03 April 2018

JANGAN DISEBABKAN KESEMPITAN WANG, HIDUP TAK BAHAGIA




Tahun 2018, semua perlukan duit. Ya....mungkin yang beranggapan, buat apa cari duit banyak-banyak? Hidup ala kadar, cukup lah.



Cukup lah? Cuba bayangkan, sewa rumah pun dah RM600. Duit minyak, RM 300. Pengasuh anak, RM400. Barang dapur, RM500. Keperluan anak-anak, RM500. Duit kereta, RM700. Ini semua kos untuk sebulan. Agak-agak? Berapa gaji sebulan tue? Yang gaji masyukkk..mungkin perkataan "tak pe lah". Tapi..yang baru gaji RM2000? Ehhh..untuk parents? Tak bagi ker duit belanja? Nie yang buat pening kepala bila 3 hari lepas gaji. Duit gaji singgah kejap jer dalam dompet. Tak sempat nak bermaustatin seminggu. 



Waktu macam nie, barulah ramai mulakan online business. "Tak pe lah" tak minat. Ehh? Tak pe lah lagi. Tahu tak? Student pun pandai cari side income. Inikan kita yang dah berkeluarga, nak kahwin masih "tak pe lah". Tak nak ker, daripada side income, boleh cover duit belanja yang hampir RM2000++ tue. Duit gaji, boleh simpan untuk Tabung Haji, ASB.



Betul ker boleh dapat banyak tue? RM2,000? Ya..dengan G8 Unity, boleh dapat bonus besar-besar. 4 angka tue biasa kalau ikut plan G8 Unity. Bonus pulak masuk 10hb (waktu nie, duit gaji dah nipis kan?).  Kalau diri sendiri rasa hidup selesa, fikirkan keluarga terdekat kita. Selesakah mereka? Jangan disebabkan KESEMPITAN WANG, HIDUP TAK BAHAGIA.



Masih belum terlambat untuk bermula bersama G8 Unity.

23 March 2018

MIN KAFFE SESUAI UNTUK MASALAH GASTRIK


Selamat pagi semua. Salam Jumaat penuh barakah. Sebelum pergi ke tempat kerja tu jom breakfast dulu. 


Jangan skip breakfast tau. Nanti boleh sakit perut dan tak fokus dalam bekerja. 
Nak senang p ja bancuh secawan Min Kaffe panas. Fuh! Tenang fikiran dan perut pun tak ber”Drum” 


Min Kaffe juga boleh diambil untuk yang selalu mengalami masalah gastrik. Min Kaffe membantu untuk mengurangkan masalah perut yang selalu kena gastrik. 


Syaratnya, awal-awal pengambilan Min Kaffe, mestilah ambil makanan terlebih dahulu, kemudian baru ambil Min Kaffe. Lama kelamaan, you all akan notice, perut you all akan jarang terkena serangan gastrik.


So, untuk yang ingin berpuasa, tetapi takut terkena serangan gastrik, you all boleh bancuh Min Kaffe pada waktu bersahur. Insya Allah, membantu sangat untuk masalah gastrik you all.


Selamat mencuba. 


16 March 2018

BUSINESS EXPANSION | KUALA LUMPUR


Assalamualaikum.

InsyaAllah, Hari ni Yong akan gerak ke KL. Tak sabar betul Yong penuhkan aktiviti minggu ni.Malam ni InsyAllah Yong akan ke Shah Alam for business coaching.
Sabtu Yong ada seminar leadership bersama G8Unity. Nanti Yong akan update about this seminar okay.
Ahad pula Yong ada appointment dengan client yang nak pakai korset Premium Beautiful di Wangsa Maju.
Syukur jadual penuh. Yong ada banyak sample Premium Beautiful tau. Yong ada bawa bersama untuk trip kali ni.
Seronok tengok kawan-kawan G8Unity update good news. Makin menjadi-jadi projek POWER PLAN G8Unity ni tau. Memang berhantu. Best sangat-sangat! Business makin mudah. Nampak jalan makin lurusss aje hehe. Doakan kejayaan kami semua ya.
Anyone sekitar KL. If nak ajak I keluar minum roger la ekk. I sudi jee. Hiks


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

27 February 2018

10% OFF SALE FOR ALL PRODUCTS!


GOOD NEWS buat pembaca blog ini. 

Hari ni Yong adakan 10% off sale untuk semua produk Sahajidah Hai-O Marketing. U all boleh order produk-produk VIRAL kami contohnya seperti


  • Premium Beautiful
  • Biovelocity Sleepmate
  • Set Kurus Bajet
  • Marine Essence Series
  • Min Cha
  • BioSeleza
  • Cozuma Series 


atau apa-sapa sahaja produk pilihan hati. Boleh pilih produk kesukaan anda dan segera hubungi Yong untuk harga yang SUPER SPECIAL. Mana satu pilihan anda?

Jangan lupa! Promosi untuk 27 Februari 2018 sahaja ya. HARI INI jer :)







Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


G8UNITY POWER PLAN BUSINESS REVIEW 2018

Semua yang dirancang berjalan lancar.

 Syukur Ya Allah. Our first class persama G8Unity untuk  POWER PLAN BUSINESS REVIEW pada tahun 2018 ni semuanya berjalan lancar. Ramai betul rakan kongsi yang hadir. Masing-masing membawa seribu harapan dan semangat yang berapi. Bukan je partners dari Kuala Lumpur, malah dari luar KL pun turut sama hadir beri sokongan dan datang untuk topup ilmu baru.


CDM Salha Zain menjadi emcee untuk class kali ini. Fuh! Bait-bait perkataan yang keluar dari mulut CDM Salha buatkan kami semua tido tak lena. Tak mengantuk lngsung jadinya tau.



Antara TDC partners yang hadir pada class kali ni. Thanks ya semua. Tahniah kerana anda berjaya hadir ke class. Tanda-tanda orang berjaya ialah sentiasa dahagakan ilmu. Ilmu akan makin berkurang atau lupa bila tidak digunakan. Betul tak?













Dapat dengar perkongsian dari CDM-CDM Mastermind G8Unity. Aduh meremang betul rasa. Kali ni betul-betul rasa kena inject booster. Takda alasan tak boleh berjaya. Apa pun kena tolak kuat-kuat diri ni agar teruskan perjuangan semaksima mungkin. Power plan cukup hebat untuk jalankan business dan dapat income gemok. InsyaAllah we will do our best. Bukan nak berjaya seorang. Yong nak heret sekali rakan-rakan kongsi yang MAHUKAN Kejayaan!



Bersama mentor legend G8Unity. Berjaya di usia muda. Jadi Jutawan sebelum berumur 30 tahun. WOW sangat! Sumber inspirasi. Moga Yong pun dapat jadi seperti CDM Hanis.Nak buat saving beribu-beribu bukan je unntuk diri sendiri malah buat keluarga juga.



Teruskan semangat! Perjuangan untuk siapkan Switzerland, Paris & Germany masih diteruskan. Never Give Up! Melangkah sampai ke garisan penamat! Amin.

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

CDM CONFERENCE 2018 | HATTEN HOTEL MELAKA


Bismillahirrahmanirahim.

Alhamdulillah. Ini tahun kedua Yong dapat bersama menyertai CDM Conference SHOM. Pada 12 Januari 2018 yang lepas. Yong bersama usahawan-usahawan SHOM telah menghadiri CDM Conference yang diadakan di Hotel Hatten Melaka. 


Rasa teruja sangat dapat join lagi this year. Ini merupakan persidangan tahunan untuk CDM-CDM Sahajidah Hai-O Marketing. Last year CDM Conference diadakan di Port Dickson. This year kami ke Melaka pula. 


Antara CDM G8Unity yang hadir ke CDM Conference 2018. 








Setiap kali Yong hadiri CDM Conference mesti rasa sangat bersemangat. Dapat banyak info baru mengenai perancangan syarikat sehingga 5 tahun akan datang.

Tak lupa, produk-produk baru pun bakal menggegarkan pasaran. Semua produk yang bakal jadi VIRAL. InsyaAllah pasti puas hati. Kegunaan harian untuk seluruh lapisan masyarakat. Sebab tu jadi makin sayang dengan SHOM. SHOM sentiasa berikan yang terbaik buat usahawan-usahawannya.





Waktu break, sempat lagi ber"photoshoot" dengan CDMs G8Unity. Dah tentu kelihatan seperti model gitu kann


Pada sebelah malam pula diadakan GALA DINNER bertemakan Kesultanan Melayu Melaka. Apa lagi, malam tu Yong berkebaya la u all. Jarang nak pakai kebaya, so this time merasa la pakai baju kebaya. Khas beli untuk dinner kali ni. Warna oren pula tu. Warna di luar kebiasaanku.



Masing-masing dengan baju Kesulatanan Melayu Melaka. Kemain ayu dan manis gitu.



CDM Hanis terpilih sebagai salah seorang best dress. Maka haruslah buat satu persembahan. Yong takda di atas pentas sebab jaga audio di bawah pentas hehe




Sedap betul makanan di Hotel Hatten ni. Dari pagi sampai ke malam. Makanan di hotel ni sangat menyelerakan. Kena betul dengan tekak Malaysia ai ni tau haha. Enjoy makan dengan satu team pula tu. Ada je perkara yang buatkan kita ketawa.



Keesokan harinya. Awal pagi lagi kami dah join aktiviti WALK HUNT. 
Wow mencabar juga ni. Yong first time sertai aktiviti begini tau. Mujurlah ramai-ramai kan? Kalau tak mahu juga Yong tercengat kat situ. 



My team masa WALK HUNT berlangsung. Team kami diketuai oleh CDM Kelvin. Memang enjoy sangat. Masing-masing berikan kerjasama yang padu.






Antara tempat yang wajib kami lalui untuk siapkan task yang diberikan. Baru je aktiviti berjalan, hujan renyai-renyai pagi tu. Apalagi, kami terus je redah sampai siapkan task kami semua.







Last sekali, task kami berakhir di JONKER WALK. Ramai juga CDM-CDM yang Yong baru kenal. Maklumlah saya ni kategori super junior. Rasa kerdil sangat bila bersama usahawan-usahawan hebat ni semua. InsyaAllah Yong pun akan tingkatkan prestasi agar boleh berdiri sama hebat seperti CDMs semua. 


Bagus bila diadakan aktiviti begini. Dari tak kenal boleh kenal diri masing-masing. Lepas ni insyaAllah pasti ketemu lagi.




Tahniah team CDM Shaliza kerana menang. Hebat betul mereka kerana berjaya siapkan task dengan betul. Confirm enjoy sangat! Muka pun masing-masing dah burn sebab berjemur.



InsyaAllah next year, makin ramai CDM yang akan dibawa bersama ke CDM Conference. Buat business bersama SHOM ni bukan kerana wang semata-mata. Sebenarnya dari sini Yong mengenal erti hidup yang sebenar dan erti persahabatan yang dibina. Bestnya berbisnes dengan Sahajidah Hai-O Marketing. Sedar tak sedar dah nak masuk 7 tahun dah.


Tambah pula now Yong bersama business circle G8Unity. Terus semangat kerja naik 300% gitu bila tengok kawan-kawan seperjuangan sama meroket. Masing-masing tingkatkan prestasi dan dapat bonus GEMOK. Kiter pun follow je lah.


Anyway, if u all ada yang berminat nak buat sama aktiviti macam Yong ni. Jemputlah hubungi Yong ya. No contact ada di bawah ini

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

Archive

About Me