14 October 2014

SHANGHAI | DAY 1 : THE ORIENTAL PEARL TOWER

Assalamualaikum. 

Bertemu kita di entri kali ini pula.. yong nak share gambar dan ceritakan suasana semasa di The Oriental Pearl Tower, Shanghai. 

Alhamdulillah, selesai je lunch kami semua memulakan aktiviti melihat kawasan di sekitar iaitu di The Oriental pearl Tower.




Roomate yong di Shanghai.. Kak Siti Norizam Ishak :) dok dalam bus pun sama-sama.. mana ada yong mesti ada kak siti hehe




Our team. Sebelum masuk harus ambil gambar kenangan dulu.



kawasan sekitar



hadapan The Oriental Tower






#followmeto 




me with my kakak-kakak. From left Kak Rohani, Kak Marjiana, Yong and Kak Siti Norizam




Lucky we come with our team. terus je dapat beratur didepan. kalau dapat persendirian. beratur di belakang la jawab nya. Ambil masa yang lama juga untuk dapat naik ke atas.







Salah orang GLAMpreneur from Brunei :) Elena 



Pemandangan dari atas menara. Cantik kanIts location at the tip of Lujiazui in the Pudong district, by the side of Huangpu River, opposite of the Bund makes it a distinct landmark in Shanghai.


Seronok dapat naik atas menara ni.. Sekali dapat jalan atas lantai lut sinar. wow! ketaq kaki ni tau hehe. cuba tengok gambar-gambar ni.. macam-macam gaya..



berapa ratus kaki kat bawah tu u all.. wah teruja betul macam posing macam-macam aksi.





manusia pun nampak macam semut je kat bawah tu tau :p




my mentor CDM Hanis :)




Shanghai mempunyai banyak bangunan pencakar langit. kagum melihat Kota Shanghai yang pesat membangun.



with Miss Aini





Kak Airin Diana. seronok jalan-jalan dengan beliau. selalu ambil gambar bersama :) thanks kak Airin.


So far memang best naik ke atas menara ni. Kalau boleh yong nak pergi lagi. InsyaAllah. nak spend lebih masa di sana. banyak lagi yang yong tak jelajah di The Oriental Pearl Tower ni.. 


Untuk maklumat lanjut, anda boleh lihat di web The Oriental Pearl Tower. klik sini


Thanks for reading guys :)


Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


1 comment:

Mama Kembar 3 said...

bestnya jalan jalan.... gayat jugak rasanya tengok lantai lutsinar tu kan hehe

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...