18 March 2014

Miautan Enerplus

Miautan Enerplus menggunakan karang, mutiara, kulit-kulit siput dan tiram yang mana kalsium aktif di dalamnya melebihi 60%, kemudian diekstrak menerusi teknik penvakuman elektrolisis yang bersuhu tinggi untuk mendapatkan serbuk kalsium aktif yang larut air, dan menjadi air “berion”  kalsium aktif yang mudah diserap apabila dilarutkan dalam air. Pengambilan setiap hari dapat menambahkan kalsium, pelbagai bahan mineral dan elemen surih, membantu menyingkirkan toksin, lemak, bahan buangan metabolisme dalam badan demi memperbaiki keseimbangan pH badan.

Mengapa rasa air mineral menjadi pahit selepas Miautan Enerplus ditambah ke dalam air mineral?

Miautan Enerplus bukan sahaja membekalkan kalsium, pelbagai bahan mineral dan elemen surih, malah dapat menentukan tahap kesihatan organ-organ badan berasaskan rasa yang berlainan selepas diminum oleh orang yang berlainan.

Rasa pahit : Masalah hati dan hempedu
Rasa hanyir  : Masalah ginjal dan pundi kencing
Rasa kelat  : Masalah limpa, perut, usus dan paru-paru
Rasa masam : Masalah jantung dan usus kecil
Rasa manis : Badan sihat

Rasa semakin pelik dan susah diminum bermakna bahan buangan di dalam badan adalah banyak. Kita boleh menentukan kelemahan organ dalaman mengikut rasa meminum Miautan Enerplus, dan kemudian menjalankan rawatan mengikut bahagian yang berlainan.

Apakah bezanya kalsium aktif larut air yang terkandung dalam Miautan Enerplus dengan kalsium yang biasa?
Miautan Enerplus akan bertukar menjadi kalsium berion selepas larut dalam air, ia mudah diserap dan diguna oleh badan manusia. Selain membekalkan kalsium untuk kekuatan tulang, ia juga berfungsi untuk mengekalkan keseimbangan pH darah dan mempercepatkan detoksifikasi.

Apakah caranya mengambil Miautan Enerplus?
Buka kapsul, tuangkan serbuk ke dalam air mineral atau air sejuk. Setiap 2 kapsul boleh dibancuh dengan 1500ml air. Selepas serbuk larut dalam air, Miautan Enerplus boleh diminum bila-bila masa. Minum 1 hingga 2 botol air berion setiap hari.

Mengapa Miautan Enerplus tidak boleh diambil terus dalam bentuk kapsul atau serbuk?
Miautan Enerplus hanya akan bertukar menjadi kalsium berion selepas dicampurkan dengan air mineral, kemudian diserapkan sepenuhnya oleh badan manusia dan menjalankan fungsinya. Pengambilan terus dalam bentuk kapsul atau serbuk akan menyebabkan Miautan Enerplus gagal bertukar menjadi kalsium berion, dan seterusnya mempengaruhi penyerapan dan fungsi produk tersebut dalam badan.

Mengapa Miautan Enerplus tidak boleh dibancuh dengan air panas?
Air panas akan merosakkan kalsium aktif dan mempengaruhi keberkesanan kalsium berion.

Siapakah yang perlu mengambil Miautan Enerplus?
Mereka yang mempunyai daya keimunan yang rendah, susuk badan berasid, pesakit osteoporosis dan mereka yang mengalami ketidakselesaan akibat putus haid.

Siapakah yang tidak boleh mengambil Miautan Enerplus?
Pesakit buah pinggang atau mereka yang perlu menjalani dialysis buah pinggang serta kanak-kanak yang berumur 3 tahun ke bawah dilarang mengambil Miautan Enerplus.

Adakah Miautan Enerplus memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?
Miautan Enerplus telah memperoleh kelulusan daripada Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan, boleh dijual secara sah di pasaran.

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway

No comments:

Archive

About Me