06 July 2017

TIP PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL LEBIH BERKESAN

Assalamualaikum


Premium Beautiful ni bukan sebarangan corset. Premium Beautiful tak sama dengan corset lain di pasaran.


So, ada beberapa perkara yang perlu anda ingat dan ikut masa memakai Premium Beautiful. Terutama kalau anda first time user lah kan. 

Bra

  • Jangan pakai bra lain masa pakai Premium Beautiful. Sebab Premium Beautiful ini akan bertindak sebagai pengganti  bra kita yang kita biasa pakai hari-hari tu.
  • Pakai hanya Premium Beautiful untuk mendapat lebih kebaikan FIR (direct contact of FIR fabric dalam Premium Beautiful dengan kulit).

Pakai Minimum 8 Jam Sehari

  • Pakai Premium Beautiful minimum 8 jam sehari. Tapi kalau lebih dari 8 jam pun sangat digalakkan. Kalau nak cepatkan proses pengecilan/penurunan saiz badan, boleh pakai hingga 20 jam. Tidak ada kesan buruk kalau pakai lebih 8 jam, malah adalah lebih baik.

Masa Haid/Period

  • Kalau masa haid/period, boleh pakai seluar dalam/panty untuk senang pakai pad. So, masa period pun mesti pakai Premium Beautiful ni okey.

Minum Air Yang Cukup

  • Minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari semasa pakai Premium Beautiful. FIR dalam Premium Beautiful memerlukan air yang cukup dalam badan kita untuk bertindak.
  • Kalau tiba-tiba terasa kepeningan semasa pakai Premium Beatiful, cepat-cepat minum air.

Krisis Penyembuhan

  • Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah normal dan sementara. Ini menandakan badan sedang mengeluarkan toksid. Sakit kepala, pening, gatal dan sakit belakang adalah perkara biasa bagi pengguna Premium Beautiful kali pertama. Bersabar dan teruskan memakai PB.

Masa Basuh

  • Basuh mestilah menggunakan Natural Wash PB @ PB Wash. Bagus pencuci ni menjaga kualiti kain dan bau PB kita sangat fresh! 1 botol tahan 7-8 bulan tau.

Cara Basuh

  • Basuh Premium Beautiful dengan cucian tangan sahaja. Elakkan memerah/memintal dengan kuat.
  • Masukkan separuh air bersih dalam baldi dan campur sedikit Premium Beautiful Wash (PB wash). Kemudian celup dan basuh PB dengan dengan tangan.
  • Bilas Premium Beautiful hingga bersih dan sangkut pada penyidai dalam bilik air supaya air basuhan PB menitik dan kering. Boleh juga keringkan PB dengan tuala bersih.
  • Bila air tidak menitik lagi, boleh sidai Premium Beautiful dalam bilik bawah kipas.
  • Premium Beautiful akan kering dalam masa 4-6 jam so masa terbaik untuk basuh ialah masa balik dari kerja. Esoknya boleh pakai lagi.
  • AWASS!!! jangan terlalu menyental PB.

Pantang Larang

  • Jangan basuh Premium Beautiful dengan mesin basuh atau memerah dengan kuat.
  • Jangan iron atau dry clean.
  • Jangan jemur bawah direct sunlight (cahaya matahari).
  • Jangan basuh dengan sabun serbuk.

Ain Zulkarnaind
016-6933614 (sms @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com




No comments:

Attention

My new contact number 016-6933614 (whatsapp/sms)
Love Travelling | Countries Visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...