe u all selalu dengar yang yong ni ex-beautician kan? Pernah berniaga produk kosmetik. Sebab tu cantik hahaha 🙈

Selain dari tu, dulu yong juga giat berniaga kuih apam polkadot, buat cupcake, homemade chocolate dan beberapa jenis makanan lain. 

Perit juga bila kita 100% bergantung pada berniaga sahaja. Takda mentor. Berniaga ikut suka hati je. Follow orang lain. Strategy takda. Setiap hari berniaga sampai takda masa untuk diri sendiri.

Tapi yong tak pernah menyesal dengan apa yang Yong dah lalui dulu. Mungkin ini jalan yang Allah dah tetapkan untuk Yong. 

Masa muda dulu (sebelum kawin), yong ada berangan juga nak buat kuih muih setiap petang untuk suami. Suami balik kerja petang, kita hidangkan kuih dan teh o panas untuk minum petang. 

Teringat masa kecil dulu, arwah mama Yong selalu sediakan kuih time petang. Abah balik boleh makan sama. Tapi zaman sekarang dah berubah. La ni suami balik keje pun malam. Keje over-time u all 😂

Now Yong masih bekerja sendiri cuma lain sikit strategy niaganya. Ada mentor, ada ilmu. Takdalah asyik langgar dinding jee buat kesalahan yang melambatkan kejayaan diri sendiri. Lebih mudah, lebih teratur, lebih gembira. 

Dah berkeluarga, dah ada anak. Penting sangat untuk Yong seimbangkan antara keluarga dan anak. Bisnes sekarang ni sangat-sangat flexible dan kena pada JIWA yong. Syukur Ya Allah. 

InsyaAllah Yong boleh teruskan perjuangan ini.  Menjadi usahawan untuk tingkatkan ekonomi diri dan keluarga juga bantu orang di sekeliling Yong. Yong hargai u all yang berada bersama Yong terutama keluarga, mentor, rakan kongsi dan sahabat semua. 

Terima kasih sayangkan Yong ya. Love youuuu! 😍💞💐

GOOD BYE 2018, WELCOME 2019




Sesungguhnya banyak betul ujian berat pada tahun ini. Kalau sebelum ni Yong dah merasa jatuh bangun banyak kali. Tapi kali ini, sikit sahaja lagi Yong hampir jatuh tersungkur dan taknak bangun lagi. 

Alhamdulillah dengan sokongan yang ada di sekeliling Yong. Yong BANGKIT meneruskan energy orang luar biasa! 

InsyaAllah 2019 yong akan susun langkah lebih teliti. Everything kena pilih betul-betul supaya kejadian pahit tak berulang lagi. 

Thanks yang berikan Yong sinar harapan, kegembiraan dan kesedihan pada tahun ini. 2019 kita buka buku baru. New year. New Me. 😍


31 December 2018

2019 NANTI SIAPA NAK RENEW AZAM ?


Kalau p mana-mana, ayat yang selalu Yong dengar. 

Adik ni keja apa? 

“Saya bisnes sendiri”

Oh meniaga apa?

“Jual produk kesihatan, macam Korset Premium Beautiful, kopi Min Kaffe”

Korset tu mesti nombor satu sis sebut, no dua selalu kopi lah. Tujuh tahun dah dok ulang ayat sama haha.

Kawan-kawan selalu kata “hampa takpalah pandai cakap, kami nak nega pun tak reti. Nak jual korset pun badan tak kuruih lagi”

Hehe. Sis dulu lagu tu la juga. Semua tak reti. Cuma sekarang sis cakap bila perlu ja. Sis tak sembang dengan sebarang orang tau. Sapa kenal sis, dia tahu lah. 

Okay, tahun 2019 ni siapa nak renew azam nak kurus ke nak cantik ke mai la roger sis. Sis bantu korang okeh.






KIDIVO NATURAL | SABUN MANDIAN & LOTION BABY



Jadilah yang terawal untuk mencuba produk premium yang telah dilancarkan oleh SHOM iaitu KIDIVO. Produk unik untuk kanak-kanak kecil di rumah.

Mengandungi kandungan yang natural dan sangat sesuai untuk kanak-kanak malah untuk baby yang baru lahir. 






Testimoni Kidivo Natural



Ruam di leher bayi hilang selepas 3 hari menggunakan Kidivo Head to Toe Wash.



Kulit kering dan gatal hilang selepas 3 hari menggunakan Kidivo Head to Toe Wash. 




Kulit kering kembali halus selepas 3 hari Head To Tow Wash. 




Harga pengenalan sehingga Januari 2019. Rm90 sahaja for this combo. 

Contact me for order 016-6933614 (Ain)

CLOSING BERGAYA, PENUTUP 2018!

Sejak balik dari class di Klang last week. Yong perasan semangat rakan kongsi Yong makin membara. Dasyat betul semangat mereka sampai Yong pun takleh tidur lena minggu ni. 



Tambah pula bila di class last weekend, kami dapat suntikan semangat dari CDMs dan mentor berpengalaman. Ya Allah. Serius berkobar-kobar sangat kami nih. Aura positif dan semangat tu dah seminggu pun tak habis lagi. Nak bawa masuk tahun 2019. Moga berterusan semangat ini. 



Antara produk viral yang berjaya dipancing oleh client minggu ini. Syukur Alhamdulillah. Korset Premium Beautiful pun tak ketinggalan. Sentiasa ada permintaan. 



Agent di Ipoh, Rodzidah. Dah berapa kali ke stokis bulan ni penangan Promosi Akhir Tahun yang kani jalankan. Meriah sales bulan ni. Tahniah! 



Agent Penang. Ratu korset Premium Beautiful Kak Wani Ameen bersama Shake Me Cocoa yang tengah hangat diperkatakan sekarang. Serius rata-rata stokis pun habis stok. Sebab tu kami sebagai agent memang simpan stok terusss. Taknak ketinggalan dah. Sambil amalkan setiap hari sambil berkongsi kebaikan Shake Me Cocoa bersama kawan-kawan. 



Yong pun tak ketinggalan. Stok kat rumah mesti kena ada. If tak cukup terus cepat-cepat ke stokis untuk restock. 



Stok untuk team Kulim, Kak Asma. 



Agent di Johor Bahru, Suriati. Balik dari kampung aje terus shopping produk viral di stokis. Hari ni last day promosi. Apa lagi terusss menerus promosi sampai 11.59 pm nih. 



Tahniah Kak Sue. Happy sangat. Closed Premium Beautiful Waist Nipper untuk client di Bangi.



Stok ustazah Farah Eliana yang kali ke berapa ke stokis bulan ni. Sikit sikit lama lama membukit. Asal restock aje habis. Lepas ni kena restock lebih banyakkkk lagi kan?




Terakhir di petang ini. Si manis Ramizah Rahman bersama korset Premium Beautiful untuk client di Seremban. Tahniah Ramizah. Setiap bulan ada client korset Premium Beautiful. Keep it up! Teruskan usaha yaaa. 

Apa pun Yong sayang korang. Doa Yong sentiasa bersama langkah anda ye. Moga 2019 ini menjadi kita lebih sukses dan maju jaya bersama. Love ya. 




MEE UDANG GALAH SEMPOI SUNGAI PETANI



Alhamdulillah, rezeki balik dari meeting Sabtu lepas dapat berkumpul satu family makan Mee Udang Galah SEMPOI. 


Perghhh! Serius sempoi sebab punyalah banyak udang Yong dapat makan. Ada beberapa menu. So yang kami order Megi Udang Galah, Mee Udang Galah, Kuew Tiow Udang Galah and Yong order menu simple, KuewTiow Goreng Udang Galah. 





Gebu betul udang ni kan? Fresh pula tu. Sepinggan harga biasa cuma Rm12 sahaja. Ada juga beberapa menu lain di sini cuma Yong tak sempat nak tengok. Kami order sekejap sahaja terus makanan kami sampai panas-panas. Slurppp!





Mula ceria lepas balik meeting. Selalunya lepas jumpa team memang murah rezeki. Ada je good news lepas tu. Syukur Ya Allah. 




Nampak tak si Aisyah yang makin tak senang duduk tu. Nak jalan sana sini. Hafiz dan Ayu pun join sama. 
Tok pun ada sama. Happy dapat bawa tok makan sama-sama di luar dengan family. Lepas ni kita cari tempat best lagi. 



Last but not least, mestilah kena ucapkan terima kasih pada Pakngah dan Makngah sebab belanja kami makan. Syiok makan makan sambil borak macam macam topik. Time ni la nak berkumpul kan? 

Korang time cuti pergi holiday ke mana? 

Ehh kalau datang ke Sungai Petani and nak rasai mee udang galah ini korang boleh waze begini ⤵️




Dekat je dengan rumah Yong cuma Yong je first time ke situ hehe

Selamat Menjamu Selera. 


SURPRISE MENJADI!


Tak boleh MOVE ON betullah tengok reaksi my team kelmarin masa CDM Shaliza Aziz sampai ke tempat meeting kami. 

Dah la bertukar sampai 3 tempat sebab kedai banyak tutup. Pastu dah masuk Secret Recipee boleh pula line “no service”.

Haha jenuhhh panik.



Alhamdulillah semua berjalan lancar. Menjadi juga kejadian nak surprise kan my team dengan kehadiran MENTOR tersayang kami. Saja nak bagi kejutan dan EXTRA SEMANGAT buat mereka. 



Bersama menuju kejayaan. 
Biar susah bersama senang bersama.

Terima kasih team sentiasa bersama Yong. Moga kasih sayang dan ukhwah kita berpanjangan. 



Thanks for coming. Yong sangat hargai kalian. Love you all to the moon and back.

Dah jelas apa hala tuju kita kan? Serius makin semangat dan naik progress mereka bulan ini. 

1 hari lagi for closing! Let’s do this! All the best team 🚀🚀🚀









Love Ain Zulkarnaind Protege 💃🏻


19 December 2018

PENGENALAN JAMU HERBA MAHARANI





Herba Maharani – Te Zhi Bai Feng Wan adalah pil herba tradisional Cina. Ia boleh dikatakan sebagai herba wanita sebab dirumus khas untuk kesihatan dan kesuburan wanita.

...................................

Kenapa pula pil herba Te Zhi Bai Feng Wan ini lebih dikenali sebagai Herba Maharani?


Herba tradisional Cina ni sebenarnya sangat terkenal di zaman Dinasti Ming sebagai ilmu & rahsia kecantikan awet muda & kesihatan lebih 3000 tahun yang lalu.


Masa tu Herba Maharani ni hanya digunakan secara ekslusif oleh keluarga Maharaja sebagai herba penyubur, kecantikan, awet muda & kesihatan.

 

Te Zhi Bai Feng Wan dinamakan herba Maharani sempena nama Maharani Te Zhi, antara maharani yang mengamalkan herba ini.


...................................

SIAPA MAHARANI TE ZHI?

 Zaman dulu Maharaja Dinasti Ming dikatakan ada 9999 maharani dan gundik-gundik tapi Maharani Te Zhi merupakan kesayangan Maharaja.


 Kalau seorang Maharaja pilih kasih dan sayang Maharani Te Zhi ni lebih dari perempuan-perempuan lain mestilah sebab dia cantik, kulit licin dan gebu, melahirkan anak lelaki sebagai waris dan sudah semestinya pandai melayan Maharaja dibilik tidur.

...................................

KELEBIHAN HERBA MAHARANI?

Ubat herba tradisional Cina ini mengandungi 16 jenis ramuan berharga dengan pati ayam hitam (Bai Feng Wan) sebagai ramuan utama. Ayam hitam ni nama saintifik dia Gallus Gallus Domesticus juga dikenali sebagai ayam selasih atau ayam cemani atau ayam didik (dikalangan masyarakat Melayu dan Indonesia (waah.. banyaknya nama).

Ayam hitam ni memang digunakan sebagai amalan perubatan tradisional orang Melayu, Indonesia dan Cina. Banyak khasiatnya ayam hitam atau ayam selasih ni untuk wanita terutama yang telah berkahwin dan melahirkan anak.

Ayam hitam ni memang rupanya hitam legam. Bulu of course la hitam. Kulit, mata, paruh, kaki termasuklah daging dan tulang pun kehitaman jugak. Benda berkhasiat memang biasanya nampak tak sedap kan.

...................................

KHASIAT HERBA MAHARANI?


Antara khasiat Herba Maharani dalam perubatan tradisional Cina ialah:

Melegakan kesakitan akibat senggugut

Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur

Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan

Melancarkan peredaran darah

Meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan

Menyerlahkan wajah berseri dan awet muda

Menyuburkan badan sebelum dan selepas bersalin

Meningkatkan rangsangan, kebahagiaan kepada pasangan

...................................

HERBA MAHARANI ADALAH HALAL

Sebab Herba Maharani ni produk keluaran Beijing Tong Ren Tan dari negara China mestilah ada rasa ragu tentang status halalnya. Jangan risau dan ragu lagi sebab Herba Maharani adalah confirm halal.


Herba Maharani – Te Zhi Bai Feng Wan ini mendapat pengiktirafan Halal olehPertubuhan China Islamic Association (salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh Jakim).

Pengeluar Herba Maharani iaitu Tong Ren Tang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun. Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing.

Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai Produk Terkenal di China pada tahun 1994. Diiktiraf sebagai Spesis Ubat Herba yang Terpelihara pada tahun 1998.


...................................

CARA GUNA PIL HERBA MAHARANI?

Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari. 


Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).


Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.


Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

Makan mestilah bersama air suam.


Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.


Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.


Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba


Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)


Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period )


Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)


Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.


...................................

NAK BELI HERBA MAHARANI?



Sekiranya puan berurusniaga dengan penjual/pengedar yang menjual dengan harga yang lebih rendah, maka kemungkinan besar tuan/puan membeli produk Herba Maharani Tiruan.


Dapatkan yang asli/tulen keluaran Syarikat Hai-O Marketing Sdn. Bhd.

Harga Sekotak Herba Maharani RM113.00


Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia – MAL 20014419T Disahkan Halal oleh Pertubuhan China Islamic Association (yg diiktiraf JAKIM)




27 November 2018

ANTARA KEHEBATAN PIL HERBA MAHARANI




Antara keberkesanan herba maharani (untuk mereka yang mengamalkan pengambilan secara teratur & berterusan)


1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur

2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan & kekuningan

3. Anti bakteria ( sekitar faraj )

4. Melegakan sakit pinggang, sendi & lutut

5. Melegakan migrain & angin dalam badan

6. Menguatkan hati & buah pinggang

7. Melegakan asma

8. Baik untuk pesakit diabetes ( kencing manis )

9. Menghilangkan bau mulut ( terutama waktu bangun pagi )

10. Menyelesaikan masalah buasir kecil

11. Merangsang hormone estrogen, progesterone & androgen 

    (hormon seks )

12. Memberi kebahagiaan kepada pasangan

13. Kesuburan & awet muda

14. Mencantik, menegang & melicinkan kulit

15. Menaikkan seri muka

16. Menegangkan payudara

17. Menghilangkan kelesuan & muka pucat

18. Melambatkan proses monopouse

19. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam

20. Menguatkan antibodi / imunisasi

21. Melancarkan peredaran darah

22. Amalan semasa pantang ( bersalin )

23. Menambah darah selepas bersalin

24. Menguatkan otot-otot rahim & peranakan

25. Membanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin

26. Menghilangkan urat timbul

27. Mengimbangi tekanan darah

28. Meningkatkan kecerdasan minda 

29. Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.

30. Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid. 

31. Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita. 

32. Menguatkan tenaga dan stamina.






Archive

About Me