30 April 2014

HARD ROCK CAFE MELAKA WITH HRC GENG

Assalamulaikum :) 

yeah! akhirnya yong berkesempatan juga berkunjung ke Hard Rock Cafe Melaka. Hari tu yong ada juga ke Hard Rock Cafe di Kuala Lumpur dan juga Penang. Tapi kali ni agak excited sebab ini kali pertama yong nak jumpa HRC Pins family :)


Pintu depan Hard Rock Cafe Melaka



Yong ke Melaka bersama beberapa orang kawan.. kami sama-sama minat mengumpul Hard Rock Cafe Pins. ok actually yong baru je terjebak dengan hobby ni.. so my collection only seciput. tak macam kawan-kawan yang lain.. dah beratus pins dah mereka kumpul..

Kami sampai awal di Melaka. Cafe pun belum buka lagi time tu tapi perut dah lapar ya amat.. so tunggu sekejap di The Rock Shop sambil tengok-tengok t-shirt, scaft dan pins.. yong belum pernah beli mana-mana koleksi pins from Hard Rock Cafe Melaka.. So that day memang decide akan beli walaupun satu pins.




Since we all dah lapar. Sampai je sana terus pilih menu nak makan.. OMG! banyak pula menu. blur yong nak order di saat itu.. Jom kita tengok apa menu yang we all order...





Iwa punya menu. Nampak menarik kan. Sedap katanya :) portion pun besar. puas hati.



Taraaa! ni adik Zul punya.. setengah ekor ayam dia makan.. fuh! makan ke apa tu Yong pun kurang pasti. yang penting habis oke beliau makan ayam itu.. hehe ok next time Yong nak order yang tu pula. tapi dengan syarat sehari sebelum tu kena puasa dulu dan lepas makan kena jogging pagi dan petang selama seminggu hehehe




Menu Abang Alif. Peminat ayam tegar. bab sayur tu kurang pasti beliau minat juga ke tak haha. tapi sayur tu nampak colorful kan.. menyelerakan.. besar juga portion nya. harga berpatutan sebab malam tengahari kenyang sampai malam. 




haaa ini baru menu yong.. macaroni cheese dengan ayam. sedap. rasanya ini bukan menu diet kot :p



meriah kan tengok gambar makanan ni. nak repeat lagi nanti yay!



Burger ni Nuqman punya.. besar oke.. makan beger je pun dah kenyang belum sentuh fries lagi.. adeh.. hebat betol makan makanan besar-besar gini...



nampak gaya tu? Nuqman anda memang HEBAT! 






Sempat celebrate Birthday Iwa di Hard Rock Cafe.. wah bestnya bila reramai di situ sama-sama menyanyi lagu Happy Birthday untuk Iwa.. paling best bab makanan tu la..brownie dengan aiskrim vanilla. Sangat sedap walaupun manis. haha sekali sekala oke la makan. kalau makan selalu boleh kencing manis oke.. heee





Lepas makan we all teruskan aktiviti dengan main Board Games. ada dua permainan dan sangat best sekali.. lepas ni boleh la nak cari board games pula buat main bersama family.





Patut 7 orang tapi 2 orang tak dapat hadir.. so ada lima je orang yang  datang..5 jam juga di sana..macam-macam yang dibualkan..ingat ke mereka tak nak balik rumah dah haha next time kita gathering lagi okies?




gambar wajib la kan amik depan Hard Rock Cafe :)





HRC Geng Family :)




cute kan?? lepas keluar dari Hard Rock we all ke gerai-gerai cenderamata berdekatan situ.




Thanks all yang tolong snap gambar yong ya.. rasa jadi retis sat hahaha. apa pun u all memang thorbaekkk :)  Anyone yang nak ke Hard Rock Melaka. ini boleh ke alamat yang tertera

Address:
No.28 Lorong Hang Jebat 75200, Melaka, Malaysia
or just clik HERE

No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...