09 September 2015

"SAYA MEMANG PERLUKAN EXTRA MONEY KETIKA ITU" ~ AIN ZULKARNAIND



HO CHI MINTH, VIETNAM


My first trip with SHOM. Masa ni saya baru berumur 24 tahun.. saya tak sangka langsung buat business online pun dapat pergi melancong luar negara secara PERCUMA. 

Sebenarnya tak tahu pun.. yang saya tahu saya nak DUIT sahaja. Sebab saya memang perlukan EXTRA MONEY untuk tampung ekonomi saya yang biasa-biasa saja ketika itu..

Dengan ZERO knowledge.. apa yang saya tahu.. saya follow apa saja yang mentor saya cakap.. suruh datang class untuk belajar. saya datang.. suruh update blog.. saya update.. suruh update facebook saya buat.. masa tu Instagram takda lagi. jadi kita buat je la apa yang perlu..

makin lama makin seronok.. sebab income makin banyak. Ye lah. saya ni belajar tak tinggi mana pun. Tapi impian saya ni tinggi menggunung. Nak income lebih dari kawan yang ada sijil degree..

tambah lagi saya ni kuat berangan. Dah berangan pastu gigih nak juga capai apa yang diimpikan tu.

Alhamdulillah.. sepanjang buat business ni. Saya diajar untuk berfikiran positif dan mudahkan yang susah. Tiada apa yang mustahil kata mentor.. Apa masalah yang datang mesti ada jalan penyelesaian..

Kekurangan dalam diri saya ni bukan halangan untuk saya capai impian saya. Terima kasih mentor saya CDM Shaliza Aziz , ahli keluarga terutama Tok dan adik-adik, abe halim bakal suami saya, rakan kongsi, clients dan kawan-kawan yang beri support sepanjang penglibatan saya dalam alam perniagaan ni.. aduhh rasa nak nangis masa taip entri ni..

InysyaAllah  next week saya akan terbang lagi bersama SHOM ke Vietnam.. untuk percutian percuma hampir yang ke 10 (sebenarnya dah lupa berapa kali dah fly) hehe. lebih 800 orang dan yang pasti 1 bus geng Glam dan The Diamond Circle.. seronok travel dengan geng.. ada geng makan-makan hehe

Actually ini kali kedua yong ke Vietnam bersama SHOM. patutnya kami ke Bangkok, Thailand. tapi disebabkan faktor keselamatan sebab Bangkok baru di bom. Maka trip tersebut di tukarkan ke Vietnam. takpa lah.. mana-mana pun saya okay je sebab FREE.. 

Tak rugi apa pun start business ni.. boleh belajar sampai pandai. boleh dapat ilmu macam-macam lagi. Jika anda berminat nak sertai Yong dan team. Boleh la contact yong.. takpa dengar je dulu. Beri Peluang diri untuk nikmati perubahan hidup.. Ter
ima kasih kerana sudi membaca..


Your Personal Business Coach,
Ain Zulkarnaind










Gambar masa di Vietnam dulu.. amiki mood nak pergi lagi sekali..


Nurul Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

1 comment:

Nor Azlina said...

Menarik tu.. Kalo p Vietnam tak memborong kain memang tak sah..

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...