10 October 2014

SHANGHAI | DAY 1 : KLIA

Assalamualaikum.. Finally berjaya juga update entry tentang my free trip to Shanghai..terlalu banyak gambar nak edit sampai berpinar biji mata ni ha.. so yong akan share my story sikit demi sedikit ya. slow but steady gitu! hehe

Ok Shanghai merupakan trip ke 6 yong melancong secara percuma bersama team GLAM. Alhamdulillah rasa bersyukur sangat masih diberi peluang sebegini. Melancong secara percuma dengan 5 star treatment bulan satu impian yong di saat awal yong buat business ni tapi dah jadi idaman yong setiap tahun untuk melancong bersama GLAM.

Mari kita mulakan dengan perjalanan kami di KLIA dulu.. Ok kami dijadualkan berkumpul di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) pada 10.40 pm, 19 September 2014. Tapi siang tu dapat info from our tour leader, Miss Zara menyatakan our flight delay. So kami berkumpul di KLIA at 2.15 am. Our flight to Pudong International Airport, Shanghai at 5.15am.

Ok la tu.. kebetulan siang tu Yong di Seremban. Sempat la take time balik ke Kuala Lumpur semula dengan tenangnya.. Sempat lagi jogging petang tu hehe.. Konon nak tingkatkan stamina buat larian di Shanghai :p


Hand carry ni yong beli di Guangzhou dulu.. jadi beg wajib bila yong travel kemana-mana.. Also bantal kecil tu.. bantal kesayangan tu tau.. banyak negara dah bawak p hehe. bantal my Tok actually. rindu tok peluk bantal la..


with Miss Aini and Kak Siti Norizam. suka betul dapat travel dengan mereka ni tau..





gaya gedik santai namanya ni. kami semua from The Diamond Circle team :)




Our Tour Leader, Miss Zara. Cun kan?






dalam train pun wajib snap pictures. dah biasa begitu hehe




duduk dengan mereka ni tak gelak tak sah.. happy sokmo! sangat menceriakan hidup yong.. thanks kakak semua :)




Passport and duit. Eh satu lagi handphone. antara benda wajib perlu ada.. jangan lah takda benda-benda ni.. susah jadi nya tau.. baju takda boleh beli.. passport takda haru jadinya.. phone tu pula jangan lupa On roaming.. tapi di sana boleh je beli simcard. Yong lebih suka guna line internet macam biasa.. cuma kena bayar cas lebih. contoh macam DIGI.. about Rm38/day. unlimited usage.. oke sangat la kan.. apa lagi upload gambar kat Instagram tanpa henti la. Powerbank jangan lupa.. sebab bila ON internet sepanjang masa bateri pula cepat habis keh keh keh



Oke next entry yong nak share tentang aktiviti kami di Pearl Oriental Tower pula.. banyak sangat gambar so yong bahagikan kepada beberapa entry ye...terima kasih kerana membaca. :)



Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



Nota : some pictures credit to Kak Airin & Cdm Ija


1 comment:

nadd jane said...

lovely entry! wonderful 5 star trip! :)

Archive

About Me