14 August 2012

WASPADA BAJET LARI SELEPAS RAYA

Hai semua..Sedar tak sedar, Ramadhan hampir ke penghujungnya...
Lagi seminggu menjelang Syawal..Pasti ramai yang menantikan saat ini..
Tapi cukupkah amalan kita pada Ramadhan tahun ini..??


Bagaimana dengan persiapan raya? Untuk suami? anak-anak? ibu ayah? adik? kakak? diri sendiri? Hope semuanya dah siap teratur sebab majoriti ramai yg jadikan minggu ni minggu shopping.. Betul kan? :)



SETUJU ??? !!



Ramai yang akan lari bajet selepas Raya kan.. ??

Pada musim perayaan mesti berbelanja lebih daripada biasa kan? Bagi yang bekerja dalam sektor kerajaan, next gaji adalah 25 September..Yang swasta pun mengalami keadaan yang lebih kurang sama kan.. Maknanya 6 minggu lagi baru dapat gaji berikutnya..
Sebulan lebih kotttttttt....


So, mesti ada yang tergaru-garu, terfikir-fikir, macamana nak cover budget sampai next gaji kan..Terfikir nak swipe segala kad kredit yg uols ada?? Sanggup ke nak tanggung risiko itu???


Ada jugak yang dah mula selak buku simpanan ASB dan Tabung Haji.. Berangan nak kuarkan sedikit simpanan tu kan.. **sikit ke?


Jangan risau, saya ada jalan penyelesaian...yong dan biz partner yg lain mmg nak sgt membantu uols..So, nak tak bonus RM4000-RM4500 pada 10 September nanti?


Jom kita jumpa & yong sharekan pada anda..


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...