16 May 2018

PERSEDIAAN MENUJU BULAN RAMADHAN BERSAMA MIN KAFFE

Assalamualaikum. 
Esok sahur jangan lupa minum Min Kaffe ye. 

Ada jenis yang tak suka makan makanan yang berat kan? Boleh minum min kaffe dengan buah kurma. Atau campur sekali oat dalam min kaffe. InsyaAllah dapat tahan la lapar tu. Takda la alasan gastrik okay. 

Pahala sahur pun dapat. Cubalah 👍

Order terus ke 016-6933614





26 April 2018

PREMIUM BEAUTIFUL TRADE IN PROGRAM

 Assalamualaikum, Hai semua.

Tak memang tangan Yong sekarang tau dok reply mesej client yang nak Trade-In Premium Beautiful. Eh boleh ke trade-in?


Boleh jeee asalkan trade-in dengan Yong untuk u all dapatkan Korset Premium Beautiful yang baru dengan harga super special.





Siapa yang layak untuk trade-in Pb korset ni? Haa khas buat u all yang dah ada Premium Beautiful korset tapi tak pakai. Ada yang dah tak muat hehe (kenapa tu). ada yang badan makin mengecil, dulu masa beli PB korset size tak betul, PB dah ketat, dah koyak atau rosak, atau almari je yang pakai. Okay anda semua layak trade-in PB u all tu kepada yang baru.




Jangan fikir lama-lama. Terus hubungi Yong okay

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



24 April 2018

INFINENCE SKINCARE


Infinence Skincare ni bukan sahaja mengandungi sel tumbuhan aktif dari
📌 Mexican Poppy
📌 Bluebird Hibiscus
📌 Damask Rose
📌 Four O'clock
📌 Tuberose


TAPI... Ada juga sel tumbuhan Asia yang hebat-hebat belaka fungsinya untuk kulit orang Asia iaitu:

📌 Pegaga
📌 Aloevera
📌 Timun batang
📌 Ekstrak soya
📌 Guarana
📌 Kolagen marin
📌 ekstrak zaitun


Semuanya bersatu dan bertindak bersama melawan penuaan, membantu penyembuhan, memperbaharui sel kulit, melembutkan, melembapkan, menegangkan dan mencerahkan kulit wajah anda
TANPA

✅ SD alcohol
✅ Mineral oil/silicone oil
✅ Petrolatum
✅ Sulphate surfactants (SLS/ALS/SLES/ALES etc)
✅ DEA/MEA
✅ Parabens
✅ MIT/MICT preservatives
✅ Artificial colorants


Semua yang bahaya takde tau! Memang terbukti selamat.

Kita ni sebagai wanita mestilah menitik berat penjagaan wajah. Mesti kena ambil tahu kandungan produk yang kita guna di kulit wajah kita setiap hari bermula dari skin care hingga lah ke kosmetik.

InsyaAllah, anda pasti berpuas hati dengan Infinence. Kualiti setanding produk antarabangsa. Yong pun dah cuba. Serius puas hati sangat-sangat. Sesuai dengan kulit yong yang sensitif ni. 

Jika nak try produk ni, boleh la order dengan Yong ya.Boleh beli satu set atau secara loose.

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

DYNAMIC LEADERS CONVENTION 2018



Assalamualaikum, 

Hari ni nak cerita mengenai our latest event iaitu Dynamic Leaders Convention 2018.
Alhamdulillah our seminar berjalan lancar pada 17 March 2018 yang berlangsung penuh gemilang di Hotel Royal Chulan Kota Damansara. 


Yong rasa bertuah dapat sertai event kali ni. Malah menjadi salah seorang AJK yang bertugas. Happy dapat beri sumbangan for our team.


Speaker untuk seminar kali ini ialah CDM Shaliza Aziz, CDM Mursyida, CDM Azizul, CDM Al-Faath dan juga CDM Hanis. Power betul ilmu yang di sampaikan. Sampai ke hari ni terngiang-ngiang suara mentor-mentor hebat kami.




























FULL! SENDAT OTAK!

Bila dah habis seminar. Wow! Rasa betul-betul otak dah sendat dengan pelbagai ilmu. Kali ni betul-betul rasa refresh sangat. Ilmu yang kami dapat pula khas untuk leaders. So Tugas kami lepas ni mestilah berkongsi ilmu pada rakan kongsi pula.

Macam-macam aktiviti juga dibuat semasa seminar kali ni. Takda istilah mengantuk pun sebab excited sangat nak belajar.

Terima kasih G8Unity. This year tahun kita. Kita buat yang sehabis baik untuk naikkan G8Unity seiring dengan progress kumpulan.

Terima kasih juga buat mentor saya Cdm Shaliza Aziz dan juga rakan-rakan kongsi yang hadir tak kisah jauh atau dekat. Semestinya anda dapat "sesuatu" dalam seminat kali ini. Doa Yong buat kalian, agar terus sukses dan bersemangat bersama kumpulan.


Lepas ini banyak lagi aktiviti dan majlis bersama G8Unity. Anda pun boleh join kami. Contact Yong untuk detail lanjut ya.

Okay.Stay tune for next update.

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com




PENJAGAAN DALAM PANTANG BUAT IBU BERSALIN CZER

Since ramai kawan Yong bakal bersalin. 
Yong ada beberapa cara penjagaan untuk uolss tau terutama yang bersalin Czer / Pembedahan.

1. Berpantang makan betul-betul.

Berpantanglah dari makan makanan yang berbisa dan gatal. Pelbagaikan lauk dan menu berpantang supaya kita berpantang dengan rasa seronok. 

2. Air

Minumlah air sebanyak mungkin. Pengambilan air yang banyak menolong flush toksin dari badan melalui air kencing dan najis, menolong melembutkan najis, mempercepatkan penyembuhan dan memperbanyakkan susu.

3. Bertungku 

Ini amalan wajib semua wanita dalam pantang. Semoden kita, jangan lupa untuk bertungku.

Bagi yang bersalin secara czer, bukan boleh bertungku terus gitu je. Ade bahagian-bahagian yang tak dibenarkan bertungku seperti bahagian luka jahitan tu.

4. Berbengkung

Ramai yang mengadu lepas bersalin czer atau normal tak dapat turunkan berat badan, perut buncit macam mengandung 3 bulan. 

Berbengkung sangat penting. Nak senang , cepat dan mudah, pakailah Premium Beautiful selepas luka czer tu kering.

5. Jamu/ supplement 

Jamu ni nak elokkan bahagian dalaman wanita. Pilih jamu yang sesuai dengan diri korang.

6. Berparam/ berpilis

7. Stokin 

Pakai stokin untuk elak badan cepat sejuk masa berpantang. Dengan berstokin badan kita jadi warm je. Angin pun tak masuk. 

8. Mengurut 

Bagi yang boleh berurut, teruskan. Bagi yang tak boleh, jangan pula uolss berurut. Urut di bahagian yang dibenarkan sahaja.

Berurut ni bagus untuk kecergasan badan dan menetapkan kedudukan rahim. Badan rasa sedap saja. Tapi semua bergantung pada diri sendiri juga.

Atas ni adalah antara cara bersalin czer. Ibu-ibu yang bakal menimang cahaya mata samada bersalin secara normal atau bersalin secara czer, boleh amalkan ye.

Like and share. Semoga ia bermanfaat untuk kita semua.💋

#TipsBacaDanKongsi


03 April 2018

JANGAN DISEBABKAN KESEMPITAN WANG, HIDUP TAK BAHAGIA




Tahun 2018, semua perlukan duit. Ya....mungkin yang beranggapan, buat apa cari duit banyak-banyak? Hidup ala kadar, cukup lah.


Cukup lah? Cuba bayangkan, sewa rumah pun dah RM600. Duit minyak, RM 300. Pengasuh anak, RM400. Barang dapur, RM500. Keperluan anak-anak, RM500. Duit kereta, RM700. Ini semua kos untuk sebulan. Agak-agak? Berapa gaji sebulan tue? Yang gaji masyukkk..mungkin perkataan "tak pe lah". Tapi..yang baru gaji RM2000? Ehhh..untuk parents? Tak bagi ker duit belanja? Nie yang buat pening kepala bila 3 hari lepas gaji. Duit gaji singgah kejap jer dalam dompet. Tak sempat nak bermaustatin seminggu. 


Waktu macam nie, barulah ramai mulakan online business. "Tak pe lah" tak minat. Ehh? Tak pe lah lagi. Tahu tak? Student pun pandai cari side income. Inikan kita yang dah berkeluarga, nak kahwin masih "tak pe lah". Tak nak ker, daripada side income, boleh cover duit belanja yang hampir RM2000++ tue. Duit gaji, boleh simpan untuk Tabung Haji, ASB.


Betul ker boleh dapat banyak tue? RM2,000? Ya..dengan G8 Unity, boleh dapat bonus besar-besar. 4 angka tue biasa kalau ikut plan G8 Unity. Bonus pulak masuk 10hb (waktu nie, duit gaji dah nipis kan?).  Kalau diri sendiri rasa hidup selesa, fikirkan keluarga terdekat kita. Selesakah mereka? Jangan disebabkan KESEMPITAN WANG, HIDUP TAK BAHAGIA.


Masih belum terlambat untuk bermula bersama G8 Unity. Contact Yong untuk info lanjut


23 March 2018

MIN KAFFE SESUAI UNTUK MASALAH GASTRIK


Selamat pagi semua. Salam Jumaat penuh barakah. Sebelum pergi ke tempat kerja tu jom breakfast dulu. 


Jangan skip breakfast tau. Nanti boleh sakit perut dan tak fokus dalam bekerja. 
Nak senang p ja bancuh secawan Min Kaffe panas. Fuh! Tenang fikiran dan perut pun tak ber”Drum” 


Min Kaffe juga boleh diambil untuk yang selalu mengalami masalah gastrik. Min Kaffe membantu untuk mengurangkan masalah perut yang selalu kena gastrik. 


Syaratnya, awal-awal pengambilan Min Kaffe, mestilah ambil makanan terlebih dahulu, kemudian baru ambil Min Kaffe. Lama kelamaan, you all akan notice, perut you all akan jarang terkena serangan gastrik.


So, untuk yang ingin berpuasa, tetapi takut terkena serangan gastrik, you all boleh bancuh Min Kaffe pada waktu bersahur. Insya Allah, membantu sangat untuk masalah gastrik you all.


Selamat mencuba. 


16 March 2018

BUSINESS EXPANSION | KUALA LUMPUR


Assalamualaikum.

InsyaAllah, Hari ni Yong akan gerak ke KL. Tak sabar betul Yong penuhkan aktiviti minggu ni.Malam ni InsyAllah Yong akan ke Shah Alam for business coaching.
Sabtu Yong ada seminar leadership bersama G8Unity. Nanti Yong akan update about this seminar okay.
Ahad pula Yong ada appointment dengan client yang nak pakai korset Premium Beautiful di Wangsa Maju.
Syukur jadual penuh. Yong ada banyak sample Premium Beautiful tau. Yong ada bawa bersama untuk trip kali ni.
Seronok tengok kawan-kawan G8Unity update good news. Makin menjadi-jadi projek POWER PLAN G8Unity ni tau. Memang berhantu. Best sangat-sangat! Business makin mudah. Nampak jalan makin lurusss aje hehe. Doakan kejayaan kami semua ya.
Anyone sekitar KL. If nak ajak I keluar minum roger la ekk. I sudi jee. Hiks

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)

ainzulkarnaind@gmail.com



27 February 2018

10% OFF SALE FOR ALL PRODUCTS!


GOOD NEWS buat pembaca blog ini. 

Hari ni Yong adakan 10% off sale untuk semua produk Sahajidah Hai-O Marketing. U all boleh order produk-produk VIRAL kami contohnya seperti


  • Premium Beautiful
  • Biovelocity Sleepmate
  • Set Kurus Bajet
  • Marine Essence Series
  • Min Cha
  • BioSeleza
  • Cozuma Series 


atau apa-sapa sahaja produk pilihan hati. Boleh pilih produk kesukaan anda dan segera hubungi Yong untuk harga yang SUPER SPECIAL. Mana satu pilihan anda?

Jangan lupa! Promosi untuk 27 Februari 2018 sahaja ya. HARI INI jer :)







Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


G8UNITY POWER PLAN BUSINESS REVIEW 2018

Semua yang dirancang berjalan lancar.

 Syukur Ya Allah. Our first class persama G8Unity untuk  POWER PLAN BUSINESS REVIEW pada tahun 2018 ni semuanya berjalan lancar. Ramai betul rakan kongsi yang hadir. Masing-masing membawa seribu harapan dan semangat yang berapi. Bukan je partners dari Kuala Lumpur, malah dari luar KL pun turut sama hadir beri sokongan dan datang untuk topup ilmu baru.


CDM Salha Zain menjadi emcee untuk class kali ini. Fuh! Bait-bait perkataan yang keluar dari mulut CDM Salha buatkan kami semua tido tak lena. Tak mengantuk lngsung jadinya tau.



Antara TDC partners yang hadir pada class kali ni. Thanks ya semua. Tahniah kerana anda berjaya hadir ke class. Tanda-tanda orang berjaya ialah sentiasa dahagakan ilmu. Ilmu akan makin berkurang atau lupa bila tidak digunakan. Betul tak?













Dapat dengar perkongsian dari CDM-CDM Mastermind G8Unity. Aduh meremang betul rasa. Kali ni betul-betul rasa kena inject booster. Takda alasan tak boleh berjaya. Apa pun kena tolak kuat-kuat diri ni agar teruskan perjuangan semaksima mungkin. Power plan cukup hebat untuk jalankan business dan dapat income gemok. InsyaAllah we will do our best. Bukan nak berjaya seorang. Yong nak heret sekali rakan-rakan kongsi yang MAHUKAN Kejayaan!



Bersama mentor legend G8Unity. Berjaya di usia muda. Jadi Jutawan sebelum berumur 30 tahun. WOW sangat! Sumber inspirasi. Moga Yong pun dapat jadi seperti CDM Hanis.Nak buat saving beribu-beribu bukan je unntuk diri sendiri malah buat keluarga juga.



Teruskan semangat! Perjuangan untuk siapkan Switzerland, Paris & Germany masih diteruskan. Never Give Up! Melangkah sampai ke garisan penamat! Amin.

Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

Archive

About Me