06 December 2012

TUTORIAL | CARA MEMBUKA AKAUN BLOGGGER

Salam semua :) today yong nak share sedikit tutorial tentang CARA MEMBUKA AKAUN BLOGGER.. actually this tutorial bukan tutorial yang full yerk.. yong hanya ajar intro dan selebihnya u ols kena explore sendiri..

FIRST. u ols wajib buka / sign up GMAIL.. just taip www.gmail.com dan tekan button merah yang tulis CREATE AN ACCOUNT..



SECOND:  after tindakan diatas..page  akan keluar macam ni bawah ini.so apa lagi..u ols mesti isi semua dan klik next, next, next sampai la habis.. makan terhasillah satu GMAIL yang baru :)





So sekarang u ols dah ada akaun GMAIL kan.. terus taip www.blogger.com. Dan page akan tertera seperti ini pula.. 

So first step untuk create blog u ols ialah dengan KLIK button merah yang tertulis Sign Up tu...




Second: terus akan tertera seperi dibawah.. sila pilih Goggle+ profile ye.. and next step just follow the introduction.. 



Mudah kan? jika ada apa-apa yang kurang pasti bole roger yong oke.. selamat berjaya


phone : 0137049413

email: alinacshoppe@gmail.com

No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...