05 March 2014

IT'S ALL ABOUT HARD ROCK CAFE PINS

Hard Rock Cafe Pins? apa tu ye? 


yeah! first time yong dapat soalan bertanyakan tentang Hard Rock Cafe Pins 3 minggu lepas.. 


time tu terus blur.. apa benda la agak nya tu kan.. memang pernah ke Hard Rock Cafe tapi tak pernah tahu pun tentang Pins yang dikatakan tu.. So mari lah kita tengok gambar selanjutnya..



Since yong buat promosi tentang T-shirt Hard Rock Cafe, ramai juga yong dapat kenalan baru. Tak sangka pula ramai yang meminati t-shirt Hard Rock Cafe ni kan?.. So dah tahu dah yang Hard Rock Cafe Surfers Paradise 
lokasinya 600 meter je dari our hotel yang kami stay maka haruslah ke situ 
kerap sikit kan? :P



Yong kenal tentang Hard Rock Cafe pins ni pun from my new friend, Mr Z 
(bukan nama sebenar LOL ).. beliau ni pengumpul Hard Rock Cafe Pins tegar kat
Malaysia ni.. banyak betul koleksi beliau..rasanya asal tengok pins je beliau 
beli. So koleksi yang beliau ada bukan je from Malaysia, malah banyak 
dari negara luar juga.. Sangat cantik dan unik pula tu.. Jeles pula yong..
Dan jika anda juga salah seorang dari collector Hard Rock Cafe Pins,  
boleh la hubungi yong oke?




Gambar wajib snap tanda dah sampai sini





So di Hard Rock Cafe Suffer Paradise yong hanya membeli beberapa pins je.. for me only 2 pins. Yang selebihnya, orang lain punya.. di bawah ni antara koleksi yang ada.. tak banyak pun stock yang ada di sana masa tu tapi alhamdulillah dapat juga bawa balik pins from Suffer Paradise.. kalau tak nanti Mr.Z terjun laut di Sabah nun :p








Unik kan? kecil dan berharga pula tu. kalau hilang boleh tahap menangis juga awww haha


Antara koleksi Mr.Z . Yang ni baru satu board je ni tau.. yang belum ada di board tak sempat nak kira lagi katanya hehe maybe next entry will update ya :)



So disebabkan dah beli pins from negara luar. Maka macam tak lengkap jika tak singgah di negara sendiri pula kan..apatah lagi di negeri sendiri.. Maka bila sampai je di utara yong sempat juga singgah ke Hard Rock Hotel di Batu Feringghi, Penang... Thanks to my partner, Nadd Jane yang sudi teman yong ye hari tu :)









one day nak stay di hotel ni dengan member.. yeah! will make it happen babe!


Ok, tanpa membuang masa, tujuan pertama datang sini sebab nak beli pins dan Hard Rock Charm. Tapi apakan daya, charm saja takda, So yong beli la bracelet sekali bersama barang-barang lain.. Nampak tak? nak beli pins je mulanya.tu cemana boleh p beli barang lain pula tu.. (penyakit boros dah mai dah :P ) sekali bawa balik bracelet also wristlet from Hard Rock T__T




cantik kan?? next time nak kumpul charm from Paris dan negara lain pula.







Antara Pins from Hard Rock Penang... so agak puas hati.. baru nak masuk 3 minggu kenal Hard Rock pins tapi dah berjaya kumpul beberapa pins from beberapa negara.. yeah!



My mentor pun ada cakap yang yong sesuai nak kumpul Hard Rock Pins ni sebab :

~kecil
~mudah dibawa
~exclusive 


so bermulalah pengembaraan saya sebagai collector Hard Rock Pins tapi belum lagi lah se"TEGAR" Mr.Z kan? thanks banyak beri tunjuk ajar ya. Dari zero knowledge now yong dah faham sikit tentang benda alah ni....yay!



notakaki: ada orang cakap, pins ni exclusive. nanti makin lama makin mahal. boleh jual 3 kali ganda dari harga sebenar. WHAT! kalah rantai emas daku ... LOL! tapi kalo dah sayang.. nak jual memang meraung juga nih kan. jadi kena simpan elok-elok la jawabnya.



oke sekian :) selamat membaca. Hubungi saya jika anda juga meminati Hard Rock Cafe Pins..


Next trip is Shanghai.. nak follow yong? text me ya!



love,
Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (wechat @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



1 comment:

Hazwan Samian said...

wowwww.. i know that Mr. Z.. haha.

next time g travel bleh la kirim2 ek.. :)

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...