18 October 2018

PANTANG LARANG BILA PAKAI KORSET PB

PANTANG LARANG BILA PAKAI KORSET PB

Okay pantang larang ni khas buat pemakai korset Premium Beautiful je tau. Korset lain sis tak pasti. cuma since korset ni bermula dengan nama PREMIUM, opcos la kualiti premium, penjagaan pun kena premium. 

Siapa yang pakai korset PB ni pastikan anda TIDAK MELANGGAR PANTANG LARANG ini. 

Jom check-it-out! 

PERTAMA sekali, pastikan anda memakai SATU SET korset Premium Beautiful. Jangan ngelat nak pakai satu pieces ajeee. Nak pakai bra ajee lah, nak pakai bengkung ajee atau niat nak pakai seluar girdle jerkk! 

LUPAKAN niat buruk tu sebelum anda menanggung derita pembentukan badan tak sekata. 

Ini kes serius ya. Sebelum anda kemurungan melihat paha melebar atau perut persis ibu hamil 3 bulan. Baik ubah niat dan tindakan anda. Pakai ajee satu set. 

Umpama kalau sakit, doktor kasi 3 ubat. Tapi kita degil makan 1 ubat je. Jangan komplen awat ubat nih tak baguihh. Sebenaq nya diri tu ketegaq. Betoi dak? 

Yang kedua pula ialah, TIDAK KONSISTEN pakai korset Premium Beautiful. Pantang betul nih sis. Take note yeee.

Istiqamah adalah salah satu tips untuk nak berjaya kan? Tak kira apa pun bidang kita buat. Mesti kena konsisten. 

Sama juga diri kita ni. Pakai korset PB ni sebab nak turunkan berat, nak lancarkan perjalanan darah, nak bentuk badan cantik bagi suami terliur, pakai pb untuk bantu hamil, nak kurangkan sakit period pain atau elakkan sakit pinggang yang berlarutan. 

Cuma kalau ada sikap MALAS tu, tak jadi la. Nak masuk 2019 dah nih. Come on guys. Boleh tak cuba untuk konsisten dalam tindakan? Pakai PB kena setiap hari tau. Min 8 jam sehari. 

Bayangkan awak tu jenis berat naik turun naik turun macam roller coaster. Berat pulak yang terkini dah cecah lebih 55kg. Ada yang start dengan angka 6, ada angka 7. Ada juga angka 8. Kena jaga-jaga tu sis.

Pakai korset PB ni atleast awak boleh dapat “signal”. 

Ehhh awat ketat pula korset aku hari ni. Ni mesti kes terlebih makan nih. Maka lepas tu faham-faham laa. Jangan asyik makannn aje ekk. Kawal sikit. 

Jangan pula terfikir nak pakai bila rasa PERLU je. Setiap hari perlu pakai yeee sis. Orang pompuan ni berat naik pun tak sedar tau. 

Selalunya tersedar bila dah naik 5-10 kg. Time tu panik. Baru nak pakai semula korset PB, nak start senaman ringan, nak kawal makan tapi tak menjadi pastu stressss! Ini dah teruk. Bila stress, berat lagi susah nak turun tau. 

Fuhh, emosi betul bila bercerita bab pantang larang ni. Berat naik 3kg pun dah lain rupa kita ni tau. Paha melebor, pipi iras ada pau dalam mulut. Seram! 

Sis cerita dua pantang larang ni dulu yaa. Nanti sis sambung lagi pengalaman ngeri nih. 

Cuba check sekarang. Pakai korset satu set ke idok? Jadikan korset PB anda satu pengalaman manis dalam hidup. Bukan cerita ngeri yeee 😂




No comments:

Archive

About Me