12 June 2018

BVSM | TESTIMONI TALASEMIA AISYAH AMANI




Assalamualaikum kawan-kawan. 

Hari ni Yong just nak share pengalaman anak Yong, Aisyah Amani. Hari ni hari lahir Aisyah yang ke-2 tahun.  ☺️

Hari ni juga cukup setahun kami ulang-alik ke hospital. Setahun yang lepas, Aisyah dikesan mengalami penyakit Talasemia. Jadi HB dalam badan dia asyik rendah ajeee. Bila rendah Aisyah mesti kena tambah darah. 

Faham aje lah bila baby kena cucuk kan? Nak tambah darah tu paling kurang ambil masa 4 jam. Tapi di hospital tu dah kira seharian dah berkampung di situ dari awal pagi. 

Nak dijadikan cerita. Awal Ramadhan hari tu, masa class G8Unity. Yong dapat belajar tentang ilmu BVSM. Banyak sangat info yang  yong dapat. Terus Yong google ada tak testimoni untuk pesakit Talasemia. And surprisely ADA!

Time tu rasa bersalah sangat-sangat sebab terlepas pandang bab ni. Kenapalah selama setahun ni Yong tak selimutkan Aisyah dengan pelapik tilam energy ni. Tak teringat langsung! 😭

Maka lepas balik dari class hari tu. Terus yong pasang niat nak belikan BVSM ni khas buat Aisyah. So Aisyah mula tidur menggunakan BVSM ni dari 27 Mei 2018 sampai la ke pagi ini. Total 16 hari Aisyah bersama BSVM. 

Alhamdulillah Yong rasa bersyukur hari ni. Allah makbulkan doa Yong. Yong berdoa sangat-sangat supaya HB Aisyah okay hari ini dan tak perlu tambah darah. 

Sepanjang tahun ini dari Januari 2018 setiap kali pergi hospital Aisyah tak terlepas dari kena masuk darah sebab HB dia kurang dari 8. Hari ini yong happy sangat sebab HB Aisyah naik 8.1. Terus doktor cakap tak perlu tambah darah. Bulan depan baru kena datang semula. 

Last year pernah juga tak perlu tambah darah. Tapi doc bagi masa lebih kurang 3 minggu je then kena pergi semula hospital. 

Hari ni happy sungguh! Tengok muka Aisyah pun tak pucat sangat. Bibir masih pink. Mata pun tak sepet macam selalu ni. Ya Allah happy betul tau. Bersyukur sangat. 

Yong yakin dan percaya dengan izin Allah, ikhtiar Yong bersama BVSM ni jadikan Aisyah makin sihat. Aisyah sangat aktif. Tak nampak tanda-tanda Talasemia pun sebenarnya. 

Mama doakan Aisyah makin sembuh ya baby. Aisyah tidur guna BVSM setiap hari okay. Happy birthday Aisyah Amani. Mama nak Aisyah happy selalu. Aisyah kena cucuk mama yang menangis dalam hati. Hari ini mama happy. Selamat Hari Raya! 


No comments:

Archive

About Me