16 September 2018

GREAT THINGS NEVER COME FROM COMFORT ZONES


Assalamualaikum

Sedar tak sedar hari ni dah masuk pertengahan bulan September dah kan?SELAMAT HARI MALAYSIA yong ucapkan buat korang yang tengah baca entri ini. 

Banyak sebenarnya yang nak Yong ceritakan dalam blog ini. InsyaAllah Yong akan cuba yang terbaik untuk berkongsi cerita. Paling best nak story tentang last trip yang baru je berlalu bulan lepas. Tak sangka this year yong berjaya jejak kaki ke Europe lagi. 

Thank you Allah, thank you SHOM sebab bagi saya peluang ini. Lain betul perasaan bila travel kali ini. Ofcourse setiap kali travel kami kan belajar banyak perkara baru. Setiap tempat setiap negara yang Yong pergi semuanya pengalaman baru bagi Yong. Cuma kali ini pergi trip rasa dah matang sikit. Haha

Matang dari segi pengetahuan, takdalah semua benda Yong tak tahu kan. Dari segi berpakaian pun iye juga. Dulu travel asyik banyak T-shirt je pastu style menang entah apa-apa ajee. Nak bergambar pun jadi tak cun. Now dah pandai nak amik gambar. Selain gambar sendiri, haruslah amik video diri sendiri dan pemandangan sekeliling. Gituuu. 

Bab makan Yong ok jee. Telan jelah semua. Siapalah saya nak menolak rezeki. Dah la dapat free trip. Takkan nak demand banyak kan. Setiap negara mestilah ada makanan tempat dorang kan? So makan jelah. Rasai makanan orang pula. 

Bukan senang nak senang kan? Nak dapat result baik atau capai sesuatu kejayaan tak pernah datang dengan keadaan yang selesa. Mesti kena REMPUH HALANGAN dan cabaran. Setuju tak?

Doakan kejayaan Yong and team for our new trip ke Kun Ming China. Yong janji nak bawa ramai untuk trip kali ini. I can do it! I’m ready! 




No comments:

Archive

About Me