10 May 2016

FAQ : Business Opportunity With Premium Beautiful




Q1 : Berapa modal nak join bisnes Premium Beautiful ni?


Modal serendah RM50 jer sebagai registration fee jadi member. Yang lain tu adalah flexible ikut kemampuan masing-masing. Sebab tu la penting utuk kami buat presentation on paper and explain further terlebih dahulu supaya awak lebih jelas and then boleh pilih plan mana yang lebih menarik ;)



Q2 : Nanti dah join bisnes ni saya kena jual barang ke?
Yes dear. Semua bisnes melibatkan transaction jual beli samada produk ataupun perkhidmatan. Advantage untuk bisnes Premium Beautiful ni ialah ianya korset SUPERBRAND dan dah 20 tahun dalam pasaran. Awak tau tak superbrand tu ape? Maknanya banyak-banyak korset dalam pasaran, cuma Premium Beautiful yang mendapat pengiktirafan korset terbaik!  Hebat kannnnnnnnnnnnn ;)



Q3 : Susah tak nak jual Premium Beautiful nih ?
Sangat senang okay sebab demand sentiasa ada.. semua org nak nampak cantik kurus and bergaya.. selagi ade perempuan, selagi tu lah ada demand and wanita zaman sekarang semua dah ada kesedaran tentang kepentingan jaga kesihatan di samping nak sentiasa cantik! kannnnn?



Q4 : Tapi saya tak reti la nak jual2 barang ni..
Hidup ni antara Nak dengan Tak Nak je.. yang penting kita kena ada ILMU yang betul dan semangat nekad untuk berjaya dalam setiap bidang yang kita ceburi. Bile matlamat jelas, confirm boleh!!



Q4 : Hmm tapi saya tak reti la nak bukak mulut..
Cuba nganga tengok! hahaha .. klau tak reti, ape guna bisnes partner yang ade kan .. kami saling membantu antara satu sama lain .. so jangan la risau yer ..



Q5 : Kalau saya memang tak boleh nak jual jugak cemaner?
Once awak register sbg member THE DIAMOND CIRCLE, u will become part of THE BIG GOLDEN FAMILY. There will be classes and personal guide for u by those yang dah sukses. Family kita besar and variety tau. Kita ada engineer, guru, pegawai bank, nurse, fulltime housewife dan pelbagai lagi.
kalau diorang yang datang dari latarbelakang yg berbeza ponnn bole buat, takde alasan kenapa kita tak boleh.. yang menariknya, daripada personal experiences saya, dalam bisnes ni kita tak buat sorang2 sbb kalau kami tak tolong awak untuk berjaya, kami pon takkan ke mana..


Q6 : Bisnes ni kena carik-carik orang ke?
Bukan carik orang la sayang. Terms yang betul ialah membuka francais supaya bisnes kite berkembang maju. Kalau kita buat sorang-sorang, pukul berapa nak maju? Kalau saya sebut McDonalds, Ani Sup Utara, Bangi Kopitiam, Mingo-Mingo, Each-A-Cup, Cosway, Avon, 7-Eleven semua tu, mesti awak tau kan..mcm mana awak tau? sebab pergi mana2 pon mesti ada francais kedai-kedai tu kan.. just imagine kalau McDonalds ade satu branch je kat MALAYSIA ni.. mesti untung tak banyak kan walaupun demand tinggi giler sebab supply is very limited.. macam tu la jugak bisnes kita ni.. kita share product kita and peluang berbisnes, CONFIRM untung banyak!



Q7 : Kalau saya duduk goyang kaki je bonus masuk tak?
Waaaahhhhh hebat ko nyah! Selera tinggi tapi malas carik rezeki! Tepok mau? Ish ish ishhh.. dalam bisnes ni, awak buat, awak dapat.. lagi banyak awak buat, laaaaaaaaaaagi banyak awak dapat! haaaa berbanding dgn keje makan gaji kat ofis, keje bertambah, hari-hari balik lambat, ujung bulan dapat gaji sama je.. kalau ade extra pon bonus setahun sekali, tu pon depends on performance kita selama setahun tu.. nak naik gaji? ponnn depends on mood majikan kan.. nak naik pangkat?? ha tunggu la orang atas kita tu pencen, or kita kena carik keje lain.. penat kan?



Q8 : Saya tak pernah buat bisnes and saya memang zero bab bisnes.. cemane?
Ok mula2 rujuk jawapan Q5. then cuba ingat balik dulu masa kecik2 kita semua tak pandai membaca.. tapi mak ayah kita ajar, pastu hantar kita pegi sekolah lagi.. tup tup dah pandai membaca :) kannnnnn... pendek kata, DI MANA ADA KEMAHUAN, DI SITU ADA JALAN.. yang penting JANGAN MALAS! and BERHENTI BAGI ALASAN! sampai bila kita nak hidup ala-ala kadar je.. cukup bulan dapat gaji bayar hutang! tanggungjawab makin banyak, jasa mak bapak kita pon tak terbalas lagi.. sekarang ni saya datang bawak peluang untuk awak memajukan diri, BAGI PELUANG PADA DIRI AWAK UNTUK BERUBAH.. ok sayang.. saya janji kita buat sama2 :)




Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

3 comments:

SyUhAdA said...

mcm menarik jer..klau student bleh ke join yong?

Nur Azizah said...

terbaik yong... ilmu manfaat.. serius tak rugi join tdc.. semua golongan boleh

wahida said...

bagus ada FAQ mcm ni...beri pencerahan pada yang nak mulakan berniaga tu...

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...