12 October 2014

SHANGHAI | DAY 1 : LUNCH TIME

Assalamualaikum. 

Here sambungan dari entri yang lepas. kami sampai je di Pudong International Airport dah hampir masuk waktu tengahari. So masing-masing perut lapar dah time tu. Masuk je bus, our tour guide cakap we all akan ke restoren halal untuk makan. yes! part makan memang excited! heee :)




Gambar pertama bila dah turun bus. nampak kan tower tu?? haaa.. tak sabar nak ke Pearl Oriental Tower lepas lunch.. excited habis. apa la agaknya di atas tu kan?? 




Pemandangan tepi jalan sekitar restoren.




antara makana yang ada.. sayur goreng tepung kot nih. sedap ni tau. 




daging goreng rasanya. kalau di siam rasa macam masakan "tiger crying" namanya. garing. macam makan keropok.




telur dadar biasa.




satay kambing. sedap.. yong yang tak berapa makan kambing pun boleh makan sampai habis. ada macam rasa barbeque sikit. curry sikit. gitu la.. :)




roti and kambing kuah apa entah la ni.. hehe





Ni Restoren Muslim yang kami pergi.







Yong perhatikan, di Shanghai ni ramai yang naik basikal. Kereta pun tak berapa banyak.. so sempat la berposing kejap dengan basikal yang ada tu ha.. hehe



Selepas makan, muka semua berseri-seri je kan? Seronok bila dapat sertai FREE trip dengan our team ni..makanan tak perlu risau dah. semuanya di sediakan lengkap. So tak perlu susah-susah nak cari di mana kedai untuk makan.. Just follow je. InsyaAllah semuanya memang terbaik disediakan untuk we all.

Ok.. next destination ialah Pearl Oriental Tower. Mari kita lihat apa yang best di sana.. Teruskan membaca pengalaman percutian yong pada entri selanjutnya.

Selamat membaca :)




Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...