04 March 2014

GOLD COAST AUSTRALIA TRIP 2014 | DAY 1

Assalamualaikum.. 


Alhamdulillah akhirnya update juga blog ini kan?haha masa sangat menyemburui kita.. nak update blog pun kena curi-curi masa. tapi Yong sangat excited nak share pengalaman yong di Gold Coast tempohari. pengalaman yang sangat tak dapat nak dilupakan.. Gold Coast memang terbaik! tempat wajib pergi kalau nak enjoy.. juga shopping! weeeeee



So for this entri just nak update sekitar KLIA dan Changi Airport.. ok let's check it out babe.





here my partners. syukur diberi peluang untuk bawa mereka bersama untuk free trip kali ni.. hope next trip yong akan bawa lebih ramai qualifiers melancong bersama our team, The Diamond Cirlce... 



Dari kini Yong, Fiza Mahazir (Pijat) dan Fatin Zaini.. Nampak tak muka happy kami.. time ni dalam teksi.. since kami bawa beg besar-besar belaka..haruslah booking teksi saja untuk ke airport. nak bawak kereta sendiri tak muat hehe





My mentor, CDM Shaliza Aziz.. tak pernah tinggal yong untuk setiap trip. Terima kasih Kak Ija.. jasamu amat ku kenang..  lepas ni kita gegar Shanghai pula okeh! aummmm!






oh kenapa mukaku nampak lain sangat? masa ni dah tunjuk dah awal-awal alergi di muka Yong.. kesilapan bila pakai sunblock.. alergi dengan skin care actually... Ku fikirkan dah baik dari masalah tu.. tak sangka this year kembali masalah kulit.. kenangan pahit di awal 2014..sadis betul T_____t





Fatin Zaini.. muda lagi baru awal 20 an.. tapi dah berjaya qualify ke Gold Coast bersama yong.. proud of you dear. semangat betul buat business. Sentiasa bulat hati dengan pemimpin. Sebab tu cepat dapat hasil. InsyaAllah lepas ni kita ke Shanghai pula k. bersama your partners.. Go Go Atin!







kami bertiga bersama pengasas GLAM, CDM Hanis Haizi.. 










Thanks Miza sudi hantar kami di airport. lepas ni turn miza follow next trip ya! 








kami transit di Changi Airport Singapore sebelum ke Brisbane. actually dah lama sangat yong tak ke sini.. last sekali 2011.. rindu pula nak ke USS lagi sekali.. hope next time dapat la spend time di sini  pula.. seronok jalan-jalan di tempat orang kan? banyak pengalaman yang boleh kita belajar.. seronok tengok my partners yang datang trip kali ni.. both of them, first time buat passport tau.. first time naik flight.. ofcourse teruja sangat! bukan mereka je.. yong pun sama! haha






So setibanya di Changi Airport, kami just relax and dinner sebelum ke Brisbane pada tengah malam.. Pengalaman naik flight kali ni best juga. dapat tengok cerita favourite dan makanan pun oke lah.. 




cerita ni memang best sangat tau.. teringat sangat peristiwa yang menimpa yong di London dan Paris.. setiap kali tengok pasti air mata menitik. cerita dekat di hati gitu..nak tahu apa yang best sangat.. wajib tonton tau :)





setengah jam sebelum naik flight. muka bersih je haha pas turun flight, tudia muka macam hantu kak limah ...ZZzzzzzzzz





#followmeto Gold Coast babe







Makanan yang boleh dibawa ke australia??? haaa bab ni dah siap goggle dah. risau juga kalo tak bawa makanan kan? tapi so far setakat ni takda lagi lapar bila di oversea sebab company dah sediakan yang terbaik buat kami tapi kepada yang nak bawak makanan tiada masalah.. boleh je bawa.. tapi kena ikut garis panduan yang ada lah ye.. yong tak bawa makanan pun tapi my uncle ada bawa nasi tomato Brahim.. my friends ada bawak mineral coffee.. dan pelbagai lagi.. so dont worry babe.. nak bawa makanan silakan.. garis panduan boleh rujuk di link ini ~~~~> Makanan yang boleh dibawa ke australia


ok..cukup untuk entri permulaan..thanks to my new friend, Mr Z yang sentiasa update perkara yang menarik yang bakal yong buat di Gold Coast .. ofcourse yong rasa sangat teruja nak sampai disana.. 


nantikan episode manis dalam pengembaraan yong  di Gold Coast yee.. wah pengembaraan sangat kan?? ayat curlas macam retis gitew.. haha..


For those wanna be part of our team to Shanghai for FREE, just text me or any of our The Diamond Circle members. 
#TDCingoldcoast 
#GLAMjourneys
#TDCjourneys

love,
Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (wechat @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...