19 September 2014

SHANGHAI TRIP ITINERARY

Akhirnya masa yang di tunggu-tunggu kini kian muncul. Dah sampai 19 September 2014. InsyaAllah malam nanti yong akan terbang je Shanghai. Tak sabar rasanya. dah berbulan-bulan tunggu tau. Excited lebih sebab bawa rakan kongsi bersama untuk melancong percuma.

So hari ni jom yong nak share beberapa tempat yang akan yong kunjungi nanti..

1) Oriental Pearl Tower


Oriental Pearl Tower berketinggian 468 meter dan merupakan antara menara tertinggi di asia dan juga dunia.


2. Huangpu River


antara aktiviti dan perkara menarik setiap kali melancong bersama company. Selalu kami diberi peluang untuk menaiki cruise untuk menyeberangi sungai di negara-negara yang kami lawati. seronok!

nak posing macam mana nntil kan?


3. Silk Factory


Kalau melancong ke China, salah satu benda wajib beli mestilah kain kan? tapi yong harap this time yong tak beli kain dah.. kain-kain sebelum ni beli pun tak jadi baju lagi. kalau beli kali ni bila tahun lah nak tempah agak nya kan? 

Takpe. kita tengok dulu, kalau oke boleh je beli. apa salah nye ye dak? (dasarrr)


4. Chenghuang Miao & Xiang Yang Market




Chenghuang Miao terkenal dengan reka bentuk seni bina China lama serta terdapat juga pusat membeli belah. Senang cerita sambil ambil gambar, kita shopping sekali.. setiap hari mesti ada aktiviti shopping. ngeee


5. The Bund 




waktu malam ke, waktu siang ke.. tempat ni memang cantik. sekali tengok dah macam confuse. Ini di Shanghai ke di Europe ke kan hehe

The Bund is a waterfront area in central Shanghai. Biasanya The Bund merujuk kepada bangunan sepanjang jalan ini. Tempat wajib datang di Shanghai.

6. Nanjing Road 



Menikmati pengalaman  membeli belah. wah! Tempat ni Melebihi 5km juga merupakan tempat membeli-belah utama di Shanghai &  merupakan salah satu jalan membeli-belah paling sibuk di dunia. & sepanjang jalan di penuhi dengan pelbagai jenis barangan & jenama. ( bab ni yong memang tak sabar.. yong dah siapkan kasut paling selesa untuk jalan-jalan.. ouch! tak sabar betul! )

Ok setakat ni yong update dulu.. InsyaAllah dah balik dari Shanghai nanti yong akan update banyak lagi gambar dan info. Anda diluar sana ada tak yang suka melancong ke mana-mana negara.? Jika anda pun berminat nak melancong percuma bersama yong and team. Boleh hubungi yong untuk info lanjut..


Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (wechat @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

1 comment:

Myra Jay said...

Wahhh!! best best :D

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...