06 October 2012

WEEKEND YANG FULL. I AM NOT A WORKAHOLIC

Salam hujung minggu semua :-) sihat kah anda? now yong bersiaran dari negeri Pulau Pinang.. iaitu tanah air tercinta hehe.. alhamdulillah, dalam kesibukan kerja pun masih berpeluang untuk balik ke kampung dan jumpa kawan-kawan sambil santai..

So today yong dari ke kedah ke penang.. Jumpa kawan-kawan bisnes sambil discuss next strategy untuk bisnes kami.. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Rasa bertuah dikurniakan rakan kongsi yang sangat komited.. Bekerja dalam satu kumpulan memudahkan kerja kan? yang susah menjadi mudah.. yang mudah lagi bertambah mudah jadinya.. tak gitu?


Dalam bisnes, yong sangat menitik berat tentang ilmu.. sebab tu yong sanggup datang ke class di Batu Caves dan di GREEN LEADER ACADEMY MALAYSIA  semata-mata untuk mantapkan ilmu bisnes yong.. ilmu yang yong ada ni bukan je untuk diri sendiri..malah ia nya akan diaplikasikan oleh rakan kongsi yong yang lain jugak.. malah setiap langkah yong dalam bisnes juga diberi tunjuk ajar..tiada istilah 'LOST ' dalam kumpulan kami..


'Pergi KELAS tak WAJIB, TAPI nak BERJAYA WAJIB ada ILMU'


teringat zaman belajar di politeknik dulu..yong sempat belajar sekejap jee..genap sebulan belajar yong terpaksa berhenti belajar sebab ada masalah peribadi.. masa tu asyik nangis je.. teringat betapa susah nak daftar masuk belajar.. At last terpaksa berhenti.. And now yong masih belajar dan terus belajar.. tp ilmu yg lain pulak la  :-) more happy dan lebih belajar tentang cara untuk bina kehidupan yang lebih baik.. semoga apa yang yong ada ni dapat juga dirasai oleh semua ahli keluarga dan juga sesiapa yang mengenali yong.. insyaAllah..semoga diberkati oleh-NYA..


oke.. next station will at PARIT BUNTAR..:-) yong and team akan buat demo tentang BIO ZONE FOOD PURIFIER disana.. pasni yong akan update tentang demo tersebut k.. sebarang pertanyaan bole email atau sms yong


email : alinacshoppe@gmail.com
phone : 0137049413



1 comment:

SyUhAdA said...

wow, busynye yong..tetiba rindu nak blik penang plak..

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...