31 March 2017

TESTIMONI TERKINI SELEPAS BERSALIN AIN ZULKARNAIND

Phew! Berpeluh nak mulakan entri hari ni. Today nak tunjukla sikit testimoni diri sendiri yang mengamalkan korset Premium Beautiful selepas bersalin. 


Alhamdulillah kini usia baby manja saya si Aisyah Amani sudah menjangkau 9 bulan. Sihat dan makin comel dari hari ke hari.


Buat pengetahuan semua Yong bersalin secara ceserean. Pada mulanya Yong berfikir banyak kali juga nak sarung korset Premium Beautiful ni. Ye la kan takut la sakit ke apa ke TAPI bayangkan lepas pakai rasa selesa pula.


U all tahu je la kan, kalau bersalin secara pembedahan ni perut kita akan jadi memboyot je. Besar dan labuh ke bawah hehe. Nak ketawa pun risau. Nak batuk atau bersih jangan cakap la. Ngeri je rasa. Akan terasa nyilu kat bahagian pembedahan tu.


Syukur selepas Yong pakai korset ni, Yong rasa selesa amat. Jauh beza dengan bengkung lilit-lilit tu. Yong pernah juga cuba sekali ajer waktu dalam pantang tu. Itu pun suami dah bising-bising sebab dia yang kena tolong lilit dan ikatkan pada Yong. 


Lepas tu nak dijadikan cerita, tengah pakai tu tetiba sakit perut pula. Dah jadi satu hal pula nak kena buka ikatan ketat tu. Mujurlah sempat tau.. kalau tidak, mahu juga terabur isi perut kat situ semua. err. dapat bayangkan tak? :p


Apa pun Korset Premium Beautiful ni sangat flexible. Bila pakai rasa diurut-urut je, lepas tu rasa warm ajer badan ni macam ditungku gitu. Sesuai sangat untuk ibu dalam pantang.


Long Bra PB ni pula sesuai untuk ibu yang menyusu. Yong sejak dari awal bersalin memang susu badan tak berapa banyak tapi syukur sangat tak sangka boleh bertahan sampai ke saat ini. Usia Aisyah dah sembilan bulan Yong masih susukan dia. hurm, part ni tetiba sebak pula. Yong sangkakan tak dapat nak susukan dia dah sebab susu sikit sangat. Syukur rezeki masih ada. Kita hanya berusahakan. Thank you Allah. Thanks PB :)

So gambar di bawah ni antara gambar terkini Yong. from 74 kg now road to 55kg u all. Doakan saya okay!

 Gambar kiri tu masa sebelum kahwin. Masa trip ke Gold Coast Australia.




Gambar kiri masa lepas bersalin 74 hari gitu. Yong ke Beijing for free trip and baru lepas daki Tembok Besar Cina with 1 set of PB. haha



Antara gambar terkini. see. sebelum kawin muka comel amat. bulatnye saya! 



Berkat konsisten pakai PB. Walaupun penurunan Yong agak lambat. Syukur masih ada peluang nak kurus. ahaks!


Stress tau bila baju banyak tak muat. My friends kebanyakan yang pakai Premium Beautiful korset semasa dalam pantang semua dah kurus dah. Now its my turn pula okay. Mana boleh u all je slim hehe

So anyone yang bakal bersalin, atau dalam pantang atau bakal berkahwin Yong suggest pakailah PB korset untuk penjagaan bentuk badan dan dalaman u all. Pakai sebelum kawin bantu elakkan u all kembang setaman membesar bagaikan johan sebab tengah bahagia kan hehehe

Nanti waktu pregnant badan tak cepat kembang lepas tu time lepas bersalin cepat je slim. haaa nak pakai PB tak? kalau berminat nak dapat harga special boleh la contact Yong okay.

Ingat Premium Beautiful, Ingat Ain Zulkarnaind.


Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...