11 July 2014

SIMPLE DAY MAKE-UP TUTORIAL

Assalamualaikum.. hari ni yong rajin nak share dengan anda tentang cara yong make-up untuk harian.. just a simple tutorial. yong pun bukan mahir make-up ye.. ikut cara sendiri sahaja.. Alatan dan jenama kosmetik pun biasa-biasa saja. Don't worry.. make-up tak mahal pun boleh cantik juga ye.. Cuma kalo ada bajet lebih sikit boleh la reward diri dengan beli make-up berjenama.. err.. pakai make-up mahal muka jadi lebih cantik tau.. hehehe *kidding

So jom kita tengok step by step.


Simple Make-up Tutorial

1- Foundation - paling basic kena guna ye. sebab nak menutup cela di muka kita. sapu dan blend sampai sekata di wajah kita.. jenama apa pun takpe. macam yong suka pakai BB cream. beli di Etude House atau Face Shop.

2- Eye Brow- Ada pelbagai jenis. jenis pencil atau macam eye shadow tu.. ikut keselesaan.. better pakai jenis pencil rasanya. lebih kemas kening mu itu nanti :p

3- Eye Shadow- untuk kegunaan harian. Kita pilih warna-warna natural je ye. macam krim, brown atau black. Elakkan pakai eye shadow sama warna dengan baju anda. err kurang sesuai ye. melainkan u all nak pergi event. 

4- Shading- tak wajib pun. tapi yong pakai juga sebab nak shading pipi ni kasi nampak runcing sikit.. masih belajar.. tak mahir sangat pun. jenama yong pakai ialah Simply City.

5- Blusher- selalu yong pakai warna pink cair atau oren. 

6- Lipstick- lipstick color terang menjadi pilihan yong.

7- Eyeliner - Yong suka jenis pen sebab mudah dan tak comot. nak bentukkan jadi cat eyes. baru comel kan? hehe

8- Mascara- tak selalu pakai juga.. ikut mood.

9- Dah Siap! mudah kan??


Some people memang jarang make-up kan.. so jarang beli alatan make-up atau kosmetik tapi kita ni sebagai perempuan mesti nak kelihatan cantik bukan? tak HOT pun takpe. janji nampak sweet-sweet gitu je hehe..

kepada yang masih blur nak pakai make-up apa. apa kata anda cuba Make-up yang yong suggest ni.. kita ada BB cream, Make-up pallete yang sedia lengkap juga lipstick yang pelbagai warna ikut kesesuaian kulit wajah anda..






Yong amat berpuas hati dengan produk Cozuma ni.. Make-up pallete dia yang lengkap memudahkan yong yang selalu travel.tak perlu nak bawa terlalu banyak barang make-up.. Lipstick nya pula sesuai dengan bibir yong yang mudah alergi ni.. malah ikut darah kita.. oh my! Love it so much :)

sekian simple tutorial dari yong. anyone nak order any make-up di atas boleh contact yong je ye.. harga sangat berpatutan. mampu milik.

Ain Zulkarnaind
013-7049413 (wechat @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

1 comment:

Myra Jay said...

TQ sharing Yong..
Klau rajin memang cantik hasilnya..
Macam Myra malas skit :D

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...