24 July 2017

JIMAT BELI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL


Masa untuk berjimat! Boleh dapatkan korset Premium Beautiful dengan harga bombastik meletops! 

Jimat Rm500 dan dapatkan free gift berupa Natural Wash, Herba Maharani & Pantiliner Bio Seleza. 

Contact me segera! 016-6933614



POWER UP SESSION WITH CDM SHALIZA AZIZ

Assalamualaikum. 

Sihat ke kawan-kawan? Hari ni just nak update cerita tentang weekend minggu lepas. Yong and my partners ambil peluang untuk berjumpa dengan our mentor CDM Shaliza Aziz. 

Alang-alang CDM ija balik kampung di Sungai Petani, apa lagi kami curi la masa beliau sekejap untuk berjumpa. Bukan sekadar jumpa tau. Time ni la nak korek tips dan ilmu baru untuk qualify Korea. 




Antara rakan kongsi yang hadir iaitu dari team Ddm Fiza Mahazir dan Dsm Kak Siti.




My mentor Cdm Shaliza Aziz. 




Now pakej percutian percuma ke Korea sedang berlangsung. Kami semua nak rebut peluang untuk dapatkan tiket melancong percuma. 

Apa yang best! Bila siap tiket ke Korea, automatik BONUS pun besar, dapat naik pangkat, aura terserlah dan team makin berkembang. 

So meeting kali ni, kami decide untuk berjumpa Conttiny Korean Cafe. Kena betul dengan tema kan? Hehe




So this is for my lunch. Yums! Sedap juga fried dumpling ni. Next time nak try another menu pula. 


Ok berbalik kepada cerita meeting kami tu. Nampaknya my partner kemain bersemangat tau. Banyak tips dan ilmu baru yang dikongsikan oleh Cdm ija. Apa lagi semua partner memang excited habis. Me also tak sabar nak memecut lebih laju. 

Nak dapat free trip bukan semudah yang dijangka kan? Mesti ada persediaan rapi. Wajib ada ilmu. Dah dapat ilmu mesti kena tindakan dan elemen rujuk mentor. 

Thanks kepada rakan kongsi yang hadir. Jauh dorang datang dari Kulim semata-mata nak jumpa mentor kami tu. Nampak semangat luar biasa tu tau. 

Next time insyaAllah kita gather lagi ok. Nak makan Korean Food again pun no problem 👍 ada hadiah untuk u all yang qualify trip. 

And yong pula tak sabar nak fly kali 12 secara percuma dengan SHOM. Weehuuu. 


JAMUAN RAYA SHOM 2017


Assalamualaikum. 

Pada 12 July 2017 yang lepas Yong berpeluang menghadiri Jamuan Raya Sahajidah Hai-O Marketing  (SHOM). 

Ini kali pertama yong dapat sertai majlis hari raya SHOM setelah bergelar Crown Diamond Manager. Majlis sebegini atas jemputan SHOM khas buat yang telah bergelar CDM sahaja. Wow! Mesti special kan?

Setiap tahun ada saja majlis yang Yong tak sabar nak join. Majlis dari SHOM memang ditunggu-tunggu kerana sentiasa ada good news yang akan diumumkan.  Memang betul! Bagai dijangka SHOM umumkan akan keluarkan beberapa lagi produk baru untuk kami semua. 

Tak lupa kami dipanaskan lagi dengan new trip ke Korea. Dah tahu dah kemana kami akan pergi nanti. Semua tempat best belaka. Tak sabar nak all out leboh lagi bersama team. 







Bergambar tu wajib la kan? Hehe Pada majlis kali ni Yong hadir bersama CDM Shaliza dan pasangan beliau DDM Ridhuan Che Rus. CDM Ain pula tak dapat hadir kerana menunggu saat untuk melahirkan baby ketiga beliau. 


Mentor kesayangan saya ni tau. Terima kasih Cdm Ija kerana setia mendidik dan mencanai saya dari zero sampai la menjadi CDM. 






Bergambar bersama CDM-CDM hebat SHOM. Ambil aura mereka juga. Balik rumah tak senang duduk jadinya tau. Nak kerja lebih lagi 💪






My favourite food. Lemang dan ketupat. Ini la menu yang ditunggu-tunggu setiap kali pergi rumah terbuka tau. Dapat juga makan lemang. Lembut sangat, rendang pun maveles! Tak rugi cheat day hahaha

Makanan yang lain pun super awesome. Ada nasi, aneka mee, kambing bakar, soto, ais kacang dan pelbagai lagi juadah. Semuanya 5 start gitu. 





Acara yang ditunggu-tunggu buat CDM yang cemerlang. Dapat bonus extra 2% di majlis SHOM.  Tahniah CDM Shaliza! Proud of you. Bukan calang-calang orang tau boleh dapat bonus ni. 2% bonus pun bernilai Min 5 angka! Wow tak? 

InsyaAllah my turn will coming soon. Tak sia-sia join buainess ni. Banyak manfaat yang kami dapat. Paling penting bisnes ni for long term, produk mudah jual, bisnes plan telus dan boleh diwarisi. 

Best kan? U all yang mana nak join kami boleh segera mesej yong ye. Lagi cepat lagi bagus. 

016-6933614 whatsapp sekarang ye

TDC IFTAR DI HOTEL CONCORDE SHAH ALAM

Hari ni dah last day Syawal but I baru nak share story about our Iftar with TDC team. So sorry sebab terlalu lama hold this story hehe. Banyak sangat story sampai tak tahu nak update mana satu dulu.



So kali ni just nak share tentang majlis berbuka puasa bersama-sama kawan TDC pada 11 June 2017 yang lepas. Majlis Iftar ini berlangsung di Hotel Concorde Shah Alam. First time Yong ke Hotel Concorde Shah Alam tau. Best.The foods was great. Banyak sangat makan sampai tak tahu nak makan apa dah. 





Decoration with all ulam-ulaman beserta sambal. Ada sambal belacan, budu, cencalok, tempoyak. You just name it. semua ada tau.




Pelbagai bubur disediakan. Yong try bubur lambuk ayam.. Fuh sedap sangat. Selalu Yong makan bubur lambuk yang agak cair dan kurang masin. But kali ni dapat la makan bubur lambuk yang super sedap! 

alamak, now dah habis raya pun tekak nak makan bubur lambuk. how? kena masak sendiri la jawabnya kan :p





Nasi pun ada pelbagai jenis selain dari nasi putih, ada juga nasi Arab, nasi Briani, Ayam Panggang, Kambing Golek dengan sos yang mantop!. Siapa suka makan kambing elok sangat dapatkan kambing golek kat sini. terbaik tau!

ada juga western food, sate, pasta. banyak sangat la makanan yang sedap-sedap belaka.





ini pula antara senarai pemanis mulut yang ada. ada juga aiskrim tau. kuih muih tradisional pun ada. Yong paling suka dapat makan aiskrim waffer. Memang dah cari lama. apa lagi rasa nak makan banyak-banyak la kan :p





Berbaju raya dari pagi. Untuk pengetahuan semua, sebelah pagi kami semua hadiri TDC Monthly Training di stokis Klang. Memang semangat berapi-rapi la. Aura positif tu meresap masuk ke dalam jiwa.

Buat busines mesti mempunyai minda yang positif kan? Rasa semangat tu perlu sangat. Sebab tu kita buat bisnes dalam satu team supaya tak cepat rasa down. Bila rasa lemau je cepat-cepat hadirkan diri ke class atau jumpa mentor kita. 

betul tak?




Inilah dia cinta hati saya, abg Halim. Sentiasa support saya. TDC Iftar kali ni Yong bawa abg Halim sekali. Actually nak bawa Aisyah bersama tapi sebab Aisyah tak sihat so yong tinggalkan kejap di rumah.



Teman semeja. Time berkumpul macam ni memang keluar habis segala tips nak kurus la nak buat sales besar la. hehe best betul! dorang ni semua kelakar tau. ada je perkara-perkara yang nak buat kita gelak.



antara ahli geng diet TDC. time ni kita "cheat day". ok jangan marah naa





Bersama mentor saya, CDM Shaliza Aziz.




Bersama my partner from Penang, SSM Wani Ameen.




Antara my team yang hadir. From left Kak Azza dari KL, Kak Wani dari Penang, Saya, Ramizah dari Port Dickson dan my Mentor dari Cheras.









Hope next year lebih ramai lagi dapat memeriahkan our activity ye. best bila berkumpul macam ni. Selain dapat mengeratkan ukhwah sesama kita. Aktiviti dalam team juga dapat membantu melancarkan bisnes kita. tak gitu?

Salam Sayang



Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...