13 March 2014

TOP 5 KENAPA YONG SUKA TENTANG BISNES GLAM

One thing yang yong suka tentang GLAM Business ni ialah flexibility..Tak perlu ke office or takde fixed working hours..Semua di hujung jari...


Top 5 paling yong suka tentang bisnes GLAM ni ialah .


1. MENTOR dan Kumpulan


My Mentor Hanis Haizi & My Leader Shaliza Aziz



Business ni ada mentor.. So kita tak buat sorang-sorang tapi buat dalam kumpulan.. Sentiasa adanya mentor yang ajar kita okey, mula-mula buat A, lepas tu buat B, and sampai lah kita berjaya dan sama level dengan Mentor kita pun mereka tetap akan bagi guides and advices.. contoh macam yong.. yong bermula bisnes ni dengan tak tahu apa-apa.tapi dengan ada nya mentor.mereka ajar kita dengan sangat detail.. kagum dengan mereka!



2. ONLINE BUSINESS




My Blog www.ainzulkarnaind.com







my Facebook AIN ZULKARNAIND


My Instagram AIN ZULKARNAIND



Medium yang digunakan FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOG.. Bila bercakap pasal online business semua tahu kan.. Sangat mudah, create Blog, Instagram & Facebook tak sampai masa sejam pun kan.. Dan yang paling best it's FREE!!




3. MARKET/PASARAN



Demand untuk Produk yang kami pasarkan sangat tinggi kerana ramai wanita sekarang memang sangat menjaga kesihatan dan kecantikan.. Dan medium yang digunakan online maka pasaran kita luas, Malaysia, Sabah, Sarawak even luar negara sebab semua orang boleh baca Blog, Instagram & Facebook..




4. SIMPLE BUSINESS PLAN

Yang penting tak pakai sistem piramid, sape buat dia dapat.. So, tiada sebarang penindasan... Sape buat lebih dia dapat lebih.. Dan jangkamasa nak capai tahap tertinggi maximum 2 tahun je.. Dengan syarat kena ikut flow yang betul la.. :)


5. MODAL

Nak buat apa pun kat dunia ni mestilah memerlukan modal.. Ye tak??  Nak kahwin, nak raya semua keluar modal.. Tapi keluar modal yang tidak mendatangkan income, menurut Robert Kayosaki tu adalah Liabiliti, bukan Aset.. Tetapi dengan business, modal yang mendatangkan income adalah Asset..


Just open up your mind and faham konsep Modal yang sebenar.. :)
Banyak business lain makan masa bertahun-tahun nak balik modal.. Tapi dengan business ni yong dapat balik modal dalam tempoh lebih kurang 5 bulan je..


That's all, so think wise and make your first step today..


" How would your life be different if.. You didn't allow yourself to be defined by your past? Let today be the day.. You stop letting your history interfere with your destiny and awaken to the opportunity to release your greatest self.. "




Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (wechat @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



1 comment:

Myra Jay said...

Asalkan ada matlamat yang jelas, target tak mustahil akan tercapai, kan? :)

Archive

About Me