11 April 2015

DAY 1 - EURO TRIP IN BUDAPEST, HUNGARY

Assalamualaikum :) 


Alhamdulillah dah tiba nya masa untuk update story about my free trip tu Vienna and Budapest pada January yang lepas..dah 3 bulan berlalu tapi masih segar di ingatan tau.. Alhamdulillah ini free trip yong yang ke-7 dengan business online yang buat sekarang.. seronok bila dapat free trip ni sebab semuanya di tanggung beres.. Hote mewah, flight terbaik, makanan halal dan jalan-jalan di sana semuanya di tanggung..


Yong just bawa diri dan beg je sebab nak isi barang shopping.. hehe.. teruja betul nak share cerita menarik di sana.. tanpa membuang masa jom kita lihat gambar yang tersedia.




waktu nak check in di KLIA.. muka excited semua ni. pakai baju merah and tudung pun sama untuk kami bertiga. (kami = Yong, Kak Ija & Kakak Ain)




so perjalanan kami amik masa about 6-7 hours sebelum transit di Dubai.. masa ni masih terlalu awal.. so tunggu kejap sebelum kami mula breakfast di airport..




welcome to Dubai.. my first time here




my breakfast di kala itu.. pertama kali makan pizza as my breakfast. sungguh tak kena tekak.. bukan tak suka makan pizza cuma topping dia agak masam sikit and saya kurang selera.. makan sikit je tak habis pun..



Ni lah restaurant nya.




menjadi pilihan kawan-kawan yang lain juga. so kami transit di sana about 4 hours. dari airport tak ramai orang sampai la penuh sesak.. hehe apa pun best sebab sempat shopping souvier di sana..




sampai je airport Budapest terus salin baju sejuk. nah! muka excited lagi nih.. dah lama tak pegang salji macam ni la rupa dia haha




 setiap kali travel kami mesti tak lepaskan peluang untuk singgah ke Hard Rock Cafe di negara yang kami pergi.. syukur kali ni dapat ke Hard Rock Cafe Budapest. ramai kawan order t-shirt and pins. maka dapat lah shopping sikit di sini..




sampai lah kami di Budapest. seronok tengok pemandangan di depan hotel yang kami stay.. bangunan di sini bangunan lama.. kawasan sekitar pula tak ramai orang. penduduk kurang.








sebelum keluar dinner di tempat yang special.. ini Hotel yang kami stay








keadaan bilik kami.. sangat selesa.. sepanjang trip di Europe yong sebilik dengan Kakak Ain.. ok la tu kan.. Ain bertemu Ain.. so sweet! haha





Restoren makan malam kami.. ada tarian juga tau.. hebat betul.. unik! makanan pun sedap of course tak sama langsung dengan makanan kita di Malaysia.. mujur la tekak ku ini boleh je makan apa pun.. so we enjoy our food here sambil tengok persembahan dari orang tempatan..


so tamat lah cerita di hari pertama.. stay tune.. yong will update our Day 2 story..


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

1 comment:

LYAfrina said...

bestnyer dpt travel ke negara org

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...