21 January 2015

DAY 2 | LUNCH AND SHOPPING DI AP PLAZA

Setelah penat jalan-jalan dah tiba waktu makan tengahari. Perut pun dah berkeroncong. So jom pergi makan tengahari.


Yong kurang pasti apa nama kedai ni tapi seperti biasa kalau makan di China memang lauknya banyak sekali. 10 jenis macam tu la kan?




depan kedai makan.


























antara lauk yang kami dapat. banyak betul. makan nasi pula dalam mangkuk kecil. ada yang okay. kena dengan tekak yong. ada yang yong kurang gemar. tapi so far memang layan je. ngap je semua.


Yong nampak di sini orang nya memang akan hidang masakan kambing. Maybe harga daging kambing di sini murah agaknya. 





hadapan kedai makan






sempat solat di Masjid ini.. Masjid lama di sini. rasanya dah 100 tahun usianya. Rasa beruntung jadi orang Malaysia. Masjid di negara sendiri lebih baik dan bersih. Banyak kemudahan berbanding negara orang. Apa pun Alhamdulillah yong dapat ke sini. Kalau tidak tak tahu bagaimana rasa solat di masjid negara lain kan :)




Next kita ke tempat shopping iaitu AP Plaza. lihatlah jalan di Kota Shanghai ni. ada juga macam jambatan Pulau Pinang kan? hehe..


















Banyak baju yang kita boleh customade di sini. Ada juga kawan yong yang tempah blazer di kedai di sini. Sehari je siap. Siap ada penghantaran di hotel lagi. Bagus juga jahitan di sini. Sangat kemas. So kita boleh pilih kain dan terus tempah di sini. Harga sangat berpatutan.









Di sini lengkap juga tempat untuk shopping.. boleh shopping baju, shawl, toys, souveniers, handbag, kasut, gadget dan pelbagai lagi.. Yong ada juga beli barang di sini.. sempat juga beli cheongsam untuk pakai pada malam dinner keesokkan hari nya...



Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


1 comment:

Nooriah Abdullah said...

Assalamualaikum Ain, best nye jenjalan kan, jamu mata dgn gambar2 yg menarik je lah akak ..

Archive

About Me