05 June 2016

TIPS MEMILIH PERNIAGAAN YANG HEBAT!


Assalamualaikum

Di zaman ekonomi tak menentu sekarang ni, kebanyakan orang ada keinginan nak cari side income kan? nak cari part time job or extra income utk tambung perbelanjaan kehidupan dlm keadaan sekarang ni yang sememangnya semua orang berlumba-lumba nak ubah nasib hidup. Yong rasa most of us fikir apa yang sesuai utk tambah side income ialah dgn buat bisnes..ye tak? tak kisah la bisnes ape sekali pun macam jual shawl ke, sandwich, baju ke, cake ke.. anything asalkan yang boleh menambah pendapatan.


Yong pun sebelum ni dah pernah buat macam-macam business. Macam-macam produk yong jual. Pernah jual kek, kueh, produk kecantik dan macam-macam lagi. Tapi tak bertahan lama pun sebab margin kecil and ada yang memerlukan masa yang lama untuk buat (contoh kalau jual foods). Seronok memang seronok tapi Yong memang sentiasa cari peluang lebih baik + lebih income.



Alhamdulillah bila Yong nampak peluang business bersama SHOM di samping mentor Yong sekarang ni, mustahil Yong nak lepaskan peluang ni.. Terus Yong serahkan 100% kepercayaan kepada mentor Yong untuk belajar lebih lanjut tentang business ni.


Kenapa Yong pilih business ni? Haaa ini lah rahsianya...


1. Syarikat

Syarikat is the most important things yg kita kena tengok to make sure bonus every month masuk without fail!! Yong rasa sangay bersyukur bernaung di bawah syarikat yang sangat-sangat kukuh & stabil. Listed di Bursa Malaysia & dapat anugerah FORBES Asia Best Under A Billion 4 years in a row. (2007-2010)





2. Produk


Nak berbisnes mestilah kena ada jual atau beli kan? Our produk sangat high demand tau.. Dengan Premium Beautiful yang dah berbelas tahun dalam pasaran mmg sangat-sangat senang nak jual because the products speaks for itself. Created for 70% healthy & 30% beauty yang paling penting sekali pakaian dalam yang ada LIFETIME WARRANTY!!! wow!



Selain itu kita ada juga produk-produk kegunaan harian dan berkualiti tinggi yang sentiasa menjadi permintaan ramai. 





3. Marketing Plan

Marketing plan sangat telus dan Bombastik! Point value TERKUMPUL bersama KUMPULAN, no expiry point & TEAMWORK business! Yes..u never walk alone in this business.. yang ni tak boleh nak cerita details sebab panjang lebar..so let's book your appoitment if wanna know more about the marketing plan okay?





4. Pemimpin / Mentor

Tips paling simple dalam bisnes ni, to become a successful businessman/woman, just FOLLOW every & each steps yang orang berjaya pernah lalui.. Yes, tak payah nak ragu-ragu ye. InsyaAllah kita bernaung di bawah satu kumpulan yang hebat dan mentor yang sangat berdedikasi iaitu CDM Shaliza Aziz atau lebih mesra dipanggil Kak Eija. My beloved direct leader cum the founder of The Diamond Circle.

Dulu Kak Ieja bekerja sebagai Pegawai Bank di HSBC selama 8 tahun. Bermula sebagai part time namun bila nampak peluang sangat cerah dalam bisnes ni beliau ambil keputusan untuk fokus 100% dalam bisnes. Dengan business ni beliau berjaya perolehi income stabil dan fokus kembangkan team TDC seluruh Malaysia juga luar negara. 



Bila 4 perkara ni bergabung tak mustahil lah utk generate income sampai puluh dan ratus ribu kan? 
Paling best bila kita menjalankan business ni melalui social media iaitu Facebook, Blog dan Instagram. Semua dihujung jari just gunakan segala platform yang dah ada depan mata.. 



Anda punyai akaun Facebook / Blog / Instagram? If Yes then grab this opportunity NOW before its too late ...


So what do u think? Klau nak tau details about bisnes ni contact la yong .. .

Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...