21 January 2015

DAY 2 | THE BUND AND TIAN HOU SILK FACTORY

Assalamualaikum. 


okay today yong nak sambung story untuk hari kedua di Shanghai. untuk hari kedua kami berpeluang untuk menikmati pemandangan di The Bund, tengok bagaimana sutera dihasilkan di Tian Hou Silk Factory (boleh shopping disini) dan also ke AP Plaza iaitu tempat shopping. jadual sangat padat maka kami harus gunakan masa sebaiknya. Yong akan ceritakan di next entri ya.


Malam pula kami berpeluang menikmati pemandangan Kota Shanghai dengan menikmati cruise juga yong akan ceritakan di entri selepas ini ya.. 


So apa tunggu lagi jom layan gambar yang tersedia..




macam biasa sebelum keluar jalan-jalan mesti breakfast di hotel dulu. makan pagi harus lah banyak kan? macam lah lepas tu tak dapat makanan.. hehe :p




my travel partner, Kak Siti Norizam from Kulim. kami roommate di Shanghai hehe



Yong and Kak Marjiana Sani



My travel partners in Shanghai :) happy dapat travel bersama kakak-kakakku ini :)


berlatarbelakang kan The Oriental Pearl Tower



cantik kan?


TDC In Shanghai




GLAM in Shanghai 




Tak puas nak lihat pemandangan sekeliling. Sangat kagum tengok Kota Shanghai ini. sangat pesat membangun dan kota mewah! 


Tempat kedua dilawati iaitu Tian Housilk.










kami berpeluang untuk belajar serba sedikit tentang cara penghasilkan sutera. sebelum ni tak pernah tahu pun tentang sutera..






pakat cuba cheongsam dan pakaian di sini. ada yang agak mahal. maybe sebab kualiti nya kot.










dan apa lagi..selepas tu boleh la shopping.. Yong kurang minat dengan sutera jadi takda beli apa pun di sana. Ada juga kawan-kawan yang beli kain sutera, ada kain cadar juga baju-baju sutera di sini. Sesuai untuk anda yang sukakan sutera. Harga di sini lebih murah berbanding yang dijual di luar sana.




apa lagi aktiviti selepas ni? jom baca di entri seterusnya..


Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...