20 October 2019

TREFOIL SETIA ALAM SERVICE APARTMENT

Selamat Tengahari 🙋🏼‍♀️

Hari ni Yong nak kongsi sedikit pengalaman Yong stay di Trefoil Service Apartment di Setia Alam. 

Actually this is my third time stay here. Sebab utama stay kat sini sebab ada event di Setia Alam Convention Center (SCCC). 

So ia memudahkan urusan Yong la jadinya bila stay kat sini. Kadang event ada yang berhari-hari. Jadi elok la stay kat Trefoil aje sebab boleh jalan kaki aje from SCCC. Tak jauh pun. 





Yong suka stay sini sebab ada pelbagai kemudahan. Selain dari bilik yang berdekorasi menarik. Ada shower, toilet, small kitchen, kemudahan peti ais, hair dryer, cerek elektrik, iron & board juga ada tv & wifi sekali. 

Di apartment ni juga ada kemudahan gym, swimming pool, tennis court, sauna dan tempat riadah. Best giler! Yong dah siap buat jadual aktiviti dengan kawan-kawan sepanjang kami stay di sini. 






Untuk trip kali ni kami ke Setia Alam untuk menghadiri Majlis Ulang Tahun Shom yang ke-27 di SCCC. Yong bersama Kak Wani, Kak Sue, Along Farah dan Kak Zue. 

We all gerak dari utara around 1 pm. Sampai ke Setia Alam pukul 6 pm. After check in, masuk je bilik yong terus masak nasi. Haha Lapar weh. Seharian tak makan. Lunch jamah daun salad aje huhu

Rice cooker yong bawa nasi rumah. Selalunya bila stay sini Yong akan ke Setia Alam Mall yang berdepan dengan Trefoil apartment ni je. 

Mall ni besar. Pelbagai cafe ada. Food court pun ada. Cuma kali ni saja Yong nak cuba rasai pengalaman berkelah dengan kawan-kawan. So yong bawa la periuk nasi kecil ke sini. 

Yong dah pesan pada kawan-kawan, kita ni bermusafir jangan banyak songeh. Enjoy je pengalaman kita sepanjang bermusafir. Jangan merungut. Allah tak suka. 

Maka malam tu kami dinner simple je. Nasi panas-panas, sambal ikan bilis pedas masakan Yong, salad dan timur Yong bawa, telur rebus dan sambal kering Langkawi Kak Su bawa. Kuih muih hasil tangan mak Along Farah bawa. Enjoy makan memasing. Takda sapa merungut. Bertambah nasi ada la 🤣



Usai makan malam. Terus kami bersiap ke tingkat 7 iaitu lokasi tempat riadah. Spend masa around 45 minit kat situ sambil bersauna sebelum tempat tu close pukul 10pm. Best nya sauna. Hilang kejap rasa bersalah makan banyak kejap tadi tu hihi

Esoknya pula awal pagi lagi kami ke gym. Dapatlah slow walk, berbasikal dan guna peralatan gym sesambil tengok orang berenang kat swimming pool dan tengok pemandangan cantik. Enjoy sangat! 🥰

Alhamdulillah selesai buat aktiviti. Barulah kami naik bilik dan bersiap untuk hadiri majlis. Memasing bersiap sampai jadi cun sangat. Nampak aura kegembiraan di wajah mereka. 


Semangat begini yang kami bawa balik ke utara. InsyaAllah next time boleh stay sini lagi. Harga pun tak mahal. Satu malam around Rm150-180 macam tu je kami spend sepanjang 3x stay kat sini. 

Next time nak bawa anak pun boleh. Berdepan dengan Setia Alam Mall ni ada padang luas tau. Boleh buat pelbagai aktiviti dengan anak-anak di sini. Ramai orang datang beriadah waktu petang. 

Okay sampai sini je coretan Yong. Thank you sudi baca sampai habis. Thanks kawan-kawan join trip kali ni. Thank you partner datang jauh dan dekat. Sayanggg korang 🥰




06 September 2019

PELUANG JANA INCOME DENGAN RM47


Hai assalamualaikum semua. Dah lama rasanya Yong tak buat roadtour kan? InsyaAllah start this month Yong akan buat semua roadtour macam sebelum ni.

Kali ini you guys berpeluang bertemu yong secara personal and bertanyakan tentang peluang berniaga bersama team The Diamond Circle ataupun boleh je tanya berkaitan korset Premium Beautiful.

InsyaAllah yong akan berada di Kota Bharu pada 6-7 September 2019 dan berada di Seremban pada 12-15 September2019. Yong berbesar hati nak berkongsi ilmu dan pengalaman Yong sepanjang berniaga bersama Sahajidah Hai-O Marketing dan team The Diamond Circle. 

Jangan risau, mula je dengan Rm47. InsyaAllah pulangan nanti berganda-ganda. Just follow the flow. Buat perkara yang betul seperti yang mentor kita ajar.

Kita sangat beruntung tau. Mula je niaga dah ada orang nak bantu. Terus ada MENTOR nak guide from AtoZ. Terus dah ada produk bagus untuk diniagakan.  Tugas kita hanya perlu ikut je dan mulakan tindakan. 

Yong doakan agar kita semua sukses ya. Jangan lupa selalu menuntut ilmu.Tak sabar nak ketemu my new protege. 🥰

05 September 2019

LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL SERIUS BEST!

“Dik, akak nak pakai satu set korset Premium Beautiful ni cuma yang bra tu akak nak tukar kepada short bra boleh ke?

“Boleh kak, cuma lebih elok dan lebih manfaat akak dapat bila pakai satu set korset bersama Long Bra Premium Beautiful ni”



Jika wanita yang memang mempunyai masalah bentuk badan, pakai korset Premium Beautiful ni sebab nak turunkan berat, ada masalah perut buncit. Elok benor awak sarung Long Bra Premium Beautiful ni. 

Setiap kepingan jahitan pada Long Bra PB ini mempunyai fungsinya tersendiri. Berbeza jika pakai satu set tapi pakai short bra PB. 

Sangat selesa sarung Long Bra bila sarung bersama Waist Nipper & Long Girdle Premium Beautiful.

Jangan percaya selagi anda belum cubanya sendiri. Sarunglah hari ini. Hargailah tubuh badan anda. 🥰

23 August 2019

BENTUK BADAN AGAR-AGAR

Katakan TIDAK pada MITOS.

Masa perjalanan balik ke kampung. Yong ada berbual dengan suami. Yong cakaplah. “Abg, yong selalu dengar orang kata selepas bersalin mesti akan gemuk selamanya. Takda chance nak kurus dah. Tapi yong tengok kawan-kawan PB elok je slim. Anak 3-4 orang dah depa ni”

“Maybe depa nak selamatkan diri depa ja kot. Depa tak boleh kurus pastu nak cakap kita pun sama tak dapat nak kurus juga. Padahal time lepas bersalin ni la badan macam agar-agar. Kena la pakai acuan. Boleh bentuk balik”

Wehhh, ampa tau dak Yong terkejut bila abg Halim sendiri cakap macam tu. Jarang dia nak bersuara begitu tau. Sekali dia cakap. Fuhhh. “Macam agar-agar” dia kata.

Nampaknya beliau setuju sis amalkan Body Premium nih. Syukurlah. 



So you all kena ingat. Abg Halim pesan orang pompuan kena pakai “acuan” sebab badan kita ni macam agar-agar. Nak bentuk badan cantik. Sarunglah #BodyPremium”


Instant Shaping 5 minit siap sarung dah. Nak size apa mai roger kaih. Akak ready nak bagi FREE CONSULTATION kat korang sekarang juga.




Ada special price sempenan BULAN KEMERDEKAAN ni tau. Whatsapp akak ye untuk info lanjut.


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (Sms/Whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com




09 May 2019

KESIHATAN, KECANTIKAN DAN KEYAKINAN BERSATU DALAM SATU KORSET

Assalamualaikum, Hai semua.

InsyaAllah hari ni Yong ingin berkongsi pula dengan anda mengenai satu produk yang palinggg Yong suka dan sayang! Tak lain tak bukan ialah korset premium Beautiful. Mari Yong bawa korang untuk mengenali lebih lanjut mengenai korset No1 Malaysia ni.


Mungkin ada yang belum lagi tahu yang Yong merupakan agent korset Premium Beautiful sejak tahun 2011 lagi. Client Yong datang dari seluruh Malaysia. Ada juga yang beli untuk pakai di luar negara. Banyak sungguh manfaat dan keistimewaan bila kita sarung korset ini. Bukan sahaja membantu menurunkan berat badan. Malah juga membantu untuk

  • Memperbetulkan pengaliran darah
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Memulihkan sistem pernafasan
  • Membentuk badan dan postur yang baik
  • Fabrik yang lembut pada kulit
  • Selesa dan sesuai dipakai sepanjang hari.

Ternyata best bukan? Seterusnya jom Yong bawa anda berkenalan dengan setiap keping Korset Premium Beautiful ini pula. Satu set korset ini mengandungi 3 keping iaitu Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle.


Long Bra
  • Rekabentuk unik 3 dimensi cup piramid menampung payudara agar tidak jatuh dan bertindak menganjalkannya.
  • Bentuk "U" di belakang mengangihkan lelemak ke tempat yang sepatutnya.
  • Membantu mengempiskan perut buncit dan masalah berkaitan perut.




Waist Nipper

  • Mengandungi 7 tetulang teknologi tinggi untuk membantu tulang belakang seperti bongkok, slip disc dan sakit pinggang.
  • Membantu mengagihkan lemak terkumpul dari bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung menghasilkan bentuk badan yang ideal.
  • Sesuai untuk wanita selepas bersalin menggantikan barut tradisional.



Long Girdle
  • Rekaan dan jahitan unggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempersona dan meninggikan pinggul.
  • Mengasingkan kontur paha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada paha ke bahagian pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  • Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar paha, membentuk kontur paha yang menarik.

Selain itu, apa yang sangat menarik tentang korset Premium Beautiful ini ialah ianya mempunyai ciri-ciri seperti berikut :
  • Superbrands
  • Lifetime Warranty
  • Teknology Jepun, Us, Jerman & Taiwan
  • Far Infrared Ray (F.I.R)
  • Pengiktirafan American Chiropractic
  • Fabrik Akwatek & Akwadyne
  • Kuasa regangan 360
  • Direkabentuk untuk 70% Kesihatan dan 30% Kecantikan.

Mari alami sendiri keseronokan dan keselesaan paling maksima apabila memakai korset Premium Beautiful ini. Boleh hubungi saya dengan number contact dibawah


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (Sms/Whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


AGENT MIN KAFFE SINGAPORE

Assalamualaikum. Hai, Salam 4 Ramadhan buat semua. Syahdu sungguh bila berada dalam Bulan Ramadhan bulan mulia ini. Banyak aktiviti dan amalan yang boleh kita buat untuk gandakan pahala. Bagaimana dengan puasa kita setakat ini? Harap semuanya berjalan lancar ya. 


Yong pun alhamdulillah sihat dan baik-baik sahaja kesihatannya. Time Ramadhan ni Yong perasan, time sahur Yong WAJIB minum Min Kaffe. Tak kisah lah Min Kaffe panas atau sejuk. Kalau tak minum tu lain macam sungguh badan ni. Rasa lemau tak bermaya. Asyik nak tidur aje kerjanya.


So start dari kemarin Yong terus bancuh Min Kaffe time sahur dan minum dengan Shake Me Cocoa. Sepanjang hari ada energy dan tak lembik dah macam sebelum ni. Eh ada ke kawan-kawan di Singapura yang nak cuba minum Min Kaffe kopi garam buluh ni? 




Mari sini,  Yong nak kenalkan my agent di Singapore. Nama beliau ZulFadzly Yasin. Serius ramai sangat warga Singapura yang dapatkan kopi garam buluh Min Kaffe ni dari Zul. Zul bekerja di Singapore. Jadi bila ada customer memang takda masalah. InsyaAllah Zul boleh delivery sampai ke tangan anda secepat mungkin.



Anyone yang nak dapatkan our product terutamanya Min Kaffe. U guys boleh segera hubungi Zul. Boleh terus whatsapp +60 12-228 7702  di atau klik sahaja Instagram Min_Kaffe_Singapore di sini 



30 April 2019

MAKIN HARI MAKIN SYIOK BERNIAGA


Cayok team! 

Makin hari makin syiokk dengan sales harian yang masyukkk hari-hari. 

Sejak #TDCbasic program dilancarkan. Progress team makin lancar. Makin ramai berani nak beli stok banyak sebab kompom laris macam jualan kepuk lekor kat pasar malam tuh hehe

Agent pun makin bertambah. InsyaAllah yong kenalkan pada u all soon ya

Buat kalian yang belum tahu lagi. Now Yong and team baru sahaja lancarkan program terbaru iaitu TDC BASIC.  Program ini KHAS untuk membantu usahawan-usahawan yang baru nak mula berniaga secara dalam talian dengan modal yang sangat rendah. 

“Nak berniaga mesti ada kena ada modal ke Yong?”

Eh mestilah kena ada modal awak. Nak masuk tandas pun kena bayar sekarang ni tau. Modal ni bukan bayaran untuk Yong. Modal ni untuk dapatkan produk-produk hot yang sangat senang untuk dijual. 

InsyaAllah Yong akan bantu anda yang nak sangat dibimbing. Relakan diri aje tau. Program ini sangat sesuai untuk surirumah dan student. Yang bekerja pun boleh jee cuma ada program yang lebih sesuai untuk kalian yang bekerja. Apa pun boleh hubungi Yong dulu untuk penerangan lanjut. 

Okay? 









BAGAIMANA NAK RECHARGE ENERGY?

Ilmu.

Bila tak amal lebih 3 hari ianya akan makin hilang. 

Sebab tu kita sentiasa kena upgrade ilmu. Topup yang mana kurang. Gilap yang mana masih berbaki.

Sama juga semangat. Bila dalam kehidupan  realiti. Banyak anasir luar menarik aura positif kita. Sampai satu tahap kita rasa tak bersemangat. Down. Lemah. Tak bermaya. 

Bagaimana nak recharge? 

Kita berkumpul dalam circle yang positif. Tambah energy kita. Cucuk booster biar tahan lama 💪

Itulah yang Yong buat selama 8 tahun ni. Banyak tempat yong belajar. Banyak orang yong p menuntut. Banyak kali dah jatuh bangun. Tapi saya masih di sini. Masih dengan bisnes yang sama. Masih dengan mentor yang sama 😭

Semalam Cdm Shaliza Aziz tanya. Dah lama yong dalam bisnes ni. Apa yang buat Yong masih bertahan. Oh my! Rasa nak teriakkk. 

Alhamdulillah class pada Sabtu lepas beberapa rakan kongsi yong turut sama hadir. Ada yang datang dari KL dan Selangor, tak lupa dari Kedah dan Penang pun turut sama hadir. Bersyukur masih punya team yang sentiasa dahagakan ilmu. Tanpa ilmu susah kita nak maintain dan teruskan bisnes dengan sukses.

InsyaAllah jumpa lagi korang di next class ya. Tak lama lagi Ramadhan bakal berkunjung tiba. Rindunya Ramadhan. Teringat 8 tahun lepas kali pertama berpuasa sebagai agent Korset Premium Beautiful. Indah sungguh perasaan time tu. Syahdu tau! 

02 March 2019

HILANG 5kg DALAM SEBULAN. BIAQ BETUL!


Kalau orang kata hilang 5kg sebulan tu biasa jeee.
Bagi sis sendiri SERIUSSSS rasa luar biasa. 


Dah bosan dah asyik pakai baju sendat ajee haha..  muka pulak bulat jee. Pau gituu.Itu belum lagi kes hati terluka dek orang sekeling asyik tanya pregnant keee, adik beradik pula asyik sebut gemok la yong nih.
Fuh.. Terhiris perasaan jangan citer la. Luka sikit-sikit makin parah jadinya.


Sebelum makin teruk mujurlah ada sedikit keinsafan dan cahaya harapan muncul awal tahun hari tu. 
Tengah bulan Januari 2019 yong amik keputusan nak BERUBAH! Ini serius oi. Dah heboh satu dunia dah Yong cakap nak hilangkan kilo’s.


Sejenis cakap dan BUAT. And opcos lah nak result kan?


AND TARAAAAA. Hilang 5kg dah weh. Yahooo. Nasi tak salah selama ni. Saya yang salah sebab tak makan 6x sehari. 


Best sangat program ni tau. Makan 6x sehari. Seminggu hilang berat 3kg. Perghh!

Yong share tips dengan awak juga nak tak? Roger yong okeh.





Gambar latest hari ni. Jom hilangkan lagi 4kg nak ? Hehe


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (Sms/Whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


SKUAD PB EXPERT | KUBUR PANJANG, PENDANG KEDAH



InsyaAllah esok Yong akan ke Kubur Panjang, Pendang Kedah pula yaa. 
Yong akan bawa sekali sampel Korset Premium Beautiful untuk FREE TRIAL. 


Mai la ampaaa. Nak tengok dulu ka, nak pegang-pegang dulu korset kami ni boleh jaaa. 


Ada special slot tau esok. Yong nak share tips turunkan kilo di samping ada special price untuk ibu-ibu yang bakal melahirkan anak. Yang bakal dalam pantang tu laaa hehe


Kita bisik-bisik dulu tau. Jom contact Yong malam ni


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (Sms/Whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



Archive

About Me