24 September 2018

SM/SSM AWARD SEPTEMBER 2018

Bahagianya tengok rakan kongsi naik pentas. 

Alhamdulillah pada sabtu lepas Yong dan rakan-rakan G8Unity datang raikan our team yang naik pentas menerima anugerah Sales Manager dan Senior Sales Manager. Majlis ini bertempat di IDCC SHAH ALAM. 

Tahniah diucapkan buat anak-anak didik Yong dan rakan seperjuangan atas pencapaian dan usaha anda. 

Seperti biasa. Selepaas terima award, mereka turun jee Yong dah tunggu bawah pentas. Gitulah bila team terima award. Sebagai mak bisnes dorang gitulah rutin Yong selama beberapa tahun ni. 

Kalau yong sendiri pun, yong nak macam tu. Orang pertama yang kita nampak bila turun pentas ialah orang yang kita sayang dan paling dekat dihati. 

Aduhh, Apa lagi kompom air mata laju menitis. Sebak rasa di hati. Teringat apa pengorbanan yang dibuat sepanjang perjalanan bisnes. Ternampak satu-satu ketika itu. Teringat apa jasa baik mentor juga terhadap kita. 

Yong doakan agar kita buat yang terbaik lagi lepas ni okay guys.  Aim for the next level. 2018 kita habiskan penuh gemilang. Kita fight ke Kun Ming free trip ramai-ramai. 

Alang-alang berniaga di Malaysia, bercuti biar di luar negara kan? SHOM the best. 

Jom layan gambar pula. 















BUSINESS EXPANSION JOHOR BAHRU


Assalamualaikum

InsyaAllah hari ini Yong akan ke Johor. Kali ni ke Johor untuk business trip. Dua hari sahaja Yong di Johor iaitu pada 24-25 September 2018. Tak sabar nak kongsi peluang niaga dengan orang Johor pula. Jauh sis dari Utara nak ke Selatan tau. Demi korang sis sedia membantu. 


Serius kali ni memang best. HanyaRm47 u all dah boleh start bisnes online bersama G8Unity. Ada product free lagi nak kasi pada u all tau. Ramai grab peluang ni sekarang. Kalau ada yang masih berminat. Boleh roger Yong, slot hari Selasa masih available tau. 

Klik ajee sini untuk contact http://ainzulkarnaind.wasap.my/




16 September 2018

GREAT THINGS NEVER COME FROM COMFORT ZONES


Assalamualaikum

Sedar tak sedar hari ni dah masuk pertengahan bulan September dah kan?SELAMAT HARI MALAYSIA yong ucapkan buat korang yang tengah baca entri ini. 

Banyak sebenarnya yang nak Yong ceritakan dalam blog ini. InsyaAllah Yong akan cuba yang terbaik untuk berkongsi cerita. Paling best nak story tentang last trip yang baru je berlalu bulan lepas. Tak sangka this year yong berjaya jejak kaki ke Europe lagi. 

Thank you Allah, thank you SHOM sebab bagi saya peluang ini. Lain betul perasaan bila travel kali ini. Ofcourse setiap kali travel kami kan belajar banyak perkara baru. Setiap tempat setiap negara yang Yong pergi semuanya pengalaman baru bagi Yong. Cuma kali ini pergi trip rasa dah matang sikit. Haha

Matang dari segi pengetahuan, takdalah semua benda Yong tak tahu kan. Dari segi berpakaian pun iye juga. Dulu travel asyik banyak T-shirt je pastu style menang entah apa-apa ajee. Nak bergambar pun jadi tak cun. Now dah pandai nak amik gambar. Selain gambar sendiri, haruslah amik video diri sendiri dan pemandangan sekeliling. Gituuu. 

Bab makan Yong ok jee. Telan jelah semua. Siapalah saya nak menolak rezeki. Dah la dapat free trip. Takkan nak demand banyak kan. Setiap negara mestilah ada makanan tempat dorang kan? So makan jelah. Rasai makanan orang pula. 

Bukan senang nak senang kan? Nak dapat result baik atau capai sesuatu kejayaan tak pernah datang dengan keadaan yang selesa. Mesti kena REMPUH HALANGAN dan cabaran. Setuju tak?

Doakan kejayaan Yong and team for our new trip ke Kun Ming China. Yong janji nak bawa ramai untuk trip kali ini. I can do it! I’m ready! 




02 August 2018

RUMAH SARAPAN

Hai korangggg. Hari ni Yong nak cerita satu lagi kedai makan best di Sungai Petani. Dah lama yong mengidam nak makan pagi kat sini. Dari sebelum bulan puasa hari tu lagi. 





Alhamdulillah hari ni ada rezeki datang sini dengan partner. Sebelum datang dah plan nak makan apa dah. So today breakfast Bubur Nasi super sedap. Rasa macam makan bubur kat kelate pun ado. Yummy!


Kak Su pula makan Roti Bakar Telor Meleleh. Kat sini ada banyak lagi menu tau. Semua menu yang special dan jarang boleh dapat time pagi kat Sungai Petani ni.

Selalu makan nasi lemak je kan. Kali ni kita ubah selera pula. Breakfast lain dari yang lain. 




Kawan-kawan lepas ni nak makan pagi special boleh datang sini ya. InsyaAllah lepas ni nak bawa Abg Halim dengan Aisyah pula. Banyak menu nak coba ni. Hehe

Boleh tengok alamat kat bawah ni
Alamat:-
C182, Lorong 12, Taman Sejati Indah, Sungai Petani,Kedah
( di sebelah kanan PARKSON taman sejati deretan rumah)

Nak senang lagi p kat
https://www.facebook.com/RumahSarapan
pahtu click kat map tu.
confirm jumpa.
WAZE : JOM BREAKFAST
.
Waktu perniagaan
7:30-11:30pagi.
Tutup setiap hari SELASA. @ Jom Breakfast at Rumah Sarapan


Actually datang sini saja nak borak pagi dengan Kak Su sambil share ilmu baru. Banyak tips baru tau. Yong memang sejenis tak sabar. Ada je ilmu baru. Cepat-cepat nak kongsi dengan partners. 


Awal bulan masa yang paking terbaik untuk jumpa mentor. Time ni la kita nak set new strategy. Nak review progress last month. Apa yang perlu kita improve. Kita buat sehabis baik. 

All the best to Kak Suriani. Yong doakan Kak Su cepat capai Sales Manager. Cayok! 



Do good. 
It will come back to you in unexpected ways. 

Tata. 

01 August 2018

THE DISTANCE BETWEEN DREAMS AND REALITY IS CALLED ACTION


Teamwork makes dream work. 

Bersyukurnya saya dipertemukan dengan team yang sangat support each other. Tak sia-sia bermusafir ke KL demi mencari ilmu. Semalam meeting dengan TDC leaders di KL. 

Wow!

Banyak sungguh idea baru yang di kongsi oleh CDM Shaliza dan kawan-kawan. Bulan baru mestilah kena ada strategy baru kan? Plan strategy dah ada. Now masa untuk BERTINDAK sahaja. 

Semangat betul hari ni. Rasa teruja betul nak all out giler-giler bersama team. Bulan ni mesti ada result yang bombastik! Esok dah mula appointment back to back. Tambah pula our new class di Utara akan bermula tak lama lagi. Serius banyak betul aktiviti untuk bantu lancarkan perjalanan business team. 

Doakan urusan kami semua berjalan lancar ya. Amin.
Thanks to our mentor CDM Shaliza Aziz, my protege Kak Azza Amri dan rakan seperjuangan DDM Suhaili Isa, DSM Wanie Zaaba dan DSM Ainul Aqma for your time. Sanggup spend masa sekejap untuk datang meeting kita semalam. Semangat macam ni kita nak! Jumpa lagi. 





31 July 2018

PROGRAM KURUS SECARA SIHAT | 10 DAYS CHALLENGE!

Hari ni tak sia-sia Yong ke KL tau. Dapat belajar ilmu baru juga dapat tahu projek baru tentang Program KURUS SECARA SIHAT 10 Days Challenge yang akan bermula esok. Yahoooo!

Excited nak turunkan berat badan sekarang ni tau. Alang-alang nak ke Switzerland lagi 13 hari ni haruslah meletopsss dan fit gitu. Korang nak join sama tak?

Hari ni Yong nak kongsi sikit tentang produk yang kami amalkan sekarang ni iaitu SET KOMBO KURUS. Bukan je sedap dan berkhasiat malah membantu untuk slim dan cun melecun.



Set Kombo Kurus ni adalah gabungan 3 produk terhebat iaitu SHAKE ME, N'LICIOUS dan MIN KAFFE. Tiga produk ni bukan ubat kurus tau tapi 3 gabungan produk yang sesuai untuk keperluan diet seimbang badan.


SHAKE ME adalah minuman kesihatan campuran soya dan garam buluh yang membekalkan protein serta mengandungi kalori yang rendah (90 kCal). Shake Me membekalkan sumber kalsium, magnesium dari garam buluh serta diperkaya dengan L-Carnitine, vitamin dan mineral. Shake Me membantu pembakaran lemak, meningkatkan metabolisme badan, membekalkan amoni asid untuk pembentukan otot badan yang lebih sempurna.


N'LICIOUS adalah sejenis minuman enzim yang dirumus khas daripada 118 jenis buah-buahan dan sayur-sayuran terpilih. N'licious dapat membantu proses pencernaan dan penghadaman makanan dalam perut kita serta membantu menyingkirkan bahan yang tidak diperlukan oleh badan. N'licious turut membantu membekalkan tenaga, bertindak sebagai anti oksidan, meningkatkan imuniti badan, mengurangkan risiko kanser, mengelakkan obesiti serta menggalakkan penuaan secara sihat.


MIN KAFFE adalah satu-satunya kopi campuran dari biji kopi "robusta" dan "garam buluh". Garam Buluh di dalam Min Kaffe bertindak membekalkan lebih 70 mineral dalam badan kita. Ia juga sumber magnesium yang tinggi dan dapat membantu membekalkannya kepada badan. Lebih menarik, Min Kaffe tidak mengandungi gula di dalamnya dan selamat dijadikan minuman pembekal tenaga harian kita.




Program kurus ini adalah satu program yang dicipta untuk membantu anda mendapatkan bentuk badan ideal menerusi produk makanan tambahan yang berkualiti tinggi dan selamat. Menerusi program ini, anda akan dibimbing menggunakan kaedah dan cara yang betul dalam mebantu anda mendapat berat badan idaman anda.

Mahu dibantu? Hubungi Yong segera.



Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



PENYELESAIAN RAMBUT GUGUR

Kelmarin my cousin wasap tanya pendapat. 

“ yonggg, dulu rambut yong gugur. Yong pakai apa untuk lebatkan?”

“ yong pakai syampoo marine essence dan sapu minyak zaitun” 

“ kat mana nak beli yong. Oh syampoo tu kan yang SHOM punya. Nanti yong belikan. Minyak zaitun beli kat Fatimah Bakery”

“Kenapa Fatimah Bakery Yong?”

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜…πŸ˜…

Haha Fatimah Bakery tu kat Sungai Petani jee. Selain jual kek ada juga jual produk dari Arab. Makanan sunnah macam buah kurma, pati delima dan lain-lain tu semua ada kat situ. Yong suka la beli kat situ. So today sebelum gerak ke KL yong dah settle belikan dua produk ni untuk my cousin di Melaka. Siap pos terus. 

Kesian pula bila tahu ada masalah keguguran rambut. Dulu yong pun sama. Susah hati sangat tau. Paling penting bersihkan rambut dulu. Hilangkan kelemumur yang ada. Itu lagi menambah masalah keguguran rambut. 

πŸ“ŒGuna syampoo garam buluh 
πŸ“ŒSapu minyak zaitun

Nak beli kat mana? 
Minyak Zaitun : Kedai Arab /  jual makanan sunnah. 

Shampoo Marine Essence : Order dengan Yong ya. Klik je sini http://nakorderproduk.wasap.my/



MARINE ESSENCE BAMBOO SALT NOURISHING SHAMPOO dengan ekstrak garam buluh dapat membantu mengatasi masalah di atas. memelihara rambut dan kulit kepala dari pencemaran serta radikal bebas, menjadikan rambut dan kulit kepala lebih sihat.

KELEBIHAN MARINE ESSENCE BAMBOO SALT NOURISHING SHAMPOO
✔ Menyegarkan kulit kepala
✔ Menghalang kelumumur
✔ Menghalang kegatalan kulit kepala
✔ Menghilangkan kudis/ jerawat kepala
✔ Menyihatkan rambut
✔ Menghilangkan sakit kepala
✔ Membantu merawat stress dan kepenatan
✔ Menyuburkan dan melembutkan rambut
✔ Menghalang rambut gugur.
✔ Kutu kepala tiada

Produk ini TANPA kandungan sabun, paraben & SLES. Anti oksidan dan anti bakteria. Sesuai digunakan oleh semua lapisan masyarakat. 

Yang paling best tentang shampoo ni ialah baunya yang WANGI dan berangin serta lembut.

RAMUAN UTAMA
Ramuan eksklusif serta bermanfaat untuk rambut lembut, licin dan berkilau.

Garam Buluh 
☆ Anti bakteria
☆ Anti keradangan
☆ Sumber kaya dengan mineral berkhasiat untuk menyihatkan dan melindungi kulit kepala dan rambut.

Pheno-SFE (Ekstrak The Pu-erh)
☆ Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit dan rambut. (Anti penuaan)
☆ Membantu memperbaharui dan memulih sel-sel kulit.

Ekstrak Kapas Biji
☆ Melembapkan dan menguatkan rambut
☆ Memulih kulit kepala
☆ Mengekalkan kulit kepala dan rambut dalam keadaan baik. 

Protin Susu
☆ Menggalakkan pertumbuhan rambut
☆ Pelembap semulajadi untuk kulit kepala dan rambut.


Masa beli tadi. Orang kat kaunter ada bagitahu. Selain dari sapu rambut, elok minum juga sesudu sehari. Boleh sapu kat muka, kat badan. Nanti kulit cantik. 

Tuuu, baru tahu boleh turunkan berat badan juga oi! Haha

Pandai orang tu. Dia terangkan gitu-gitu ajee. Kiter yang dengar ni terussss rasa nak ambil lagi sebotol tau. Excited punya pasal.


Kebaikan Untuk Kulit

Melembapkan kulit: Minyak ini mengandungi sejumlah besar vitamin E, antioksidan yang melindungi kulit daripada pelbagai faktor luaran seperti sinaran matahari atau angin yang kuat. Tekstur minyak zaitun yang ringan menjadikannya pelembap sempurna yang tidak melekit yang tahan lama dan sesuai dengan semua jenis kulit.

Memperbaiki kesihatan kulit: Minyak zaitun mengandungi vitamin E, yang dapat meningkatkan kesihatan kulit dengan merawat keradangan, jerawat, dan melindungi kulit dari penyakit yang serius seperti psoriasis dan kanser kulit.

Membantu membuang make-up di muka: Minyak zaitun dara adalah alternatif pembuang mekap yang mudah dan murah berbanding daripada jenama lain yang berada di pasaran. Ia bertindak dengan baik tanpa merosakkan kulit anda.

Mempunyai elemen Anti Penuaan: Apabila umur anda meningkat, kulit akan mula mengendur dan kedutan akan terbentuk. Anda boleh mengurangkan tanda-tanda penuaan ini dengan menggunakan minyak zaitun.

Sebagai skrub bibir: Minyak zaitun boleh membuatkan bibir anda nampak lembut dan cantik dengan mencampurkan beberapa titis minyak zaitun bersama gula perang yang telah dihancurkan dan sedikit jus lemon, kemudian sapukan campuran ini di permukaan bibir anda.

Menyembuhkan kulit tumit yang merekah: Gosokkan tumit anda dengan menggunakan air lemon yang panas dan sapukan sekali minyak zaitun pada tumit untuk menambahkan kelembapan dan kelembutan. Anda boleh memakai stoking untuk kelegaan yang lebih cepat.

Kebaikan Untuk Rambut

Memastikan Rambut Kekal Sihat: Minyak zaitun, bersama dengan kombinasi beberapa bahan yang lain seperti madu dan kuning telur, boleh bertindak dengan baik untuk mengekalkan kesihatan rambut. Minyak zaitun kaya dengan vitamin E yang membantu melawan rambut gugur. Madu boleh memberikan kelembapan terhadap rambut anda. Ia juga mengandungi nutrien yang lain seperti magnesium, zink, sulfur, kalsium, dan vitamin B yang membantu pertumbuhan rambut. Kuning telur kaya dengan protein, nutrien yang membentuk elemen pada rambut.

Boleh Digunakan Sebagai Rawatan Pra-Syampu: Urutan minyak zaitun sebelum syampu membantu memberikan kilauan dan kekuatan kepada rambut anda.



Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



JALAN UNTUK MEMILIH

Hidup ni penuh dengan pilihan. 
Kita sendiri buat pilihan untuk hidup kita. 

Dulu yong pun tak faham. Yong tak tahu nak buat keputusan. 

Since buat business ni. Fikiran makin matang. Terpaksa dewasakan diri dan minda awal dari usia sebenar. 

Habis je belajar dulu (takat sijil je) hidup yong memang kerja, kerja, kerja. Itu aje dalam minda ni. Nak cari duit. 

Bila berniaga jadi agent Premium Beautiful ni tahap kerajinan tu memang jadi lagi luar biasa. Tambah pula rakan kongsi memang ramai lebih dari usia saya ketika itu. Bayangkan umur 23tahun rakan kongsi umur dekat 40 tahun. 

Nak tak nak, yong ketepikan masa enjoy macam remaja lain. Hidup yong berniaga saja. Sikit-sikit fikir bisnes, sikit-sikit rakan kongsi. Sebab tu kawin pun lambat. Umur 27tahun baru fikir nak kawin. Alhamdulillah Allah bagi rezeki awal. Dapat baby umur 28 tahun. Dah umur dua tahun dah anak saya Aisyah Amani. 

Now yong pun rasa dah makin tua. Hidup kena seimbang. Ada masa dengan keluarga, bisnes dan paling penting mengejar akhirat. 

Cuma yong tetap fokus dengan apa yang Yong nak. Bisnes kena utamakan. Rakan kongsi ramai perlukan yong sebagai guru, sebagai penasihat, sebagai mak dorang. Yong tetap ada di sini. Sebab yong sayang semua rakan kongsi Yong. 

Sekian nukilan dari dalam ETS petang ni. 


Hari ni Yong ke KL untuk meeting dengan mentor. Alhamdulillah dah selamat sampai. Esok balik ke Kedah semula. 




Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


26 July 2018

NON-STOP DEMAND PREMIUM BEAUTIFUL


Alhamdulillah, demand untuk korset Premium Beautiful tak putus-putus. Setiap bulan ada je order dari social media. 

So far sejak buat bisnes korset Premium Beautiful ni dari 2011, semua customer yong datang dari media sosial sahaja. Klik klik ajee jumpa my blog. Syukur. Tak sia-sia ada blog kan? Blog ni la kedai bergerak Yong. 

Nak tahu tak kenapa ramai wanita suka sangat pakai korset? Fakta mengatakan, pemakaian korset bukanlah satu proses untuk menurunkan berat badan tapi jika memakainya dengan kerap mampu mengawal selera makan. Ini kerana ketika memakai korset perut dan pinggang di ikat menyebabkan seseorang itu hanya mampu makan dalam kuantiti yang sedikit.

Begitulah juga konsep memakai korset Premium Beautiful ni. Selalu je yong dapat soalan. Pakai korset ni kompom je boleh kurus Yong? Ehhh bukan pakai je terus kurus tau. Kena konsisten pakai setiap hari. Kalau tambah pula exercise dan diet seimbang, lagi cepat proses penurunan berat badan kita. 

Gambar ni bawah ni Yong bersama Kak Ati. Beliau dapat no contact Yong melalui kawan sekerja beliau yang pernah order produk dengan Yong. Thanks Kak Ati. Nanti kita jumpa lagi ya. 



U all yang nak pakai Korset Premium Beautiful juga boleh lah contact Yong juga okay. 


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



27 June 2018

OOTD RAYA PREMIUM BEAUTIFUL 2018

Assalamualaikum. 

Tak terlewat lagi Yong rasa nak ucapkan Selamat Hari Raya buat anda semua. Bagaimana raya kali ini? Best ke tak? 

Bagi Yong, rasa kali ini agak best juga sebab sambut di kampung suami di Pasir Mas, Kelantan. Dapatlah Yong merasai suasana beraya di tempat orang kan? Makanan pun ofcourse la berbeza. First time Yong makan ketupat manis ada inti serunding. Hehe sedap tau. 

Dah berapa hari dah Syawal kan? Dengar kata ramai yang berjaya turunkan berat berkilo-kilo time Ramadhan. Tapi agak sedih sebab ada yang naik berat lebih lagi time Syawal ni. 

Bukan senang nak konsisten kan? Diet tetap kena On dah sekarang. Paling mudah korang sarung sekali Premium Beautiful korset. Takyah fikir susah-susah. InsyaAllah makan pun takdalah over sangat. 

So today Yong nak share dengan korang my Outfit Of The Day sepanjang beraya kali ni. Hehe ada juga yang lupa nak snap gambar. Yang penting raya kali ni Yong pakai kebaya dengan konpiden sekali. 

Bukan senang nak melaram dengan penuh keyakinan kalau tak sarung Premium Beautiful korset. Penyelamat kaum wanita ni tau. 






Anggun manis gitu kan model Premium Beautiful korset ni hahaha. Serius tak lengkap rasa satu hari kalau tak sarung korset idaman wanita nih. Dah la selesa. Nak pakai time apa cuaca apa dimana jua tau. 

Korang yang belum pakai korset PREMIUM BEAUTIFUL ni lagi jemputlag contact Yong. Yong ada banyak stok tau. Korang boleh runding dulu. Nak free fitting pun boleh ajee. 


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com




Archive

About Me