11 June 2012

MASALAH WANITA | NAK KE TUA SEBELUM USIA?





Salam semua~ apa khabar? sihat tak? semalam yong buat pavlova dan puding trifle tau..so pagi ni da bole makan..fuyooo~ sodap oi.. hehehe

today yong nak cerita sket..baru-baru ni yong ada ler jumpa kawan-kawan my auntie..ada la dalam 3 ke 4 orang gitu..cara berpakaian biasa-biasa jerk..xde la stylo ke up to date ke kan..ok itu perkara biasa..so yong pon agak-agak la umur dorg..maybe dalam 40 tahun and above la kot..tapi anak kecik lagi..oke takpe..so borak-borak la macam biasa..

then after dorang balik..yong pon borak ngan auntie yong..tiba-tiba auntie yong cakap "yong nak tau..depa tadi tu semua umur baru 35 ke 39 gitu la..ingat ke 40 tahun lebih dah.." dalam fikiran dorang..apa yang korang fikirkan? kalo yong..yong fikir dorang ni TUA sebelum USIA la dear.. dengan cara berpakaian..maybe x makan jamu ke apa ke kan,,and yang paling teruk sekali ialah ada masalah wanita..adeh T__T sian tau!

kes ni bukan pertama kali yong dengar dan lihat..ada juga beberapa wanita lain yang mengalami masalah yang serupa..paling yong risau masa LEPAS BERSALIN.. please ya tolong la berpantang seketat-ketatnya..jangan buat keje berat langsung masa berpantang..kalo bole amalkan la jamu ke vitamin ke untuk dalaman kita sebagai wanita..tak tahu nak makan jamu apa?? haa bole roger yong...insyaAllah yong bole bantu korang :) yong ada pil herba maharani yang bagus untuk dalaman dan masalah wanita~ selain itu wanita bersalin amat digalakkan pakai premium beautiful korset. bukan saja-saja promote..tapi terbukti keberkesanannya tau..elok untuk support rahim wanita lepas bersalin atau keguguran..

contoh macam kenalan yong.. da berumur.. baru sekarang dapat penyakit macam-macam..terutama masalah wanita..rahim beliau macam da nak terkeluar je tau..sekarang ni asyik berdarah je bahagian sulit dia..ingat ke period BUT its NOT ya~ itu bukan period...dia pon cerita la treatments yang dia da buat..semua amat menyakitkan..sedih dengar..pastu dia cakap la..masa muda dulu asyik angkat berat je..angkat baldi air dari sungai..angkat tong gas..and maybe masa berpantang dulu tak jaga betul-betul..see? dah berumur baru nampak kesan nye..masa muda rileks la lagi kan..sebab tak rasa pape..

jadi kawan-kawan yong sekarang..yang masa da kawin dan dah ada anak..kalo jumpa yong je mesti kena bebel..yong suh jaga betul-betul diri tu..amalkan makanan dan kehidupan yang sihat..yang beli PB sebelum kahwin tu memang yong angkat ibu jari la..memang keputusan anda sangat tepat! time bersanding..confident je kan..dah slim..apa nak risau..LEMAK kat badan pon tak berSEPAH dah :)

oke last! pengajaran yang yong dapat ialah sebelum kahwin pon kena jaga diri..lepas kahwin LAGI-LAGI kena jaga! taknak jadi setengah orang tu.. AFTER ada anak..tumpuan SEMUA kepada anak sampai DIRI SENDIRI tak tengok..sedar-sedar da tak macam orang..huhu~ bila tanya dia cakap "takpe hubby i tak kisah" ecey~..paling tidak pon buat la hubby u happy tengok Body u Slim and Sihat dengan Premium Beautiful :)  btol tak?

pesanan penaja ~ orang Sungai Petani and Shah Alam.. saya utusan kesihatan buat anda..roger yong untuk share masalah anda ya :) 




Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...