07 February 2013

LAKSA KUALA PERLIS | SAMA TAPI TIDAK SERUPA


Haaa.. cerita bab makan sure ramai nak tengok kan? sapa suka makan laksa bole la tekan button LIKE dibawah ye hehe thanks :)


oke siapa pernah makan laksa kuala perlis.. beberapa minggu lepas yong ada ke Kuala Perlis untuk jumpa client yang nak pakai korset premium beautiful.. memang langkah kanan, sampai je di sana client tu ajak makan laksa kuala perlis pula.. Alhamdulillah~ terus On je yong.. ye lah kan.. dah memang hantu LAKSA..laksa apa pun tak kisah..asalkan laksa.. 

so yong pun order la sepinggan laksa.. mulanya nampak biasa ja.. tapi hairan la juga kenapa ada kuih karipap dan pulut udang atas meja.. maybe untuk dimakan after makan laksa ni kot.. tapi rupanya bukan! client yong bagitahu suh makan kuih tu dengan laksa.. maksudnya masukkan pulut udang ataupun makanan berbentuk karipap tu dalam kuah laksa dan makan..

erk! pelik je kan? tapi yong cuba juga.. dan rasanya memang sedap! isk isk isk.. kalo pergi lagi sekali ke kuala perlis memang yong nak makan banyak sket laksa dengan pulut udang ni.. first time makan tu malu-malu kucing juga..ye lah kan makan dengan client..haruslah sopan santu gitew.. ahaks!



ni la rupa laksa tersebut.. kuah dia sedap..pulut udang tu pun sedap juga.. cuma yang kuih macam karipap tu yong lupa apa nama dia.. katanya inti dia ada udang gitu.. cara makan pun sama..masukkan dalam kuah laksa dan makan! hehe tak sabar nak cuba lagi nanti.

InsyaAllah esok yong akan ke perlis lagi.kalo sempat bole la ke kuala perlis untuk merasai keenakkan laksa kuala perlis.. u ols patut cuba.tak rugi tau.sedap!

nak ajak yong makan sekali? bole je.. terus sms atau call no ni okay? 013-7049413

take care~ love ya!

3 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sheila belum pernah mai sana lagi. bestnya makan2 :)

CeqGu said...

Selalu gak pi k.perlis tp xpernah sggah mkn laksa kat situ.....len kali nak try la....apa nama kdai tu yong?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rumah MIL saya dkt dgn perlis penah mkn laksa kt sana :-)

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...